På fotoutstilling i Almería

Byferie

Man kan fint kombinere både finkultur og spansk byferie, og det er faktisk en ypperlig måte å tilbringe litt tid i vinterferien på. Så hvorfor ikke sette kursen mot Almería, helt syd i Spania, hvor man kan se og oppleve noen av de siste fotoutstillingene. Ved siden av alle de andre spennende tingene man kan se og gjøre i denne spektakulære byen, selvfølgelig. I Almería finnes det både et slott, en katedral, en flott byport, imponerende bygater omkranset av palmetrær og interessante butikker, og for ikke å glemme det myldrende markedet.

For noe mer kulturelle opplevelser kan man som sagt ta turen innendørs og se nærmere på hvilke fotoutstillinger som til enhver tid fremvises. Da vi var der, var det to finske kunstnere som stilte ut, en opplevelse som virkelig ga både inspirasjon og mersmak.

Almería Katedral

Hva er det?

En samling fotografier av Ritva Kovalainen og Sanni Seppo, smeltet sammen til en utstilling ved navn " El Bosque Dorado" eller "Den Gyldne Skog". Utstillingen ble brakt til Almería i forbindelse med Instituto Iberoamericano de Finlandia.

Fotoutstilling

Hvor og når?

Inntil den 2. mars, i Centro Andaluz de la Fotografia i sentrum av Almería. Det er gratis adgang, så vi tok turen for å kikke nærmere på hva de hadde å by på. Dette var en solrik og fin dag i februar, så  det var rikelig med anledninger til selv å ta noen bilder underveis. Både innenfor og utenfor utstillingen.

Centro Andaluz de la Fotografía

No 9, Calle Pintor Diez Molino

Almería 04002

Tlf: 950186360

Fotoutstilling

De utstilte bildene

Selv om den imponerende utstillingen fordelte seg over to hele etasjer, var det overraskende tomt i lokalene. I tillegg til oss var det kun en annen mindre gruppe turister der som beundret verkene, så vi gikk i den andre retningen så det føltes nesten som om vi hadde det hele for oss selv.

Fasilitetene er perfekte. Hvite vegger og høyt under taket, og historiske pilarer bryter de monotone inntrykkene man ellers sitter tilbake med.

De to finske talentene - Ritva Kovalainen og Sanni Seppo -  er best kjent som "Trefolkene", da de nesten utelukkende har fotografert trær siden 1992. Denne interessen har sitt opphav i forbindelsen mellom det spirituelle, det kulturelle og ikke minst mytologien rundt tematikken de konsentrerer seg om.

Fotoutstilling

Er det noe annet der?

Det er en liten - faktisk miniatyraktig - bokhandel like ved inngangen, som også selger noen suvenirer og bøker, blant annet en bok med bilder av kunstnerne. Se opp for de to trinnene som er like innenfor døren, da min ledsager for dagen falt rett ned begge to! Det er også et bibliotek i utstillingen, og en datamaskin tilgjengelig hvis man skulle ønske å bruke den.

Gaten som Centro Andaluz de la Fotografía ligger i er lett å finne, da den ligger nær den travle og myldrende havnen, hvor man kan se de marokkanske ferger legge til og fra kai, på vei til å frakte sine passasjerer til en ny og spennende opplevelse på et annet kontinent - rett på den andre siden av det glinsende Middelhavet.