Fem gode grunner til å feriere i Almuñécar og La Herradura

Hva kan man gjøre for å slippe litt vekk fra hverdagens mas og kjas? Man kan reise til eller rundt områdene i Almuñécar og La Herradura. Hvor den majestetiske fjellkjeden Sierra Nevada reiser seg opp fra middelhavskysten nedenfor. Nedenfor finner du fem gode grunner til å velge Almuñécar og La Herradura som reisemål til din neste ferie i Spania.

1.) Det rolige liv

Utsikt over La Herradura

Se deg omkring. Trær? Jepp! Fjell? Jepp! Strender? Jepp! Overutviklet? Nope! Hele Costa Tropical, også kjent som Costa de Granada eller Costa Granadina, er hovedsakelig bygget opp av mindre landbruksområder og mindre feriesteder.

På grunn av Sierra Nevada fjellkjeden som ikke ruver like over, men heller strekker helt ned til sjøen, er det ikke så mange flate områder som skruppelløse utviklere kan dra nytte av. Så det er i stor grad blitt stående slik som det er ment fra naturens side. Noe som gir en herlig stressfri ferie.

2.) Gøy ved vannet

Almunecar - Playa de la Caletilla

På grunn av et svært gunstig klima, kan du sole deg på Almuñécars strender hele året. Det samme med det subtropiske Motril playas, men her viker de høye sommertemperaturene for en noe mildere vinter.

Andre steder på Costa Tropicals 19 kilometer lange kystlinje finner man mange viker, som for eksempel La Herradura som tiltrekker seg alt fra familier til nudister. Det samme med La Guardia, El Peñon, La Charca og Punta del Rio. Alle beliggende innenfor en behagelig rekkevidde fra feriestedet (som kun ligger en kort kjøretur derfra), utgjør de halvparten av Salobrenas 8 kilometer lange kyst.

3.) Fargen er blå

La Herradura - Marina del Este

Sjekk den fargen! Det turkise blå vannet simpelthen inviterer deg til bare å stupe uti, gjør det ikke? Vel, du trenger ikke svare. Spørsmålet var retorisk.

4.) Solskinnshavna

La Herradura - Marina del Este

Marina del Este begynte livet som et lite innløp bak Peñón de las Caballas (Makrellklippen). Nå er det en populær havn med mange sjøfarende besøkende, takket være sine 200 + fortøyninger. Og selvfølgelig sine barer, restauranter og butikker som holder turistene både underholdt og mette. Ved siden av den finner du den populære Playa de los Berengueles, Puntas eneste strand.

5.) Tidsreisen

Almunecar - San Miguel Castle

Sí sí, San Miguel. Saint Michael's Borg (Castillo de San Miguel) er et av stedene man bare MÅ se når man er i Almuñécar. Og kjenner man historien, vet man også at det opprinnelig var et romersk fort.

Andre romerske ruiner omfatter veier, broer og vanningsanlegg, flere av dem fortsatt i bruk i dag. Den arabiske innflytelse på arkitekturen er like sterkt gjeldende. Særlig ettersom Almuñécar var der Abd ar-Rahman den første gikk i land, for å etablere etn selvstendig muslimsk dynasti som hersket i rundt 300 år.