Opplev Vigo på 24 timer

09:00. Et besøk på det mest elegante området i havnen

Man kan ikke riktig forestille seg Vigo uten havnen. Denne enorme og imponerende havnen er på mange måter byens samlingspunkt og ansikt ut.

Lystbåthavnen

Det mest krokette området er promenaden As Avenidas og det omkringliggende området mellom den transatlantiske mole og Plaza de la Estrella (Stjerneplassen). Gå en tur her og opplev på tett hold de to kolossale bronseskulpturene “Svømmerne” (Los Nadadores) av Francisco Leiro, som gir dette området en original og autentiske atmosfære. 

El "Nadador" (Svømmeren)

Start dagen på uvurderlig vis ved å slentre en tur her ved havet. Turen blir bestemt ikke mindre praktfull av å få selskap av selveste Jules Verne, som sitter på en imponerende skulptur. Var det noe med en blekksprut som kjæledyr?

Den franske forfatteren besøkte byen i 1878 og 1884, men hans pasjon for Vigo stakk dypere enn hans besøk. I hans roman “En verdensomseiling under havet” lot han kaptain Nemo finansierer sine eventyr med skatter fra galeoner senket under slaget ved Vigo i 1702. 

Jules Vernes

Skulle lysten til en forfriskning melde seg, vil man bestemt ikke gå feil hvis valget faller på en av kafeenes mange terrasser på Calle Montero Rios. Denne gågaten er som en oase beliggende mellom Alameda og lystbåthavnen. Legg merke til de storslåtte bygningene med fasader som vender ut mot elven: Det kan virke som om vi er teleportert tilbake til 1960-årenes Barcelona !

Det er bestemt verdt å gå tilbake gjennom dette området om kvelden, især om sommeren. Da kan det nytes en cocktail på et av de mest eksklusive steder i byen, eller man kan gå igjennom området og kun nyte atmosfæren og den spesielle stemningen som er der.

Alameda

11:00. opplev el Berbés og fiskemarkedet

En anelse lenger ute enn den transatlantiske kaia ligger el Berbés, som er byens gamle fiskeområde. Havnen er i årenes løp vokset videre ut langs kysten, mens byen er blitt utvidet videre inn i landet. Tett på Berbés ligger fiskerihavnens fiskemarked. Det er det største fiskemarkedet målt både i volum for lossing og for fakturering, og det er for både friske og frosne fisk.  

Den uopphørlige travelheten på fiskemarkedet smitter av i de mange barene som ligger i nærheten. Her møtes lystseilerne for en kort stund og for å utveksle historier, havnearbeidere inntar med en stamkundes mine deres daglige kaffe og turistene nyter en lokal vermouth eller kun en kaffe, mens de tar en hvil innen neste etappe. I dette hyggelige miljøet kan man lett finne seg til rette og nyte den lokale stemning.  

Havnen er som et stort fascinerende dyr som aldri sover. Takket være de guidete turene arrangert av havnemyndighetene er det mulig å komme helt tett på dette spennende og levende området. For mer informasjon om disse turene kan man kontakte havnemyndighetene på telefonnummer: +34 986 26 80 00

13:00. En østers i Casco Viejo, den gamle bydelen

Fra Berbés kan man gå inn til den gamle bydelen via Rúa Real. En annen og mer "luftig" valgmulighet er å krysse en gangbro som forbinder innkjøpsenteret A Laxe ikke langt fra den transatlantiske kaien med markedet Da Pedra, hvis lykkeligste dager dessverre etter alt å dømme ligger i fortiden. 

Salg av østers

Ved siden av ​​markedet Da Pedra ligger det flere gateboder som selger en av ​​de mange delikatesser fra elven: Arcade østers, hvis smak nesten er av åndelige dimensjoner - hvis man skal tro den galiciske forfatteren Alvaro Cunqueiro.

Gaten heter egentlig Pescaderia (fiskemarkedet), men den kjennes av de fleste som Rua das Ostras (østersgaten). Dette bløtdyret av en delikatesse kommer fra Arcade, en liten by i begynnelsen av ​​Vigos elvemunning. For 15 euro kan du kjøpe et dusin østers og nyte en fantastisk gastronomisk opplevelse.

Østers

15:00. I fotsporene på Street Art 

I hele byen er det mer enn en halv snes vegger, murer og fasader, som alle er dekorert med veggmalerier og graffiti med mange forskjellige uttrykk og farver. Dette gjør Vigo til et forbilde i forhold til urban kunst i byen, hvilket er med til å fremstille byen som en kosmopolitisk og annerledes ung destinasjon.

Street Art i Vigo

Den samme filosofien ligger til grunn for en festival som tiltrekker seg mange besøkende: O'Marisquiño. Dette er en festival for dem som holder av urban kunst i alle dens varianter. O'Marisquiño er skating, akrobatikk, off-roadsykling, konserter og mye mer. Festivalen avholdes hver sommer nede ved havneområdet.

Veggmalerier i byen, Vigo

16:00. Museer

Ofte overraskes besøkende i Vigo over at tilbudet på museer er langt mer omfattende enn forventet. Og byen har vært i stand til å opprettholde et tett forhold til noen av de viktigste galiciske kunstnerne gjennom det siste århundre, blant annet José Otero Abeledo, ofte kun omtalt som Laxeiro, som var et sant geni med paletten.

Museo do Mar - Det maritime museum

Det mest fascinerende av alle museene i Vigo har imidlertid intet å gjøre med malerier. I forstaden Alcabre ligger en vakker arkitektonisk bygning mellom to små og vakre strender og med en praktfull utsikt over havet.

