10 fristende strender i Tarragona

Costa Dorada betyr "Den gylne kysten", og navnet har kystlinjen fått av én grunn: For om du drar til Tarragona på strandferie, vil du finne kilometer på kilometer med gyllen sand, palmer og furutrær.

Punta de la Mora i Tamarit i Tarragona

Karakteristiske trekk ved strendene

 

Tarragona tilbyr sine besøkende flotte historiske og romerske attraksjoner og 15 kilometer med kyst med både lange og lett tilgjengelige sandstrender og bortgjemte bukter med krystallklart vann.

 

FamilievennligeJovera i Tarragona

Strendene har vanligvis gyllen, men også svært fin og myk sand, perfekt for soling og avslapping eller for barna å leke i.

 

På toppen av det hele er de fleste strendene langgrunne med deilig og stille vann og gode fasiliteter som dusjer, restauranter og badevakter. Dette gjør Tarragonas strender generelt familievennlige.La Mora i Tarragona

Noen aktiviteter, for eksempel instruksjoner innenfor spesielle sports- og idrettsgrener, blir også organisert om sommeren.

 

Rene strender og naturlige omgivelser

 

Strendene i Tarragona er kjent for sin utmerkede kvalitet, takket være regelmessig rengjøring og analyser av vannkvaliteten. Mange strender har fått sitt Blått flagg. Noen strender har beskyttende og naturlige omgivelser eller spesielle økosystemer med planter, sanddyner og fugler.Tarragona-strender

Det fantastiske klimaet gjør det mulig for ferierende å ta deilige svømmeturer fra juni til september, mens soling og turgåing er mulig hele året rundt. Bortsett fra strendene, kan du også nyte Tarragonas rike kultur. I mai måned er det til og med en spesiell romersk festival i byen, og vil du vite mer om viktige romerske minnesmerker i Spania finner du det her.

 

Tarragonas strenderAltafulla ved Tarragona

Her er en oversikt over strendene i Tarragona byen, fra sør til nord – pluss Altafulla (nummer 10) – fortsatt nær Tarragona.

 

Denne guiden har all informasjon du trenger for å velge strender til din ferie i Tarragona-området. De mest familievennlige strendene ligger nærmest sentrum, mens strendene i nord har en tendens til å være mer tilbaketrukket eller uberørte og med færre fasiliteter.Jovera i Tarragona

 

1. El MiracleMiddelhavsbalkongen ved  El Miracle i Tarragona

Dette er Tarragona viktigste, sentrale strand. Den er 500 meter lang og 75 meter bred. For å komme dit kan du gå fra Tarragona sentrum langs Rafael de Casanova-promenaden.

 

Balcón del Mediterráneo (Middelhavsbalkongen) gir flott utsikt over El Miracle-stranden og det rolige vannet.

El Miracle i Tarragona på Costa Dorada

Det er uten tvil et av de beste strendene i Tarragona når du vil nyte sol der lokalbefolkningen er. Som bystrand har El Miracle gode fasiliteter, inkludert god tilgjengelighet for funksjonshemmede.

 

2. L'Arrabassadal'Arrabassada i Tarragona

Ikke så langt fra sentrum i Tarragona finner du L'Arrabassada-stranden. Det er den mest familievennlige stranden i Tarragona, med veldig fin og gyllen sand.

 

Vannet er rent og rolig og atmosfæren avslappet. L'Arrabassada har sitt Blå flagg, og sanden rengjøres daglig. Stranden er 550 meter lang og 65 meter bred og har gode fasiliteter, som for eksempel dusj, strandbarer og restauranter.L Arrabassada i Tarragona

L'Arrabassada har også en vakker strandpromenade og enkel adgang for funksjonshemmede. Det er en flott strand å spasere langs, fra den ene enden til den andre og tilbake. Du kan også parkere rett ved stranden.

 

3. La Savinosa

 

La Savinosa er en annen Tarragona-strand med kvalitetsmerket Blått flagg. Den er omgitt av vakker natur, har fin gyllen sand og vanligvis rolig vann. Den rengjøres regelmessig og er 350 meter lang og 30 meter bred.

 

La Savinosa er en nudiststrand og blir vanligvis ikke veldig full av mennesker. Den har gangveier og enkel adgang for funksjonshemmede. Den finnes også parkeringsplasser.

 

4. Playa LargaPlaya Larga i Tarragona

Dette er den lengste stranden i Tarragona – tre kilometer lang og 30 meter bred. ”Playa Larga” betyr ”lang strand” på spansk.

 

Den ligger i et fredelig naturområde og har en nydelig sandstrand med stille vann. Den har de viktigste fasilitetene som toaletter, dusjer og utleie av solsenger og parasoller. Den har bar og tilrettelagt adgang for funksjonshemmede.

