Rimelige dagsturer til de beste strendene i nærheten av Valencia

Med mindre man bor på månen, eller lever i en eventyrverden hvor penger ikke betyr noe, er det vel ingen som ikke har fått med seg at det er en finanskrise på gang der ute i Europa.

Dette har dessverre vært alt for merkbart i Spania, med dramatiske kutt og innskrenkninger, men til tross for dette er de spanske strendene fortsatt fullpakket om sommeren. Ikke bare av turister fra utlandet, men faktisk like mye av spanjoler også.

Valencia Strand

Så enten man bor her fast eller bare er her på ferie, behøver det nødvendigvis ikke koste mange penger for å bli et hyggelig opphold på stranden. Spesielt vil man kunne se dette i august måned, da strendene formelig yrer av lykkelige spanske familier som koser seg sammen i sanden. Tar man en nærmere kikk på disse familiene, vil man hurtig oppdage at i motsetning til de ferierende som gjerne finner seg en restaurant eller går tilbake til hotellet når de blir sultne, så har de med seg alt de trenger hjemmefra.

En typisk spansk familie på strandtur har med seg alt de kan tenkes å få bruk for mens de er der. En vindskjerm eller to, parasoller de stikker i sanden for skygge, campingstoler og sammenleggbare campingbord. En mengde tupperwarebokser i alle størrelser og fasonger er fyllt til randen med frisk mat som for eksempel tunfisk, pasta og salater, eller kanskje litt paella fra dagen før. Det billigste ølet kjøper de på tilbud i Mercadona.

Faktisk er spanjolene så dyktige til å planlegge og forberede seg, at alt i alt kan en stor spansk familie på ti personer fint klare seg en hel dag på stranden for under 20 euro i det hele.

 Paella

Sammenligner man så med hva det vil koste å ta med seg hele familien på en av de lokale strandbarene for å spise lunsj, kan regningen hurtig komme opp i godt over 100 euro. Og det er kun for et enkelt måltid.

Så hvis man allerede har kjøpt lavpris flybilletter kan man i tillegg leie en rimelig billeiebil og innkvartere seg i en av de mange lavbudsjett ferieleilighetene som er tilgjengelige. På den måten er man sikret et relativt rimelig opphold, og hvis man så også følger med på de mange tilbudene og rabattene lokalmiljøet har å by på, burde man kunne holde en riktig god ferie uten å skulle behøve å bruke så alt for mye penger.

Når så alt det obligatoriske er på plass, er det ikke lenger noen grunn til å la det finansielle sette noen stopper for et fantastisk opphold på en av de flotte strendene i Valencia i år. Her kommer fem forslag på flotte strender man kan besøke under budsjettferien i år.

1.Sagunto Playa

The ancient Roman town of 

Den tidligere romerske byen Sagunto, bare noen få kilometer nord for Valencia by, har ikke bare en utrolig vakker strand men den ligger også separert fra den historiske delen av byen. Den ligger usjenert, er sjelden overbefolket og har alle de grunnleggende fasilitetene som kreves for å være en god familiestrand.

 Sagunto Slott

Stranden er avgrenset med en lang promenade og ligger i nærheten av den berømte havnen hvor man fortsatt kan se forskjellige rester etter tiden da romerne brukte den. Stranden består av fin gylden sand, og strekker seg 13 kilometer langs kysten. Denne lengden gjør at den sjelden føles overbefolket, unntatt i de varmeste dagene i august. Inne i byen finnes det mengder av romerske ruiner og bygninger man kan kikke på, et jødisk kvarter og flere storslagne bygninger og slott.

2. Port Saplaya

Port sapalya er et spesielt bygget feriested like nord for Valencia by og ligger langs store marker med "chufa" nøtter, en av hovedingrediensene i den berømte lokale drikken Horchata.

Port Saplaya Strand - Valencia

Det er et flott sted både å besøke og bo på, og Feriebolig-Spania har flere utleiemuligheter der, som for eksempel dette, som ligger rett bak bygningen på bildet. På den andre siden av bygningen på bildet finnes også en marina for mindre båter og en slags spansk versjon av et "mini-Venezia".

Det finnes også flere butikker i området, et supermarked, en bensinstasjon, en McDonalds, barer og flere restauranter.

3. Malvarosa strand, Valencia by

Malvarosa er et yndet tilholdssted for byboerne her i Valencia og mange besøkende til byen vet ikke engang at det er en strand i nærheten. Den ligger like i nærheten av havneområdet, så bare sett kursen mot de massive kranene som dominerer byens skyline.

Valencia Strand

Stranden er både bred og romslig og inntil videre uutviklet. Den kan enkelt nås med trikk på linje 5, på vei mot Neptu. Det er rikelig med parkeringsmuligheter rett ved siden av stranden, og selv om søndag ofte er en veldig travel dag bør man unngå de såkalte "pinne menn" som er en slags "frivillige" parkeringsbetjenter som påstår å ville hjelpe deg med å finne en ledig parkeringsplass. Deretter vil de selvfølgelig ha betalt for tjenesten, og nekter man dette, risikerer man enten å få ripet opp hele siden på bilen, eller de slipper luftene ut av dekkene.

4. El saler.

En annen lokal familiefavoritt, spesielt på søndager, er den vakre El Saler stranden som ligger like sør for Valencia og ved siden av Albufera naturreservat. Det er en god golfbane i nærheten også, noen campingplasser, og flere tradisjonelle fiske- og jordbruksbygder som kan være av interesse.

El Saler strand - Valencia

Stranden er omgitt av sanddyner og ligger opp mot et naturreservat. Ettersom det er få fasiliteter her, er det best å ha med seg nistemat hjemmefra. Akkurat som spanjolene gjør det. Deretter er det bare å nyte tiden på denne vakre uberørte stranden, en sjelden ting å gjøre nå i Spania.

5. Cullera.

En godt bevart hemmelighet som spanjolene synes å ville holde for seg selv, er den fantastiske stranden som ligger ved byen Cullera, en kort kjøretur sørover fra Valencia på AP7 motorveien.

Cullera utsikt

Selve ferieanlegget er inndelt i to deler, den viktigste byen i seg selv og en "egen" by ved stranden. Igjen, det er en rimelig ferie, men med noe mere liv enn de andre stedene. Etter å ha sett utviklingen som har vært siden 1960-tallet, som du kan se på bildet ovenfor, har dette etterhvert utviklet seg til å bli et spansk favorittsted. Det betyr at man ikke vil finne noen utenlandske barer eller snackbarer, så det ideelle for et opphold her, ville være å lære seg litt spansk først. Dessuten bør man definitivt prøve de lokale matrettene, for straks man oppdager hvor gode og friske de er, kommer man garantert til å bestille et opphold igjen til neste år.

Cullera strand

Du behøver med andre ord ikke å være spesielt rik for å få råd til en flott ferie i Spania, faktisk kan man få et innholdsrikt opphold for et svært lavt budsjett.

Så, uansett hvilket budsjett du har for ferien i år, så kan du være sikker på at Feriebolig-Spania har det rette stedet for deg, til den rette prisen. Så, hva sier du? Ses vi i sommer på en av strendene her i Valencia?