Besøk pulserende Valencia og få valuta for pengene!

Hvis det er den tiden på året hvor du skal bestille en ferie igjen, og hvis du nettopp har blitt ledd ut av reisebyråene, hvorfor ikke se hva du kan få ved å bestille gjennom Feriebolig-Spania? Du trenger ikke å belåne huset for å få den ferien du ønsker deg, uten å skulle kaste bort alle pengene dine.

Spania har alltid vært en destinasjon som gir mye valuta for pengene, og med våre gode tilbud på budsjett, men kvalitetsteder, kan du være godt oppdekket til ferien. Kikk inn og se hva som er på tilbud.

Hopp i elvebassengene ved Istan

 

Byen Valencia blir ofte oversett av mange turister som bare tilbringer ferien i folksomme feriesteder, men å besøke området er også et pust av frisk luft, som kombinerer absolutt alt du kan ønske deg for en flott ferie i år.

Reise til Valencia

Å reise til Valencia er sannsynligvis enklest med fly, og både SAS og Ryanair har direkte flyruter fra Norge, men velger man å reise via andre land, som for eksempel England, finnes det betraktelig flere muligheter. Da kan man reise via:

  • Bristol
  • Stanstead
  • Nottingham
  • Manchester
  • Dublin
  • Gatwick

De fleste flyreisene håndteres av enten EasyJet eller Ryanair, men for flyvninger fra andre europeiske destinasjoner, og fra Spania, er det mange flere operatører som håndterer rutene der. Så hvis man undersøker litt på forhånd, og har en viss fleksibilitet med hensyn til datoer, kan du gjøre et skikkelig kupp!

Hvis ingen direktefly er tilgjengelige, kan man fly til Alicante, og så leie en bil derfra. Da blir det en rundt to timer lang kjøretur.

Fly

Er man ekstra eventyrlysten, kan man fly til England, og så ta fergen fra Plymouth til Santander, og så kjøre derfra. En flott tur, selv om den fort kan vare sju til åtte timer.

Hva kan man oppleve for en rimelig penge, når man først er her.

Så, når du har funnet ut av hvordan du kommer hit, og hvor du skal bo, kan du gjøre deg klar til en rimelig ferieopplevelse.

Det er mye å se og gjøre i byen, og det er definitivt best å bruke byens metrosystem til å komme seg rundt. Det er både trikk i gatene, og undergrunnsbane, så man hurtig, sikkert og enkelt kan komme fra et sted til et annet.

Valencia metrotog

Det er masse å gjøre i denne fantastiske byen, så la oss starte med litt sightseeing. Hvis vi begynner i sentrum av byen, hvorfor ikke ta turen til Plaza del Reina (nærmeste bane hit er Xativa eller Colon) hvor du kan finne alle slags butikker, barer, kirker og hager, som alle venter på å oppdages, helt uten å måtte åpne lommeboken.

Det finnes en dobbeltdekket buss, som tilbyr rundreiser i byen, også med engelsktalende guider, eller du kan velge å se sentrum med stil, enten ved å sykle rundt, eller fra en av de mange hestevognene, som tilbyr turistene turer hele året.

Hestevogner i Valencia

Som du kan se av bildet over, har plaza del Reina noen svært interessante historiske bygninger du kan gå og se, og i katedralen i nærheten finnes hva som påstås å være den virkelige hellige gral, men jeg vil overlate til deg å selv bestemme om det er den ekte eller ikke!

Handle billig i Valencia

Spania er sikkert ikke så billig som det pleide å være, men hvis du er forsiktig og klok, kan du få mye mer ut av ferien for svært lite penger. Selvfølgelig sier det seg selv, at hvis du er på et strengt budsjett, så vær forsiktig og hold deg til budsjettet, men ha alltid noe ekstra tilgjengelig, bare i tilfelle.

Hold øye med hva lokalbefolkningen kaller "kinesiske butikker", og de ​​er overalt i Spania, tidligere kjent som 100 Pesetas butikker. De er nå alle drevet av lokale kinesiske familier og er et flott sted å gjøre noen gode kjøp. Om du for eksempel trenger ting til ferien, som for bruk på stranden eller billige gaver til å ta med hjem. Uansett vil du finne dem der.

Du bør også besøke det berømte sentralmarkedet, hvor du kan finne alle slags billige matvarer av veldig høy kvalitet. Perfekt for deg som ønsker å bo i en sentralt plassert selvforsørgende leilighet i Valencia.

Det sentrale markedet i Valencia 

For de som vet om det, finnes det et bagasjeromsutsalg ved siden av Valencias fotballklubbs fotballbane, Mastella, og det er mulig å gjøre noen gode kjøp der, selv om mange av varene er godt brukte, og ofte møtes med forakt og mistenksomhet av mange spansjoler.

Hvis du besøker Valencia i løpet av juli eller august kan du nok oppleve sentrum av byen som ganske stille, da mange av beboerne velger å dra ut av byen for å unnslippe varmen. Fordelen med dette er at mange butikker holder salg på denne tiden av året, og tilbyr gode rabatter på mange av de type ting du ser i butikkene hjemme.

Vær på utkikk etter skilt i vinduene som sier; "Rebajas, eller Rebaixes", som begge betyr "salg".

Shopping i Valencia

Selvforsørgende ferier er gjerne synonymt med enkelte utfordringer, spesielt hvis man ikke er kjent med lokal spansk mat. Derfor kan det være lurt å se etter tyske kjeder som Aldi og Lidl, hvor man ofte kan finne produkter som likner på de man kan få i butikkene hjemme i Norge. Ellers er kjeder som Mas Ymas, Dia, Konsum og Mercadona gode valg.

Annet billig i Valencia

Selvfølgelig, hvis budsjettet er så stramt at du ønsker å holde deg borte fra butikkene, så kan du alltids dra til stranden. Valencia har masse flotte strender, som alltid har vært gratis og alltid vil være det.

Byen har noen fantastiske strender bare et steinkast unna, og mange er både ubebygd og urørt, noe som gir deg det beste fra begge verdener. Bare husk å ta med matpakke, slik som spanjolene gjør.

 

Valencia strand 

Hvis du virkelig vil ha valuta for feriepengene i år, men ikke ønsker å ende opp i en lurvete leilighet over en nattklubb eller en lagerbygning, er Valencia virkelig et godt sted å reise til. Her behøver man ikke gå på akkord med kvaliteten, så hvorfor ikke komme og se selv?