Playa Larga i Tarragona

Det finnes også en seilklubb og et flott sted for dykking.

 

5. Cala Fonda eller ”Waikiki beach”

 

Du finner denne naturistbukta bare 10 kilometer fra Tarragona by, nær en liten landsby kalt La Mora. Lokalbefolkningen liker å kalle stranden ”Waikiki” etter den berømte Hawaii-stranden.Cala Fonda i Tarragona

Den fine sanden og det stille vannet gir besøkende et fredelig sted å slappe av med en intim atmosfære. Det er en av de mest berømte nakenstrendene i området, men har ingen andre tilbud.

 

Cala Fonda er 200 meter lang, men den er ikke så enkel å komme til. For å komme dit, må du dra nordover fra Playa Larga, og rett gjennom furuskogen til Bosc de la Marquesa.

Cala Fonda i Tarragona
Når du kommer til denne fantastiske bortgjemte bukta, vil du kanskje oppleve at det ligner på Costa Brava eller til og med på en av øyene i Balearene.

 

6. La Roca Plana

 

Den vakre stranden La Roca Plana (”Den flate steinen”) ligger ved siden av Cala Fonda, og du kommer dit til fots fra den nordlige enden av Larga-stranden eller fra Punta de la Mora (se kart nederst i artikkelen).

 

Som ”Waikiki beach” er dette en rolig nudiststrand med stille farvann, men svært få fasiliteter. De grønne omgivelsene står i vakker kontrast til den fine, gylne sanden. Roca Plana-stranden er 205 meter lang og 26 meter bred.

 

7. Playa La MoraPlaya La Mora i Tarragona

Som La Savinosa- og L'Arrabassada-strendene har Playa La Mora Blått flagg og har fin, gyllen sand og stille sjø. Den er 520 meter lang og 65 meter bred.

 

Det er vanligvis ikke veldig trangt om plassene her, og det finnes alle slags fasiliteter, inkludert toaletter, dusjer, forfriskninger, parkeringsplass, badevakter og utleie av solsenger og parasoller. Stranden har også en strandpromenade og tilrettelagt adgang for funksjonshemmede.

Playa La Mora i Tarragona

Golfklubben Costa Daurada ligger litt over 2,5 kilometer fra denne stranden, med blant annet 18 hull og et svømmebasseng.

 

8. Cala JoveraCala Jovera i Tarragona

Cala Jovera er en fantastisk bortgjemt vik omgitt av natur som ligger rett ved det imponerende slottet Tamarit på toppen av klippen.

 

Den består av gyllen sand, og det krystallklare vannet gjør den ekstra attraktiv. Stranden er bare 90 meter lang og 20 meter bred. Liten, men søt. Verdt et besøk!

 

9. Playa Tamarit

 

Playa Tamarit er en bortgjemt og beskyttet strand og veldig pittoresk sammen med Tamarit-slottet i bakgrunnen.

Tamarit strand og slott i Tarragona

Den har fin sand, stille vann og rengjøres daglig. Det har blitt tildelt Blått flagg og tilbyr besøkende alle slags fasiliteter, fra dusjer og en restaurant og bar til vannsport og badevakter. Det har imidlertid ingen strandpromenade.

 

Stranden er 1.750 meter lang og 40 meter bred. Det er ikke vanligvis svært overfylt. Playa Tamarit er den nordligste stranden i Tarragona by, nær det viktige naturområdet Pein - Riu Gaià.

Tamarit-slottet og stranden i Tarragona

Hvis du drar med buss, er det godt å vite at stoppestedet til denne stranden ligger i begynnelsen av veien som fører fram til slottet Tamarit. Avstanden derfra til stranden er omtrent en kilometer.

 

Parkeringsområdet til denne stranden ligger bak jernbanestasjonen.

 

10. AltafullaAltafulla i Tarragona

Stranden starter rett bak Tamarit-stranden og løper hele veien fra Cap Gros til La Roca del Gaía. Altafulla-stranden er 1.100 meter lang og 20 meter bred.

 

Seilklubben her har satt denne stranden på kartet fordi den har vært vertskap for internasjonale mesterskap. Også volleyballturneringer blir organisert på denne stranden.

Altafulla i Tarragona

Stranden ligger bare 10 minutter fra Tarragona med tog og er kjent for sin gylne sand og attraktive, hvite bygninger. Den har blitt tildelt Blått flagg, noe som betyr at det også finnes gode fasiliteter, inkludert tilrettelagt adgang for funksjonshemmede. Den er perfekt for familier, og du kan leie feriehus i Altafulla for å nyte en fantastisk strandferie her.

 

Hvis du vil sjekke om du kan ta busser til de ulike strendene, klikk deg inn på denne nettsiden: http://emtanemambtu.cat/.

 

Kart