Alicante er mye mer enn kun et sted å mellomlande

Alicante er en av de travleste lufthavnene i Europa, med gjennomsnitlig 10 millioner besøkende årlig. Hovedsaklig fra Storbritannia, Tyskland og Nederland, men det er også mange innenriksflyvninger.

Fly 

Alicante behøver ikke kun å være et sted hvor ferieeventyret starter og slutter, da regionen i seg selv er både rik på kultur og historie, og har en naturlig skjønnhet de færreste har sett maken til.

Alicantes lufthavn ligger faktisk tettere på byen Elche, enn på selve Alicante, som også er navnet på provinsen, som grenser opp mot Valencia. Hele området er spekket med kultur- og naturskatter, og vi har sett nærmere på et par steder hvor man kan få noen enestående opplevelser på ferien i Alicante.

Palmebyen Elche

Langt fra trengsel og travelhet i lufthavnen ligger byen Elche eller "Elx", som det står på byskiltet. Elche er særdeles populær blant naturelskere, da byen har europas største furutreskog, bestående av ikke mindre enn 200.000 trær, noe som har gitt byen en plass på UNESCOs Verdensarvsliste 

Palmer og fontene i Elche

For å finne det helt rette utstyret til våre vandreturer i området, var vi nødt til å begynne i byens handlegater. I Spania er Elche først og fremt kjent for sin produksjon av fottøy, og det finnes rundt 1.000 forskjellige butikker og forhandlere der. Turismen er dog også noe som i økende grad preger byen, og det er besøket verdt å se seg omkring i gatene. Spesielt hvis man liker butikker. Er man våken og observant nok, kan man lett finne et par veldig rimelige vandrestøvler.

Shopping

Elche har et par store kjøpesentere, hvis man gjerne vil spare litt tid på handleturen. Vi anbefaler L'Aljub kjøpesenter, som ligger like utenfor hovedveien til Aspe, CV 8510. Her kan man ved siden av Primark og C&A, finne mange andre mindre butikker, supermarkeder, spisesteder og en stor kino.

Elche - huerta del cura 

Man kan også handle i det enorme kjøpesenteret El Corte Inglés, hvor man kan finne alt det utstyr man behøver for å være godt nok utrustet til vandreturene.

Tabarca-øya, Santa Pola

Etter å ha sørget for å utstyre oss godt, kjørte vi av sted langs CV-865 mot Santa Pola. Selv om det er en kronglete vei, ble vi advart om at bilistene på denne veien ofte kjører svært hurtig, så det var om å holde tungen rett i munnen og se seg godt for. Da vi ankom Santa Pola, kjørte vi ned til havneområdet, hvor man kan leie en båt og seile ut til Tabarca-øya, som er et naturreservat nede i bukten.

Tabarca Island Alicante

Den lille, men bebodde øya, er et svært populært sted å legge dagsturer til, og det kommer besøkende fra både Alicante og Santa Pola hit. Øya har en meget malerisk fiskerlandsby, med et gammelt fort og noen velrenommerte skalldyrsrestauranter. Det er stenstrender med krystallklart vann, som man kan se på bildet ovenfor, og vi fant flere avsidesliggende bukter og tidevannsbasseng, som er ideelle for bading, eller hvis ungene vil fange krabber og småfisk.

Det er absolutt et sted hvor man kan slappe fullstendig av på ferien, og selv om det for øyeblikket kun kan kjøpes dagsturer ut til øya, er det turen verdt.

Opplev Santa Polas kystlaguner

Bak byen Santa Pola og langs N-322 kystvei, ligger det en naturpark med flere kystlaguner, hvor det har vært produsert salt siden romertiden, slik at det ikke kun er viktig for den lokale industrien, men også for dyrelivet i området. Kommer man kjørende i egen bil, skal man se etter skiltet Salinas de Santa Pola".

Tamarit Tower - Santa Pola marshes 

Man kan leie en båt og seile ut på lagunene, slik at man kommer helt tett på naturen, og noen av de forskjellige artene av havfugler og flamingoer, som lever i og omkring lagunen. Man kan også besøke saltmuseet (Museo de Sal), hvor det er gratis adgang de fleste formiddager frem til rundt klokken 14:00.

Alicante-provinsen er absolutt sprengfylt med spennende naturopplevelser, og vi har kun beskrevet toppen av isfjellet i denne artikkelen.