Fem flotte familieturer i Almeria

Å holde alle medlemmene i familien like glade hele ferien kan virkelig være litt av en utfordring, så tillat oss å gi deg en hjelpende hånd med planleggingen. Sjekk vår lille guide over familievennlige steder å reise til i Almeria.

Pang, pang, pang – Hollywood's Wild West i Spania

Almeria - Mini Hollywood

Stig inn i filmsettet til kjente klassikere som For en neve dollar, For en neve dollar mer, og Den gode, den onde og den grusomme. Ta en kikk inn i kulissene og se hvor de store stjernene som Clint Eastwood, Brigitte Bardot, Sean Connery og Raquel Welch har spilt inn legendariske westernfilmer, i Tabernas, den eneste ørkenen i Europa.

Her kan du også velge blant ikke mindre enn tre temaparker: Fort Bravo, Parque Oasys, og Western Leone. Sistnevnte har til og med fått navnet sitt etter den legendariske italienske filminstruktøren Sergio Leone, som har laget utallige spagettiwesterns i området. Ekte westerntilhengere vil elske den teatralske fremstillingen av et bankran, etterfulgt av en heftig skuddveksling.

Lek i snøen – Sierra Nevada

Sierra Nevada - Pradollano
 

Det finnes tydeligvis ingen nedre aldersgrense for å stå på ski, og i Sierra Nevada Family Formula tilbys det gratis heiskort til barn i alderen fra 0 til 5 år. Husk solkrem, da solen er minst like sterk oppe i fjellet som nede på strendene i Almeria.

Det er gull i et hull – Rodalquilar Gullgruver

Almeria - Rodalquilar gold mine 

Det er ikke bare California som har hatt et gullrush, for i Parque Natural Cabo de Gata Nijar, finner man Rodalquilar, hvor det en gang i tiden også myldret av håpefulle gullgravere. Ikke mindre enn 1400 mennesker bodde det i den lille landsbyen på det meste, men i dag er det knapt 100 fastboende tilbake.

Her kan man vandre rundt blant minesjakter og tunneler som er gravet ut i fjellsiden, og det er til og med et utstillingslokale hvor man kan lære mer om landsbyens historie. For å komme dit skal man ta veien mellom San José og Las Negras.

Jeg gikk en tur på stien – Sierra Cabrera

Mojacar - Sierra Cabrera 

Ønsker man en forsiktig introduksjon til en verden av fotturer bør man definitivt besøke Sierra Cabrera. Her kan du følge spor og stier som tar deg gjennom skoger der furu og ville urter dueller å overvelde neseborene mest mulig. Og da Almeria hovedsakelig har et regnfritt klima, er man alltid mer eller mindre garantert en blå og skyfri himmel.

Vannparty – Roquetas de Mar

Roquetas de Mar 

Roquetas de Mar er foreløpig ikke særlig befolket av turisme. Flertallet av de turistene som finner veien hit er spanjoler, noe som gjør at det ikke føles så turistaktig. At stedet ligger i ly av Sierra Nevada gjør området til en av de tørreste og mest solrike destinasjoner på den spanske middelhavskysten.

Promenaden på Roquetas de Mar er 13 kilometer lang, og det finnes mengder av restauranter som har spesialisert seg på fersk fisk og annen sjømat. Det er også et perfekt sted for barnefamilier å utforske og prøve noen nye vannsportsaktiviteter.