Dette er Museo do Mar, byens maritime museum. Det består av et fyrtårn, plasser, mole og flere lagerhaller fra en gamle konserveringsfabrikk, som takket være de dyktige arkitektene César Portela og Aldo Rossi er omdannet til et flott museum.

Museo do Mar - Det maritime museum

Museet har sitt eget akvarium og en tilhørende restaurant, hvor du kan smake den beste fisken og skalldyr fra elvemunningen, samtidig som du kan nyte utsikten til de vakre øyene Las Cies i bakgrunnen. Museet ligger svært tett på Samil, byens største og mest kjente strand.

Museo do Mar - Det maritime museum

Et annet kunstneriske høydepunkt er Museo de Arte Contemporáneo (Marco - Museum for moderne kunst). Det ligger i byens tidligere rettsbygning (Palacio de Justicia), som i sin tid også var byens fengsel, hvilket forklarer bygningens opprinnelige sekskantede og panoptiske struktur.

Innenfor på Museo de Arte Contemporáneo, hvor den panopptiske struktur ses.

Museo de Arte Contemporáneo er åpent fra tirsdag til lørdag (deriblant også helligdager) fra klokken 11:00 til klokken 14:30 og igjen fra klokken 17:00 til klokken 21:00. På søndag er det kun åpent fra klokken 11:00 til klokken 14:30. Museet ligger i hjertet av byen - i den ene enden av rúa Príncipe, en bred gågate som er den viktigste handelsgaten ikke kun i Vigo, men i hele Galicia.

Fasaden på Museo de Arte Contemporáneo

18:00. utsikter som inspirerer diktere til vakker poesi

Geografisk minner Vigo om Roma: en by med mange bakker og høye fjell som gir byen en helt spesiell atmosfære. Fra alle fjellene er det en fabelaktig og ekstraordinær utsikt ut over byen. Vi holder oss her til kun to av dem: Monte do Castro og Monte da Guía.

Ankre

Monte do Castro kan lett nås til fots, da det ligger inne i byen. Går man opp langs den vestlige skråningen kommer man opp til et gjenoppbygget “castreño”, som er et fort fra kelternes tid. Fjellet prydes også av både ankre og kanoner som er funnet i elven. De stammer fra slaget om Vigo i 1702, hvor den fransk-spanske marineflåten led store tab.

På fjellets høyeste punkt kan man beundrer restene av den gamle festningen, hagene omkring og ikke minst en helt fantastisk utsikt over bukten nedenfor.

Ría de Vigo - elven ved Vigo

Noe lenger vekk fra byen, i området som kalles ​​Teis, ligger Monte da Guía. Selv om det er litt lenger å spasere ut hit, så er belønningen virkelig turen verd. Her er nemlig en helt spektakulær utsikt over elven med øyene Las Cies i bakgrunnen.  

Det er mange andre utsiktspunkter i fjellene omkring byen også, så hvis man ønsker et annet perspektiv kan man for eksempel reise til Cesantes, som er en nabokommune til Redondela. Fra dette punktet et stykke oppe langs elven ses broen Rande og øya San Simón fra deres deres vakreste sider.

To av de mest berømte galiciske middelalderlige diktere, Mendinho og Martin Codax, har skrevet adskillige kjærlighetsdikt med elven og øya San Simón som inspirasjonskilder. Og faktisk bør landskapet vekke en poetiske åre i enhver som besøker det.

Ría de Vigo - elven ved Vigo

20:00 Nyt det gamle kvarteret Casco Viejo - fullt av liv. 

Den eldste delen av byen er igjen kommet på moten. Det er litt merkelig å tenke på at byens borger lenge har vendt ryggen til den vakre gamle bydelen. Kanskje fordi bydelen ikke har den samme glamour, som mange andre galiciske byer. I stedet har Vigo en spesielt lys og atmosfærisk dypde, som gjør den helt unik. Og de fleste galisere vil mene at byen har en av ​​de vakreste torg i landet: Plaza de la Constitución.

Kurvefletning

Området har i de senere år fått en ansiktsløftning, spesielt i de mest triste områdene, hvilket har gitt hele bydelen fornyet energi. Nå er den gamle bydelen i Vigo et samlingssted for mange mennesker, og da spesielt i helgene og i sommermånedene (september og oktober inkludert).

Casco viejo, den gamle bydel

De nye tapasbarene, restaurantene og bryggeriene trives over alt og sameksisterer med de øvrige handelsdrivende i det gamle kvarteret. For her ligger stadigvekk gamle antikvariater, historiske vertshus som står i mot de nye tider, og noen få butikker med kurvefletting (cesteiras).

Plaza de Porta do Sol, Vigo

24:00 En kveld i byen

Areal er et "posh" og eksklusivt område å utøve en av spanjolenes foretrukne fritidsaktiviteter,  “tapear”. Her nyter man en drink og eventuelt litt å spise, før man fortsetter til neste sted og gjentar samme handlingen en gang til. Det er en fin anledning til å møte de lokale på deres hjemmebane. Fra klokken tolv beveger mange seg til det mytiske kvarter Churruca, hvor konsertstedet La Iguana Club er velkjent blant de fleste, mens La Fábrica de Chocolate er et av de nyere stedene i byen. 
 
En ting er sikker: Nattelivet i Vigo er et av de mest varierede i hele Spania, og det vil bestemt ikke skuffe festglade besøkende.