10 markedsplasser i Alicante

De fleste steder og byer i Spania har som regel en eller to dager i uken hvor man skaper en markedsplass hvor det selges alt mulig rart som blant annet souvenirer, sko, vesker, fotballtrøyer, fargerike keramikkprodukter og husholdningsartikler for å nevne noe av det. En del steder har også egne markeder kun for frukt og grønnsaker som selges mer eller mindre nyhøstet direkte fra åkeren de vokser på, mens andre igjen har rene loppemarkeder hvor man kan møte opp og enten kjøpe eller selge ting hjemmefra man ikke har bruk for lenger. Som turist er det en stor opplevelse å vandre gjennom slike markeder, være seg det er av den ene eller andre typen, og prisene er også ofte betraktelig lavere enn hvis man gikk i tilsvarende butikker for å finne de samme produktene.

 Innendørsmarkedet i Alicante

 

Velkommen til det historiske Alicante

Alicantes daglige innendørsmarked ligger i en vakker gammel bygning i det historiske bysentrum. Fiskebodene her er svært lekre med mengder av ulike fiskeslag, inklusive de berømte Deniarekene selvfølgelig, tunfiskbiffer, sardiner, krabber, muslinger og mye annet godt. Det er et stort utvalg blant de ulike ingrediensene, og her finner man alt man trenger for en frisk og velsmakende middag. Det finnes også store mengder kjøtt og fargerike grønnsaksboder, og enkelte har spesialisert seg på produkter som for eksempel røkt fisk, hjemmelaget pølse eller fylte oliven. Det er et stort marked som strekker seg over to etasjer, proppfulle av boder som gjør sitt ytterste for at man skal velge nettopp dem å handle hos. På torget utenfor markedet finner man en stor blomsterbod med alt fra små buketter til hele frukttrær. Markedet er åpent fra klokken 07:30 fra mandag til lørdag, og man bør for øvrig også legge ekstra godt merke til selve bygningen, da den er bygget som en slags basilika, full av dekorative malerier.

 

Beste gatemarkedet i Torrevieja

Hver fredag morgen er Torrevieja vert for et av de største og best besøkte gatemarkeder i hele Spania. Opp til 1200 boder kniver om den trange plassen i gatene og sammen skaper de et marked som til forveksling kan minne om en arabisk basar. Markedet er et paradis for skattejegere som strømmer til de mange bodene i håp om å kunne gjøre et realt kupp. Og det gjør de som oftest, for markedet er kjent for å ha gode priser på blant annet forskjellige typer klær som for eksempel t-skjorter og jeans, tekstiler til interiøret der hjemme og kunsthåndverk, for å nevne noen av dem. Selvfølgelig finner man også både fersk frukt og grønnsaker ved dette markedet, selv om det ofte er noe roligere på den fronten i vintermånedene enn om sommeren, da det kan være svært trangt i mellom bodene.

Vintønner i Jalon

 

Å reise tilbake tiden i Jalon

Antikvitetselskere og andre prisjegere anbefales på det varmeste å besøke den lille landsbyen oppe i fjellene i Marina Alta på lørdager. Der er det et fantastisk bruktmarked på parkeringsplassen langs elvebredden i Jalon hvor det selges alt fra dyrebare antikviteter til nips og snurrepiperier. Utvalget kan bestå av malerier, håndlagde produkter av ymse slag, gamle møbler av tre og så videre.

Markedet trekker til seg turister fra fjern og nær som alle kommer i håp om å gjøre en god handel, mange av dem har også med seg sine egne produkter de har et håp om å selge og man finner ofte selgere fra andre europeiske land her, for eksempel fra Tyskland, England og Nederland.

Vel fremme på markedetn kan det være  verdt å ta seg til Xalo Bodegaen som selger lokale viner, cava, olivenolje og honning. Blant utvalget finner man også vin som tidligere har vunnet både nasjonale og internasjonale priser.

 

På markedet i Benidorm

I Benidorm finner man mat og drikke i barene omkring alle prydgjenstandene og klærne på selve markedsplassen. Markedet er definitivt verdt et besøk - ikke minst for sin unike atmosfære. Hver onsdag, fra klokken 8:00 til 13:30 forvandles hele området rundt Municipal de Foietes idrettsplass til et levende marked hvor det selges en rekke ulike produkter som for eksempel fersk frukt og grønnsaker, hjemmelaget pølse, brød, tørket frukt, sko, vesker, souvenirer, elektriske produkter med mer. På lørdag og søndag er det også et antikkmarked på El Cisne, like utenfor Benisol Camping.

