Utforsk ti idylliske øyer i Spania

De spanske øyene er noen av de mest populære feriedestinasjonene for turister, men hvis man ser etter spesielt stille steder, isteden for steder med høy partyfaktor, er det ganske enkelt å finne en slikt sted også. Faktisk like enkelt, som å finne en øy i solen.

El Hierro

Kystlinje ved Golfo, El Hierro, Kanariøyene

Velkommen til Kanariøyenes svar på "ville vesten". Da øya er den som ligger lengst fra Afrika, er det også den frodigste av dem alle. Det blåser som regel alltid kraftig her, noe som gjør at einebærbuskene vokser skjevt, så det ser ut som om de bukker for deg.

Fuerteventura

Vindmølle i Fuerteventura

Når man tenker på Fuerteventura, er det nærliggende å tenke på mil eller mil med sand, selv om dens indre faktisk stort sett består av fjell, bebodd av mennesker og et utall geiter. Dette er et fantastisk sted å utforske fra sykkelsetet, hvis man skulle bli lei av å ligge på de hvite sandstrendene mens man kjemper mot varmen ved å dukke seg i det innbydende turkise vannet.

Gran Canaria

Amadores strand, Gran Canaria

Gran Canaria er en øy full av kontraster. Den sydlige delen er den som er mest utviklet, og det er også her de fleste feriestedene ligger. Nordkysten derimot, er mere robust, og ikke helt ulikt Karibia, med sine bananplantasjer som strekker seg helt ned til Atlanterhavet.

Ellers er det på østkysten man finner de fleste arkeologiske restene etter tidligere bosettinger, så som de opprinnelige kanariboerne og de berbiske stammene som prøvde å erobre øyene i det femtende århundre før den spanske invasjonen. I vest ligger de mest isolerte strendene som for eksempel Guigui. Innlandet er ypperlig til fotturer, med gode stier som leder til flere landemerker som for eksempel Roque Nublo (Clouded Rock).

Ibiza

Ibiza - utsikt over Eivissa

Ikke alt på Ibiza dreier seg om å feste hele natten og sove hele dagen. Man kan også reise rundt og se på elfenbenshvite postkortvakre landsbyer, i god avstand fra utskeielsene i San Antonio. Det er ikke uten grunn man på folkemunne kaller Ibiza "Den Hvite Øya".

La Gomera

Los Roques, La Gomera, Kanariøyene

Et høydepunkt på turen er et besøk til den mindre kjente the Parque Nacional de Garajonay, som med sine 40 kvadratkilometer bringer deg til en sydamerikanskliknende regnskog. Hvor trærne til tross for en og annen skogbrann har fått vokse i fred i minst 11 millioner år.

La Palma

Caldera de Taburiente, La Palma

Besøk La Palmas verdensberømte Observatorio del Roque de los Muchachos. Gjerne i løpet av dagen for utsiktens skyld,og en astronomitur om natten. På en god kveld kan man se rundt 3000 stjerner med det blotte øyet. Nylig ble La Palma verdens første Starlight Reserve samt kåret til "Starlight-turistmål" nummer ett. For de som ikke er like astronomiinteresserte, kan en fottur rundt i Caldera de Taburiente resultere i noen unike feriebilder.

Lanzarote

Timanfaya - Lanzarote

Gjør deg klar for en utenomjordisk opplevelse på Lanzarote. Spesielt hvis du besøker Parque Nacional de Timanfaya, hvor landskapet er mer måneaktig enn jordisk. Og en flaske vin eller to fra den berømte La Geria vinregionen er den perfekte souvenir.

Mallorca

Mallorca - Son Marroig, Sa Foradada, Valldemossa, Deia

Gjennom generasjoner har det alltid vært Mallorca som har vært det store reisemålet, og blant hedonistene da gjerne Magaluf. Likevel er Mallorca betraktelig mer enn bare det, for eksempel har øyas hovedstad Palma de Mallorca mange skjulte perler man kan besøke.

Menorca

Menorca, Cala Tortuga

Hvis man synes Mallorca blir litt i hektiske laget, kan man alltids besøke den noe mindre naboen, Menorca. Også kjent som Minorca, og denne øya er perfekt for familier og den har flere strender å utforske enn både Ibiza og Mallorca til sammen.

Tenerife

Masca Village, Tenerife, Kanariøyene

Tenerife gjenspeiler på mange måter livet i sin helhet. Den blir hva du gjør den til. Ønsker du dunkende diskorytmer, kan du sette kursen mot de mange nattklubbene i Las Américas og Los Cristianos, men ønsker du ro og fred, er det de utrolige landsbyene som for eksempel Masca du skal finne veien til. Er du derimot til høyder, kan du jo alltids forsøke å bestige Spanias høyeste fjell, Teide.