De 10 beste temaparkene i Alicante

Alicante og Costa Blanca er det perfekte stedet for å tilbringe familieferien, med sine mange temaparker hvor man kan oppleve alt fra vektløshet til teatralske forestillinger, temaparker som er blant de aller beste i hele Spania.

 
Berg og dalbane i Terra Mitica, Benidorm, Alicante

Terra Mitica 

Terra Mitica i Benidorm er utvilsomt en av de aller mest populære fornøyelsesparkene i Alicante regionen. Spesielt hvis du liker forrykende berg og dalbaner er dette noe for deg, og i denne parken kan du rase gjennom luften i hastigheter opp mot 90 kilometer i timen, opp ned og hele 35 meter over bakken. Eller du kan nyte utsikten over strendene i Benidorm og Terra Mitica mens man svinger behagelig rundt i den avkjølende brisen. Her finnes noe for alle aldre og interesser, og det er en rekke spektakulære forestillinger tilpasset hele familien. Selve parken er tilegnet oldtidens Hellas, Egypt, Roma, Iberia og øyene i Middelhavet, så man skal ikke bli overrasket dersom det skulle dukke opp et par romerske gladiatorer underveis, eller om man skulle passere en egyptisk fønix eller forville seg inn i en gresk labyrint.

Parken holder åpent fra april til oktober, og daglig fra midten av juni til og med den første uken i september.

Terra Natura 

Terra Natura er en svært underholdende, vill dyrepark, hvor dyrene lever i en spesialdesignet versjon av hva som normalt er deres naturlige habitater. Enorme elefanter, kameler, tigere, giftige slanger, og veldig pratsome aper lever her. I alt er det mer enn 200 arter i parken, inkludert flere dyr som står i fare for å bli utryddet. Parken er delt inn i forskjellige kontinenter som for eksempel Afrika og Asia, med naturlige planter og busker som skal skape et naturlig hjem for dyrene. Man kan se elefanter blir matet, se majestetiske rovfugler i flukt, og møte en rekke andre dyr på tett hold under besøket. Parken er åpen hele året.

Tiger i Terra Natura, Benidorm, Alicante

Aqua Natura 

Vil du vite hvordan det føles å være vektløs? Terra Naturas nærmeste nabo er Aqua Natura badeland, hvor du kan kjøle deg ned etter et spennende besøk i dyrehagen. Aqua Natura sies å være den eneste vannparken i området med en lukket vannsklie, The Crest - hvor man kan oppleve følelsen av vektløshet. Benidorm temapark har flere sklier og vannattraksjoner som passer alle aldre. Du kan også se oppvisninger med sjøløver, hvor de små skapningene er så fulle av karakter og moro, eller selv få muligheten til å svømme med dem og få tatt et bilde sammen med dem. Du kan kjøpe en felles billett for Terra Natura og Aqua Natura for på den måten kunne spare noen penger. Parken er åpen fra mai til midten av september.

Rio Safari 

Noe lenger sør, mellom Elche og Santa Pola, ligger den fascinerende Rio Safari Park. Denne parken er skyggelagt av over 4.000 palmetrær, som gir ly til en rekke ville dyr som for eksempel løver, elefanter, sebraer, krokodiller og tigere, for å nevne noen. Spesielt anbefalelsesverdig er det å få med seg sjimpansene som bor på en helt spesiell øy full av morsomme slynger og hengekøyer de kan hygge seg med. Det er også daglige oppvisninger med sjøløver som viser hva de kan av kunster, både i og utenfor bassenget. Videre kan man ri på enten ponnier eller kameler, man kan svømme med sjøløver eller bare gå rundt og snakke med lemurene hvis man heller ønsker det. Parken er åpen hele året, og om sommeren finnes det også et svømmebasseng til fri benyttelse, og en go-kartbane.

Sjøløver i Rio Safari, Elche, Alicante

Safari Aitana 

Her får man sjansen til å komme svært nært og tett på dyrene, eller man kan nyte en privat omvisning i Safari Aitana eller kanskje man heller selv vil prøve hvordan det er å være dyrepasser for en dag. Safari Aitana er en oase for en rekke ville dyr fra fem kontinenter. Under kategorien eventyr kan man se sjiraffer, bøfler, esler, kameler, aper, elefanter, tigere, vietnamesisk griser, jaguarer, ulver, slanger, emuer og mye mer. Parken ligger 1000 meter over havet i Aitana fjellet på Villajoyosa til Alcoy veien. Det er for øvrig en nydelig kjøretur opp gjennom fjellene, og man kan enten benytte sin egen bil til å kjøre gjennom safariparken, eller man kan delta på en organisert tur. Åpent hver dag.