Pølser solgt på markedet

Reis tilbake til middelalderen i Orihuela

 

Hver vinter skaper de historiske gatene i det sentrale Orihuela rammen om en tidsriktig kombinasjon av middelalderfølelse og en opplevelse med historisk sus, da det årlige middelaldermarkedet går av stabelen. Et marked som for øvrig regnes for å være både det største og beste i hele Spania. Her kan man oppleve et marked som for snart tusen år siden, med gjøglere, dukketeater, sang og dans. Hundrevis av selgere tilbyr hjemmelaget håndverk, klær, tidsriktig mat og drikke, og det store markedet strekker seg over et areal på hele tre kilometer så husk rikelig med drikke i sommervarmen.

 

Denia legger ut sine varer for turistene

Hundrevis av turister tar seg til Denia for å oppleve den populære mandagsmarkedet der rader av boder tar over på for bilene en stor parkeringsplass like i utkanten av byen. Det er en livlig og fargeglad plass hvor alle kunder kan nyte av churros og en kopp varm sjokolade under sin promenade rundt på markedet i Torrecremadaparken. Om sommeren er det en langsom promenade fra bod til bod - hovedsakelig på grunn av det store antallet besøkende. Å gjøre et kupp her skal ikke være noe stort problem, da lærvesker, sko, belter, tøy, terrakottakrukker, fargerike kanner og en rekke søtsaker finnes å finne til veldig overkommelige priser.

Frisk frukt i store stabler

En smak av Spania i Javea

Hver torsdag morgen er det store torget, også kjent som "Plaza de la Constitución" fylt til randen med boder som selger alt fra fersk frukt og grønnsaker til klær. Torget ligger høyest oppe i den gamle byen og dette bidrar til at du også kan besøke det daglige innendørsmarkedet. Dette markedet er et typisk spansk marked, med fargerike boder hvor man kan prute til seg klær, sko, husgeråd, keramikk, lærvarer og ferske lokale råvarer som for eksempel fisk og kjøttprodukter til en svært god pris. Du kan gjøre unna handleturen for helgen, nyte det gode miljøet og samtidig  hjelpe et lokalt etablissement.

 

Markedet i El Verger

Et av de mest trafikkerte og største markeder i Alicante-regionen er El Verger, en stor utendørs plass med cirka 350 boder som selger antikviteter, smykker, klær, planter, fersk frukt og husgeråd, for å nevne noe. Du kan også nyte en real frokost i en av barene som du finner like før det trange markedet, som holdes hver lørdag og søndag. Noen av bodene selger ferskpresset appelsinjuice og en rad med lekre spanske pølser. Ofte finnes det også levende underholdning med musikk og aktiviteter for hele familien.

 

Markedet som skaper bølger i Santa Pola

Den populære badebyen Santa Pola i den sydlige Costa Blanca regionen er et fint område for den som liker å handle litt. Det finnes noen store kjøpesentre rundt omkring, men mennesker som søker etter en god forretning eller en souvenirbutikk skal begi seg til det store utendørsmarkedet som avholdes hver mandag og lørdag - like i nærheten av Røde Kors. På mandag morgen er markedet best egnet for den som leter etter ferske råvarer til matlaging, mens lørdag er best for klær og den type ting.

 Fersk fisk og reker på markedet

 

Calpe

De fleste kystbyer i Spania med respekt for seg selv har et fiskemarked hvor det selges fisk og skalldyr direkte fra båtene. Et av de fineste markedene ligger i Calpe da fiskemarkedet holdes i umiddelbar nærhet når båtene kommer inn ved 05:00 tiden om morgenen fra mandag til fredag​r. Fiskemarkedet i havnen er vel verdt et besøk, om ikke annet så for å se nærmere på bygningen som er flott dekorert med ulike malerier som blant annet viser Calpes rike sjøfartshistorie. De besøkende kan også se på de mange ulike fiskesortene og skalldyrene som fanges i denne delen av Middelhavet. På en åpen auksjon som holdes kan man også være med og by på et fantastisk utvalg  av alt fra tunfisk og blekksprut til makrell, krabber, røde reker og mye annet godt fra havet.