De 10 vakreste strendene i Alicante

Gyllen sand, skjulte viker, turkis vann og stille bukter tiltrekker millioner av turister til Alicanteprovinsen hvert eneste år. Med 244 kilometer kystlinje, er det er rikelig med plass å boltre seg på for alle de soltilbedere, dykkere, surfere, seilere og kunstnere som kommer til stedet igjen og igjen.

Det er rikelig med både strender og bukter i alle variasjoner, og så absolutt nok til å dekke ethvert ønske og behov. Vi i Feriebolig-Spania presenterer her et lite utvalg av noen av de stedene langs den lange kysten vi tror dere kan ha glede av å kikke nærmere på.

La Granadella, Javea

Javea stranden, Alicante

 

En av de beste strendene på strekning må vel være La Granadella i det nordlige Costa Blanca i Javea. Denne pittoreske hesteskoformede bukten er hele to ganger utnevnt til å være Spanias beste strand, noe som er lett å forstå hvis man besøker den. Til tross for at den hovedsakelig består av grus og fin singel, gjør det turkise og klare vannet den til et foretrukket sted for blant annet solbadere, dykkere og snorklere. Stranden er forholdsvis liten, kun et par hundre meter bred, og omgitt av klipper og furutrær. Det kan være lurt å være ute i god tid for å sikre seg en plass, men det er verdt det.

Benidorm

Benidorm strand, Alicante

Det travle feriestedet Benidorm har også to av de beste strendene i Spania - Levante strand og Poniente. Begge strendene ligger godt skjermet av fjellene bak Benidorm, som i tillegg til å beskytte bukten fra den kalde vinden, også bidrar til å skape et varmt mikroklima.

Benidorms fine sandstrender ligger spredt ut over et om lag fire kilometer langt område, med en slak helning ned i Middelhavet. For morgenfugler er Levante kjent som en flott strand å nyte soloppgangen på, og den er et ideelt sted for å nyte et tidlig morgenbad eller soling.

Strendene er typiske Blå Flagg strender, som er kjente for å være både trygge og meget familievennlige. Det er et flott sted for en lang rekke vannsportsaktiviteter som seiling, jetskiing eller paragliding. Den lange kyststripen har også en attraktiv promenade med flere barer og restauranter som serverer mat fra hele verden og som ofte har mange gode tilbud på daglige menyer og drinker.

San Juan de Alicante

San Juan de Alicante, strand

 

Denne fabelaktige og sentrale stranden med sin fine, gyldne sand, har gjort San Juan til et populært sted for både beboerne i selve Alicante og andre elegante bymennesker. San Juan strekker seg 2900 meter fra fiskerlandsbyen El Campello til den steinete nes Cabo de las Huertas. Den ligger også kun 25 kilometer fra Alicante internasjonale flyplass, så det er helt naturlig at den også tiltrekker seg spanske familier på jakt etter en helgetur.

Legenden forteller at i gamle dager, da maurerne styrte Spania, pleide en vakker maurisk dronning å bade i de naturlige bassengene mellom steinene nede ved kysten. I dag tiltrekker det seg hovedsakelig badegjester, men er også en naturlig lekeplass for kajakker, yachter, surfing og dykking.

El Portet, Moraira

El Portet Strand, Moraira

En annen liten perle på Costa Blanca, er El Portet som ligger i en steinete liten bukt godt skjermet av de omkringliggende bergene. Det glitrende klare blå vannet inviterer folk til å svømme, snorkle eller surfe. Dette er en strålende strand for å slappe av og nyte utsikten over den imponerende Ifach de Calpe som ruver der ute i havet.

Det pulserende blå krystallklare vannet og de storslagne omgivelsene har ført til at mange mennesker ofte sammenligner El Portet med en karibisk strand. Stranden er bare 350 meter lang og blir veldig hyppig full om sommeren. Den er spesielt populær blant familier og det er et trygt sted for blant annet svømming og padling.

Santa Pola

Santa Pola, Alicante

Santa Pola ligger langs en kyststrekning med en rekke bukter og strender som opprinnelig er tradisjonelle fiskefelt. Faktisk er området berømt for sin gode fisk, som ofte har en hedersplass i de mange lokale retter som for eksempel caldero, som er en velsmakende lapskaus med ris og fisk.

