Topp 10 Spanske Skoger

Mens Spania som oftest maner frem bilder av rause strender med gyllen sand, det er mer i landet enn bare dette. Ta turen ut av turistanlegget og inn i landet, hvor eldgamle skoger byr på spennende muligheter til å utforske et land som er grønnere enn du først trodde.

Parque Nacional de Garajonay, La Gomera

Garajonay Nasjonalpark, La Gomera

Tenk på Kanariøyene og du forestiller deg sannsynligvis nippende dovent på en cocktail ved bassenget eller lesende en bok på stranden. Vel, tenk om igjen, for det finnes en svært annerledes Kanariøy, nemlig den langt mindre turistifiserte øya La Gomera.

Her finner du Garajonay Nasjonalpark, som er dekket 70% av laurbærskog, og når tåken ruller inn over landskapet, finnes det få mere magiske steder å være på jorden.

Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido, Aragon

Anisclodalen i Parque Nacional Ordesa y Monte Perdido

Spania, hvor grønne dine daler er. Ingen mer enn dalbunnen i Ordesa og Monte Perdido nasjonalpark. Hvor du kan gå gjennom skoger av bøketrær og sølvgran, i de spanske Pyreneene.

Parque Nacional de la Caldera de Taburiente, La Palma

La Palma - Caldera de Taburiente

Den åtte kilometer brede og to kilometer dype kløften dominerer Caldera de Taburiente Nasjonalpark, mens resten av parken inneholder nesten 47 kvadratkilometer med kanarisk furuskog. Det finnes også enkelte einertrær her.

Parc Natural de la Serra de Collserola, Catalonia

Collserola Park i Barcelona i Catalonia

Med utsikt over Barcelona, finner du den fjellrike naturparken Serra de Collserola. Hvor små eikenøtter har vokst opp og blitt store sterke eiketrær. Side om side med pinjetrær, som trives i det milde middelhavsklimaet.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Catalonia

Fageda d'en Jorda, La Garrotxa - Girona

Den fruktbare jorden i La Garrotxa Volcanic Natural Park har resultert i både bøke- og eikeskoger, som du vil støte på hvis du tar en av de 28 tilgjengelige vandrerutene i området. Tidlig vil du se La Fageda d'en Jorda, en spennende skog som har tossols, hauger, som kan vokse opp til 20 meter i høyden.

Selva de Irati, Navarra

Iratiskogen - Navarra

Du vil også se mange bøketrær i Navarres Iratiskog, sammen med gran. Faktisk den nest største bare i Schwarzwald, og anses som den største av bøk- og granskogene i Europa, bestående av 17.000 hektar. Den ligger bare en 30 minutters kjøretur fra Pamplona.

Los Reales de Sierra Bermeja, Andalucia

Algotocin, Bermejadalen, i Malaga Provinsen

Ah, Costa de Sol. Blå himmel, sjekk. Sol, sjekk. Furutrær, ja de er her de også. Som du vil legge merke til hvis du tar deg en spasertur langs Paseo de los Pinsapos over Estepona, hjemstedet til den spanske granen. Nærmere de hvite landsbyene i Algotocin og Gaucin, vil du også oppdage barlind.

Bosque de Muniellos, Asturias

Muniellos-skogen, biosfærereservat, Asturias

Hvis du går ned til disse skogene i dag, kan du få deg en overraskelse. For mens det er usannsynlig å se piknikbamser, kan du godt risikere å se en levende brunbjørn. Selv om du ikke gjør det, er det få mer spesielle steder i Spania enn dette biosfærereservat.

Las Montañas de Anaga, Tenerife

Anaga - Tenerife

Den nordøstlige delen av Tenerife er mye våtere enn det tørre sørsiden av øya der du finner de fleste turistanleggene. Noe som forklarer statusen som en av de store laurbærskogene på Kanariøyene, hvor tiden synes å ha stått stille, i dette området med landsbyen Chinamada, som er berømt for sine hulehus.

Delta de l'Ebre, Catalonia

Elven Ebro

Provinsen Tarragona er hjem til Ebro Delteta, et av de største våtmarksområdene i det vestlige middelhavet. Bartrær fortrenger de lavereliggende underskogene. Faktisk vokser de så tett, at det har vært nødvendig å tynne ut, for å hindre skogbranner.