Ta deg fem, på fem spanske øyer

Det er ingenting som er som å tilbringe litt tid på en øy, er det? Våre fem øyer er ganske tilgjengelige, og ligger enten i gangavstand fra fastlandet, eller i verste fall en liten taxibåttur unna. Så, hvilke av dem har du lyst til å erobre først?

 

Gaztelugatxe

San Juan de Gaztelugatxe, Pais Vasco

Kryss steinbroen fra det baskiske fastlandet, og klatre de 237 trappetrinnene for å nå eremittboligen på toppen av bakken. Ring deretter i bjellen tre ganger. Du kan nå komme med ditt ønske. Dette dramatisk utsatte tilfluktstedeter dedikert til Johannes Døperen, og tiltrekker seg mange 21. århundredes pilgrimer, spesielt i sommermånedene.

Etter dine anstrengelser, kan det være lurt å bruke litt tid til å slappe av i den lokale fiskehavnen i Bermeo. Her finnes du massevis av gode sjømatrestauranter, og du kan besøke Ercilla tårnet. Dette er et museum som gir en utmerket oversikt over betydningen av den maritime næringen til lokalsamfunnet.

Sa Conillera

Ibiza - Sa Conillera (Conejera island)

Sett kursen mot nordvest for Ibiza, hvis du ønsker å få et glimt av denne øya, faktisk som måler hele 7.3 kvadratkilometer. Den har et fyr, men er ubebodd. På den sørlige kysten, finner du Bosc holme. Båtturer kjører til Conillera fra havnen i San Antonio, og det tar rundt en time å nå den.

Es Vedra

Ibiza - Es Vedra island

Sjekk ut postkortene i Ibizas suvenirbutikker, og du kan være sikker som banken på at det er hauger av dem, med det ikoniske bildet av Es Vedra. Nær den idylliske stranden Cala d'Hort sørvest for øya, er du faktisk i stand til å se denne stolte steinen fra en rekke forskjellige steder på Ibiza. Det er også mange myter som virvler rundt Es Vedra,og alt fra Atlantis til UFOer nevnes. Nesten så det er en naturlig tilpasning, for at det skal fremstå som Spanias svar på mystiske Bali Hai i Sør-Stillehavet.

Los Puercos

Formentera, Isla de Los Puercos

Lenger vest for øya Formentera, i retning mot Ibiza, vil du komme over en annen ubebodd øy med et fyr. Faktisk, vil du få et godt bilde av det som du nærmer deg, og etterpå drar fra Formentera. Det er også et flott utkikkspunkt for å se en av de mange seilekonkurranser som arrangeres her, med båter som suser mellom denne og naboøya Ahorcados.

Bosc

Ibiza - Illa del Bosque island

Illa des Bosc er en liten ubebodd øy utenfor den nordvestlige kysten av Ibiza. Øya hører til kommunen Sant Josep de sa Talaia, hvor det nord for stranden Cala Conte faktisk er en restaurant som heter S'illa de Bosc. Dette spisestedet er perfekt plassert for å nyte Ibizas varemerke i solnedgangen.