Nær den travle havnen i Santa Pola ligger to av områdets største strender - Lisa og Tamarit - som begge er dekket med fin sand som går ned i det klare blå vannet. Plasseringen og de moderate bølgene fra havet har gjort at disse strendene blir målrettet brukt av brettseilere som også gir god underholdning for solbaderne. Det grunne vannet gjør at dette er et trygt område for barnefamilier.

Guardamar del Segura

Guardamar strand, Alicante

En av de fineste strendene syd for Alicante finner man ved Guardamar. Det er en fabelaktig 10-kilometer lang strekning med fin sand med et bakteppe av en duftende furuskog. Trærne ble plantet i sanddynene for cirka 100 år siden for å stoppe at all sanden skulle bli blåst bort av vinden.

Skogen gir et fargerikt vindfang som ikke bare beskytter byen men også har utviklet seg til å være et naturlig paradis for turgåere. Den lange sandstranden har et lekeområde og er et annet populært tilholdssted for surfere, takket være de gode bølgene. Hele Guardamars kyst har en blanding av bortgjemte viker for privat bading og snorkling, samt flere urbane strender.

Arenal, Calpe

Calpe Ifach

Calpe er en av de mest ikoniske feriestedene i hele Alicante-regionen, takket være den imponerende Ifach som er en 332 meter høy klippe ute i havet. Kystbyen har også 14 strender og bukter, som tiltrekker seg både solbadere og vannsportentusiaster.

Den travleste stranden er Arenal-Bol som ligger i sentrum av byen med en "golden mile" som består av fin sand og klart vann. Den urbane stranden har en flott utsikt over Ifach og ligger i nærheten av marinaen, hvor mange flotte yachter ofte er fortøyd. Noen få minutters gange fra stranden ligger det en saltsjø hvor mange flamingoer og hegre kan sees.

Albir beach

Albir strand, Alicante

Nestling mellom postkort bakketopp byen Altea og issørpe feriestedet Benidorm er en nydelig liten kystby med en gyllen sandstrand. Albir er en skjult perle klemt mellom mer kjente feriesteder. Sin Blue Flag-stranden er perfekt for familieferier som vannet er grunt og stranden ligger i nærheten av butikker og restauranter i sentrum.

Den postkortvakre Albir er en nydelig liten kystby og godt skjult perle som ligger mellom de mer kjente feriestedene Benidorm og Altea. Albir har en fantastisk gylden sandstrand som på grunn av sine gode kvaliteter er tildelt det Blå Flagg som er en utmerkelse kun gode strender kan få. Vannet er grunt og det er ikke langt fra vannkanten inn til sentrum av byen hvor man finner både butikker og restauranter.

Dette er et flott feriested for filmelskere, ettersom strandpromenaden har sin egen Paseo de las Estrellas som er Spanias motsvar til Hollywood Walk of Fame. Albir versjonen er laget for å minnes vinnerne av den prestisjetunge årlige Alfaz del Pi Film Festival, som arrangeres kun tre kilometer fra Albir.

Las Marinas, Denia

Las Marinas, Denia

Denia har 15 kilometer med strender som er alt fra lange sandstrender til steinete bukter. En av de mest populære er Las Marinas, som ligger i en attraktiv del av byen for turister som kommer i store mengder i løpet av de lange sommermånedene. Dette er en trygg strand med en bar om sommeren, omgitt av enger, og den har lange strkninger med gylden fin sand og grunt vann, så den passer ypperlig for familier med mindre barn.

Når vinden trekker opp kan man se akrobatiske krumspring utført av brettseilere som ofte foretrekker denne delen av Denia. Over veien er det nok av barer og restauranter, slik at du kan være og nyte stranden hele dagen.

El Cura, Torrevieja

Torrevieja strand, Alicante

En gyllen sandstrand flankert av hotellblokker og restauranter som serverer alt fra internasjonal til lokal mat har ført El Cura inn på en god førsteplass av Torreviejas beste steder for soling og bading. Det er et pittoresk hjørne av det travle feriestedet i Torrevieja med fotogene bilder av palmer, en pen promenade og båter som seiler inn og ut av havnen.

Musikere, gateartister og artister som bygger skulpturer av sand er et vanlig syn på denne travle urbane stranden. I juli arrangeres Habaneras Night on the Beach på El Cura hvor tusenvis av folk finner vei ned til stranden for å spise middag og lytte til gratis musikk.