En guide til Torreviejas strender

Tanken på Costa Blanca maner frem visjonen om myke sandstrender og lange, solfylte dager. På den sørlige enden av den "hvite kysten" ligger den populære kystbyen Torrevieja, som årlig tiltrekker seg tusenvis av turister til sine strender, golfbaner og butikker.

Med et gjennomsnitt på 320 solskinnsdager i året, er det ikke rart at Torrevieja fortsatt er et topp feriested hele året.

Besøkende kan velge mellom flere strender i løpet av sitt opphold, avhengig av om de ønsker til en bortgjemt, liten bukt eller en travel og folksom strand i sentrum.

Torrevieja strand

Playa La Cura

En favoritt blant både beboere og feriegjester. Playa La Cura er Torreviejas mest urban strand.

Det er lett å se hvorfor denne stranden ofte kåres til å være den beste stranden i byen. Den har en flott beliggenhet like nord for marinaen og gågaten, og promenaden er full av forskjellige barer, butikker og restauranter.

Du kan lett tilbringe hele dagen her med så mange valgmuligheter for å spise ute eller bli underholdt etter en lang dag med soling på den fine sandstranden .

Dette er en av Torreviejas beste strender for familier, nettopp på grunn av sin sentrale beliggenhet, samt det at den har mange steder hvor man kan kjøpe seg en iskrem eller noe kaldt å drikke.

Mange fra  lokalbefolkningen pleier også å dra ned til stranden for en dukkert eller en spasertur langs promenaden etter jobb, så den har virkelig et kosmopolitisk preg.

Det er ikke en massiv strand, kun 375 meter lang og 27 meter bred, så den blir ofte overfylt om sommeren, så det kan lønne seg å komme tidlig hvis man vil sikre seg en flekk å ligge på.

Torrevieja strand

Torreviejas naturlige bassenger

Like sør for El Cura ligger to vakre naturlige bassenger. Omgitt av palmer, ligger disse vakre buktene som er ideelle for skånsom bading eller snorkling, da fargen på vannet er så intens.

Disse naturlige bassengene er skapt av en gruppe små moloer bygget for å verne de små strendene omgitt av det steinete området.

Disse bassengene er svært uvanlige på Costa Blanca, for ikke bare har de sjarmerende stedene en flott beliggenhet i Torrevieja. Og ettersom det er svært sentralt vil du også finne mange barer i nærheten hvor du kan få noe å spise og drikke, eller du kan finne et sted å innta den medbrakte nistematen.

Et av sandbassengene ligger like sør for Paseo Duque de Levante moloen mens det andre ligger noen meter lenger sør.

De er begge ganske kompakte - det ene er 58 meter langt og 10 meter bredt, mens det andre er 208 meter langt og 25 meter bredt.

Playa Los Naufragos

Noe lenger sør, forbi både marianen og havnen, finner man Playa Las Naufragos som er en annen populær strand i Torrevieja.

Nettopp på grunn av den sentrale beliggenheten og enkle tilgangen fra sentrum av Torrevieja kan denne stranden ofte bli folksom.

Uansett, det er en lang og bred strand, 325 meter i lengde og 77 meter i bredde, og den er et yndet sted å kikke på båtene som seiler forbi straks man har funnet seg et godt sted å ligge.

Stranden er tildelt det Blå Flagg og er svært familievennlig med blant annet palmetrær i sanden som gir etterlengtet skygge når varmen er som verst, i tillegg til en liten vannlekeplass for de aller yngste.

Den er tilgjengelig for alle, og i høysesongen er det både badevakter og førstehjelpspersonale tilstede på stranden.

Torreviejas lange sandstrand

Det er flott å spasere langs strandpromenaden i Torrevieja for å nyte de ulike strendene.

Cala Ferris

På den sørlige enden av Torrevieja er en mindre kjent oase med palmer, små sanddyner og krystallklart vann.

Det er bare en liten strand, men akk så vakker. Den er flott å besøke enten ved daggry eller i skumringen med fuglene kvitrende i trærne. Du kan også høre skrikende papegøyer og er man heldig kan man også få et glimt av dem der de flyr fra tre til tre.

Dette er en perfekt liten strand for svømming eller snorkling og man kan se forskjellige typer fisk i det klare vannet her.

Hvis Cala Ferris er opptatt, kan du ta turen litt lenger sør til Cala Piteras som er minst like forlokkende.

Cala Piteras

Perfekt for bading og snorkling, Cala Piteras stranden har også et Blått Flagg, og har en av de mest imponerende veksten av Posidonia i området. Posidonia er et sjøgress, som er en viktig del av økosystemet. Det vokser best i rent vann, så hvis du oppdager det, er det et tegn på at du svømmer i en av de beste delene av Middelhavet .

Denne stranden er ikke så veldig stor, bare 123 meter lang og 15 meter bred, men det den mangler i størrelse tar den igjen i sjarme.

Playa de los Locos

Sprøtt navn på en strand, vi er enige i det, men Playa de los Locos (De Gales Strand) er oppkalt etter et tidligere sykehus i nærheten.

Båter i vannet utenfor Torrevieja

Det er en nydelig sandstrand like opp kysten fra Playa la Cura. Den strekker seg 760 meter langt og 27 meter bredt. og det er rikelig med parkering i nærheten, så det er et populært sted for å nyte en dag i solen.

Igjen, det er et godt valg for familier da det er restauranter og barer i nærheten med alle fasiliteter.

Stranden kan til tider være overfylt på grunn av sin beliggenhet, men du kan trygt nyte en rolig svømmetur tidlig morgen eller tidlig kveld.

Se også opp for surfere som har en tendens til å dra til Los Locos når bølgene er riktig store.

Las Calas

De vakre blå fargetonene i Middelhavet i og rundt Torrevieja har gjort feriestedet til et herlig sted for både dykking og snorkling. Du kan se hva som ligger i vannet under deg mens du svømmer blant de forskjellige fargede fisk og annet marint liv.

Nordover fra Torrevieja mot La Mata, ligger et vakkert lite steinete område med små viker hvor man kan nyte fred og ro ved sjøen.

Cabo Cervera

En sandfylt bukt med vakkert klart vann og et fristende sted å nyte en svømmetur eller snorkle. Cabo Cervera er en av de mest attraktive strendene i Torrevieja.

Det er bare 100 meter lang og 25 meter bred med myk sand omgitt av Middelhavets planter.

Torrevieja strand

La Mata

La Mata stranden har virkelig Wow faktor for elskere av lange, gylne sandstrender .

Den er virkelig et flott sted for alt fra familier til vannsportentusiaster.

Det er omtrent et dusin strandbarer spredd rundt på stranden i sommermånedene, så man er aldri langt unna en kjølig, forfriskende drikke.

Det er ingen grunn til å gå lei på denne stranden, da La Mata har ikke mindre enn åtte volleyballbaner, en strandfotballbane og pedalbåter man kan leie.

La Mata er den største stranden i Torrevieja og strekker seg 2,363 meter i lengde og 47 meter i bredden. Det er flere tilgjengelige ramper så det er en strand som alle kan nyte.

Den er perfekt for en spasertur eller joggetur om morgenen, eller man kan komme dit for å nyte den vakre solnedgangen over havet. Du kan selvfølgelig også unne deg selv en liten "strand bar crawl" før middag for å få mest mulig ut av dagen på stranden.