De beste fotturene for hele familien i Alicante

Alicante er en utrolig vakker del av Spania og med sine lange strekninger med gyldne sandstrender, historiske bykjerner og fantastiske fjell kan man utvilsomt finne en lang rekke interessante og spennende aktiviteter for hele familien. Hvis man så også klarer å løsrive seg fra strendene, så finnes det en lang rekke småsteder og mindre byer på landsbygda som passer perfekt til å utforskes av hele familier og vi har her samlet en oversikt over ti utvalgte vandreturer i Alicanteregionen - alle sammen er alt fra rusleturer langs stranden til noen mer krevende i stil med regulære fjellvandringer.

Ta deg opp stien mot Montgo

Stien som leder opp mot Montgo-fjellet kan være en heftig utfordring, så det kan være et godt alternativ å bare gjennomføre halve turen, nyte utsikten på halvveien, før man snur og rusler ned igjen. Montgo er hele 753 meter høyt og dominerer både utsikten og horisonten rundt Denia og Javea. Lokalt kalles fjellet bare for "Elefanten", og ser man det fra den rette vinkelen er det lett å se hvorfor. Fasongen minner nemlig om et elefanthode, og ser man det fra Javea kan man også skimte baksiden av kroppen.

Selve vandringen begynner på parkeringsplassen i Javea, hvorfra det er rundt 10 minutter å gå til inngangen til Montgos naturpark. Selve ruten er godt skiltet, så den er veldig lett å finne og etter en cirka 30 minutters lang vandretur ser man den storslåtte utsikten over San Antonio. Når man så kommer til den røde klippen (Penya Roja) så ser man den imponerende utsikten over Javea, Ifach, Calpe og Sierra de Bernia fjellene. Vandringen blir mer og mer utfordrende ettersom man går og ettersom stien er steinete er det mange som velger å snu og vende tilbake når de kommer til dette stedet.

Montgo-fjellet mellom Denia og Javea i Alicante

Litt historie om Orihuela  

Bli med tilbake i  tiden med en vandretur rundt i hjertet av Orihuelas historiske sentrum. Man bør også ta seg tid til å besøke noen av de mange museene og kirkene som man finner på veien, og et godt sted å begynne er det populære Semana Santa museet som inneholder de store, vakre statuene som benyttes under påskefeiringen i Spania. Etter dette museet kan man med fordel begi seg over til den imponerende gotiske katedralen, som inneholder flere kunstverk av Velazquez og Francisco Salzillo.

Å vandre langs elvebredden mot rådhuset og den vakre Plaza del Carmen er også et populært alternativ, og på det pittoreske torget i nærheten kan man nyte en kopp kaffe og de flotte omgivelsene, før man fortsetter opp til Rubalcava Palace, det tidligere hjemmet til Marquis de Rubalcava og hans familie.

Polop - Et populært valg i Costa Blanca

Polop ligger i innlandet på Costa Blanca - i ett område som også kalles Marina Alta. Her finnes det buktende stier som leder en rundt den middelalderske muren og opp bakken til det gamle slottet. Når man når toppen belønnes man med en spektakulær utsikt, og også her kan en vandretur rundt i de smale gatene i det tradisjonelle bysentrum være en hyggelig opplevelse, spesielt på onsdag morgen da det er et lokalt marked i byen.

Besøk Ifach i Calpe på en promenade med familien

Mot stranden i Calpe 

Hvorfor ikke tilberede en nistekurv og begi seg ut på en trivelig spasertur langs den vakre stranden i Calpe? En av favorittene er turen som går fra Calle de Mar, nær torget Manuel Miro, hvor det med noen vakre veggmalerier fortelles en historie om maurernes og de kristnes festlige høytider. Denne vandringen passerer en gammel mølle og ender opp ved Banos de la Reina (dronningens bad), hvilket en gang i tiden faktisk var et romersk fiskeoppdrettsanlegg, og legenden forteller at en maurisk dronning en gang svømte her i håp om å finne en hemmelig gang et sted.

