Almuñécar: Opp, ned, og rundt

Det beste med Almuñécar er at det kan brukes som et godt utgangspunkt for en mengde aktiviteter i nærområdet. Man kan stå på ski ned Sierra Nevadas snødekte fjellsider, svømme på en av Costa Tropicals varme strender, eller gå på oppdagelsesferd i den gamle historiske byen. Tre fantastiske ferier for prisen av en.

Granada ved sjøen – Playa de la Caletilla

Almunecar - Playa de la Caletilla

"Vegg i vegg" ved siden av Málagas Costa del Sol finner man Granadas Costa Tropical. Ikke så utbygget som sin vestlige nabo, noe som gjør et besøk her til en tidsreise, hvor man kan oppleve autentiske spanske fiskerlandsbyer og livet som leves i dem på nært hold.

Et av de største feriestedene på Costa Tropical er Almuñécar, og en av byens mest sentrale strender er den smale Caletilla stranden. Et perfekt sted for å lære seg forskjellige vannsporter, spesielt seiling.

Høyt til topps – Pradollano

Sierra Nevada - Pradollano 

Pradollano er Sierra Nevadas største skisted og ligger ved foten av skibakkene og like under løypene. Landsbyen ligger på mellom 2100 og 2400 meters høyde over havet og byr på perfekte forhold. Det er gode muligheter for å leie ski og skiutstyr, og er man helt nybegynner og ikke så veldig fortrolig med ski på bena, kan man også melde seg på en skiskole.

Det er europas sydligste skiferiested, og Spanias høyeste. Sierra Nevada er selve symbolet på mangfoldet, og det faktum at Andalucia er så utrolig mye mer enn bare den populære kystlinjen alle kjenner fra før av. Velger du å tilbringe ferien i Almuñécar, kan du kort sagt stå på ski om morgenen og ligge på stranden om ettermiddagen. Så husk å legge både ski- og dykkerbriller i kofferten.

Rent i rosa – Palacete de la Najarra

Almunecar - Palacete de Najarra 

En av Almuñécars mest attraktive bygninger, Palacete de la Najarra, ble designet og bygget av José Rubio Osorio en gang i det 19. århundre. Bygningen er stilistisk sett en neo-arabisk luksusvilla som like gjerne kunne ha ligget i Marrakech. Den består av to etasjer, hvor man i første etasjen finner det lokale turistkontoret.

På baksiden finner man en liten gårdsplass som gir behagelig skygge i sommermånedene i form av planter og trær. Ved enden av gårdsplassen ligger et miniatyrhus. Det er bare en to-minutters spasertur fra Playa de San Cristóbal.

Fangene på fortet– Castillo de San Miguel

Almunecar - San Miguel Castle 

Løfter du blikket fra hvor som helst i Almuñécar er du simpelthen nødt til å få øye på Castillo de San Miguel. Opprinnelig et romersk fort bygget i det 1. århundre før Kristus, men senere utviklet til en festning av maurerne. På høyden av sin storhetstid, hadde borgen ikke mindre enn 46 tårn.

Du finner borgen i Almuñécars gamleby, og dens beliggenhet på toppen av åsen gjør at det er best å besøke stedet enten tidlig om formiddagen eller litt utpå ettermiddagen og den verste varmen har gitt seg. Borgen inneholder et museum og slottet er hyppig brukt som konsertarena.