Topp fem spanske helårsdestinasjoner

Hvor bør du tenke på å feriere dersom du har en fleksibel reisedato? Et sted med sol og sommer uansett hvilken sesong du egentlig er i? Eller en by som aldri sover? La oss vise deg i riktig retning.

 

Almería

Cala de San Pedro - Cabo de Gata, Almeria 

Har du noen gang sett en westernfilm hvor det regner? Nei, tenkte ikke det. Dette forklarer hvorfor Almería ble brukt av legendariske regissører som Sergio Leone, for å gjenskape utseendet og lyset i det ville vesten, komplett med kaktuser og det hele.

Costa de Almería strekker seg 217 kilometer, og de mange strendene byr på mer enn 3000 soltimer i året. Med en gjennomsnittlig temperatur på rundt 20 grader, er det faktisk varmere i vannet om vinteren, enn i luften på land. Noe som gjør det til en ideell helårsdestinasjon.

Barcelona

Barcelona, Plaza Catalunya 

I 2012 tiltrakk Barcelona seg nær 7,5 millioner besøkende. Den er på listen over byer mange reisende vil besøke, og det med god grunn. Barcelona er og blir en av europas livligste byer.

Nesten halvparten av disse turistene deltok på en omvisning i Gaudís uferdige mesterverk, Temple Expiatori de la Sagrada Familia. Noen av de andre populære severdighetene som er å se er L'Aquarium de Barcelona, ​​Museu FC Barcelona og Museu Picasso. Begge innendørs, så man kan se dem uten å bli våt dersom det skulle regne.

Cadiz

Cadiz rådhus 

Den vakre byen Cadiz ligger på Costa de Luz. Lysets Kyst har en tendens til å skinne fra januar til desember, med et gjennomsnitt på 300 soldager i året. Strendene er brukbare oftere enn ikke. Imidlertid er den beste tiden å svømme fra mai til oktober, selv om du kan ta på en våtdrakt og dykke eller surfe utenom sesongen også.

Canary Islands

Alojera, La Gomera

Kanariøyene  er politisk spansk, men geografisk afrikansk. En amerikansk universitetsstudie konkluderte med at Las Palmas de Gran Canaria er byen med det beste klimaet i verden. I La Gomera, i utkanten av landsbyen Hermigua,  har meteorologene kommet frem til en enda bedre utnevnelse. De har nemlig erklært dette stedet som det med best klima på hele jordkloden.

Vanlige planter som bananer og tomat dyrkes hele året, og verdens nordligste kaffeplantasje ligger også her, i Gran Canarias Valle de Agaete. Med slike perfekte forhold, er det mulig å få seg litt brunfarge på kroppen også. Helt uavhengig av hvilken årstid det er.

Madrid

Madrid - Plaza Cibeles 

Madrid, den stolte spanske hovedstaden, er den mest besøkte byen på hele den iberiske halvøya. Det er noen som hevder at det ikke er en ordentlig helårsdestinasjon på grunn av sitt ekstreme klima, og de har kanskje et poeng.

Ja, det synes nesten å være slik, at byen stenger i august, når beboerne flykter ut på landsbygda for å komme vekk fra sommervarmen. Og under den siste kuldeperioden, mente mange at Barcelona var den kaldeste hovedstaden på det europeiske kontinentet. Færre besøkende kan være en god ting, med kortere køer for å komme inn i noen av byens attraksjoner, som for eksempel Prado.