Fordered deg på å bli imponert av Maigmo fjellet

Å gå innover i landet til Maigmo fjellet er et fint alternativ hvis man ønsker å nyte en forholdsvis lett spasertur langs en nedlagt jernbane, som faktisk aldri ble tatt ordentlig i bruk som jernbane. Stien er rundt 22 kilometer lang og man kan velge mellom å gå hele eller kun deler av den hvis man heller ønsker det. Den gamle traseen er forvandlet til en grønn og naturlig gangsti så det er svært enkelt å både gå og sykle langs stien, som for øvrig begynner i den lille og vakre byen Agost. Man passerer noen pittoreske viadukter med en utrolig utsikt over bygdene og fjellene i området, hvilket gjør denne traseen svært så velegnet for den som liker å fotografere. Forn del Vidre er den første ogh den andre ligger ved Palomaret. Stien slutter ved Puerto del Maigmo, inngangsporten til en av Alicantes vakreste fjellkjeder.

Noen av Elches 200 000 palmetrær

Tell trærne i Elche

Elche er en fascinerende by som er spesielt kjent for sine historiske bygninger, sine kulturelle monumenter og selvfølgelig også for sin massive palmeplantasje med mer enn 200 000 palmetrær. Faktisk er det den største av sitt slag i hele Europa. I nærheten ligger det flere historiske bygninger som for eksempel rådhuset og Altamira Palace, som en gang i tiden er blitt brukt til både tekstilfabrikk og fengsel. Noen minutter lenger unna ligger Elche Palmeral og byparken, hvor man utover de tusenvis av palmene kan finne et gammelt tre med form som en lysestake. Det finnes også flere andre varianter av middelhavsplanter i området. Blant annet dadler, som det varmt kan anbefales å kjøpe med seg noen av. De er svært lekre og kommer direkte fra palmene i Elche, og er kjente for sin kvalitet i verdensklasse og gode smak.

Gå på sanddynene i Guardamar

Guardamar har noen av de fineste sandstrendene i Alicante-regionen, cirka 10 kilometer med gylden sand å springe, spille eller bare ligge ned i solen og sove i. En del av stranden ligger skjermet av en stor og velduftende furuskog i Alfonsoparken, hvilket er et fint sted å begynne vandringen. Mens man utforsker strendene underveis bør man sørge for å få med seg La Babilonia, som ligger mellom Guardamars mest sentrale strand og stranden Els Vivers. La Babilonia inneholder for øvrig en mengde gamle fiskestuer, hvorav mange er lyst innredet med farget kakkel.

 

Piknik i Torrevieja 

I Torrevieja kan man finne noe så sjeldent som en rosa innsjø, som ligger like ved siden av en tilsvarende grønn saltsjø. Begge sjøene tilbyr noen fantastiske og naturlige utfluktsmuligheter velegnet for fotturer både med og uten en piknik-kurv. Rundt sjøene finnes det flere gode utsiktspunkter, så man kan få et bedre utsyn over sjøene hvor det utvinnes rundt 700 000 tonn salt i året.

Underveis får man også se en rekke fugler og andre dyr, blant annet flamingoer, ender, terner, måker, kaniner, hare, røyskatt og rev. Det finnes også flere benker man kan slå seg ned og nyte nistepakka på underveis.

Torreviejas utrolige og rosa saltsjøer

En introduksjon til Jalon

Jalon er egentlig et fint sted å besøke hele året, men spesielt om våren er det et perfekt sted for en vandretur i naturen. Da står nemlig både mandeltrær og appelsintrær i full blomst, og det bør man ikke gå glipp av. Hverken duftene eller synet av dem.

Like ved Bodega Xalo i utkanten av Jalon finnes det en parkeringsplass og ikke så langt fra denne finner man en elv hvor det går en sti langs bredden. Følger man denne stien kan man nyte både naturen og flere av vingårdene i området. En annen tur bringer en gjennom den gamle bydelens smale gater hvor man kan finne et lokalt torg som inneholder byens lokale kirke, og er man heldig kommer man på en av de dagene i uken det er marked.

Jalon elven i Alicante

I Santa Pola for en promenade under solen

En mild promenade på knapt to kilometer langs Santa Pola er en behagelig måte å nyte både solen og byen på. Man kan stoppe underveis for en kopp kaffe eller et lettere måltid på en av de mange restaurantene, eller man kan friste havet og ta seg en dukkert hvis man ønsker det. Selve strandpromenaden er sju kilometer lang og i den sydlige delen koples den sammen med flere andre strender i den sentrale delen av byen.