Aquopolis 

Å ta med familien på et besøk i en vannpark er definitivt en super idé, spesielt om sommeren, og Aquopolis i Torrevieja har alt fra utfordrende sklier for de mest actionsøkende til de mer rolige for de aller minste. Det finnes også en eksklusiv VIP-sone hvor man kan lese en bok eller lytte til litt god musikk, i ro og fred på en av de mange solsengene. Har man lyst til å aktiveres kan man delta på både Aquagymnastikk og Steps, mens den yngre garde kan være med i en "MiniClub" som organiserer forskjellige aktiviteter både i og utenfor bassenget. Aquopolis er åpen i sommersesongen.

Delfinoppvisning i MundoMar, Benidorm, Alicante

Mundomar 

Å svømme med delfiner står høyt på manges ønskelister, og det er unektelig noe magisk over disse underlige skapningene som både "snakker" og smiler. I Mundomar i Benidorm får man muligheten for å lære disse utrolige å kjenne på nært hold, og man kan svømme med dem, kjæle med dem, og selvfølgelig få det hele foreviget fotografisk. I denne imponerende marine "dyreparken" kan man i tillegg til å se imponerende oppvisninger med delfiner bli underholdt av papegøyer og sjøløver, eller man kan se spektakulære fugler fly en i luften. Det er også mulig å prøve seg som dyrepasser, og blant noen av dyrene man finner i parken er frekke surikater, lemurer, gigantiske skilpadder, flamingoer, papegøyer, storker, pingviner, præriehunde og ugler. Åpent hver dag.

Aquapark Rojales 

Vil du skli ned et magisk teppe, eller tar du kamikazeutfordringen? Eller vil du heller oppdage noen av Amazonazjungelens hemmeligheter, eller kanskje la deg føre nedover strykene på Yucatan-elven? Eller bare rett og slett plaske rundt i svømmebassenget på egenhånd? Alt dette er mulig i denne vannparken som i tillegg til en rekke vannaktiviteter også har en stor gressplen hvor man kan slappe av i mellom slagene. Det finnes også en restaurant som serverer typiske retter fra Alicante, blant annet paella. Aquapark Rojales var den andre parken i sitt slag som ble bygget i Valenciaprovinsen, og den ligger i en naturlig dal i Ciudad Quesada, nær Torrevieja. Åpent i sommermånedene.

Pola Park 

Det er så mye man kan gjøre i de forskjellige temaparkene, og Pola Park er ikke noe unntak. Denne parken byr på en rekke attraksjoner innenfor en mengde områder, og er på sin helt spesielle måte det ultimate opplevelsessenteret for allsidige familier. Bli med en tur opp på det russiske fjellet, hvorfra man har en fantastisk utsikt over saltsjøene Santa Pola, eller føl spenningen på parkens gokartbane. Kjør radiobiler, hopp i hoppeslott, slå de andre i golf eller kjør karuseller til kvalmen tar overhånd. Parken er åpen i helgene fra mars til midten av oktober, og daglig i juli og august.

Aqualandia 

Vertigo i Aqualandia, Benidorm, Alicante

Har du høydeskrekk? Ikke det nei. Hva med å teste ut nervene i verdens høyeste sklie, VertiGo? Aqualandia i Benidorm har noen fantastiske sklier, renner og fosser, som alle er perfekte til å kjøle seg ned i når sommervarmen står på som verst. Noen av dem er direkte nervepirrende, mens andre igjen, som for eksempel Niagarafallene, bare er avslappende(!) Aqualandia var den første vannparken i Spania, og er fortsatt en av de største i verden. Her er det mer enn nok å finne på for hele familien enten man liker fart og spenning eller rolige plaskebassenger. Det er mulig å kjøpe en felles billett for både Aqualandia og enten MundoMar eller Terra Mitica, eller alle tre hvis man skulle ønske det. Åpen fra mai