Topp ting å se og gjøre i Altea

Oppdag den lille, sjarmerende byen Altea som bare ligger noen få kilometer fra den livlige feriedestinasjonen Benidorm. Altea preges av hvitkalkede fasader, smale brosteinsbelagte gater og fantastiske strender som tiltrekker seg mange kunstnere og fotografer. Byen er et must når du er på ferie på Costa Blanca. Selv om Altea er en liten by, er det mye å se. Her er de beste tingene du kan se og gjøre her: 

Utforsk gamlebyen i Altea

Gamlebyen I Altea

 

Du kan ikke besøke Altea uten å spasere gjennom den pittoreske labyrinten av brosteinsbelagte gater i Casco Antiguo – gamlebyen. Kikk nærmere på deler av arkitekturen som går helt tilbake til den mauriske okkupasjonen av Spania med sine hvitkalkede hus og selvsagt den blå- og hvite kuppelkirken på kirkeplassen med den flotte utsikten over havet. Det er vel verdt å utforske kirken innvendig for å se de imponerende glassmaleriene og barokkstilen på interiøret.

 

Den beste måten å utforske gamlebyen på, er til fots. Pass på å stoppe ved ”miradoren” (utsiktspunktet) på veien opp. Her har du en spektakulær utsikt over Middelhavskysten. Lei en leilighet i Altea og opplev den fantastiske blandingen av livlige kafeer, husflidbutikker, lokalt håndverk, gullsmeder, keramikere og kunstgallerier og gå deg vill i labyrinten av smale gater i gamlebyen.

 

Besøk markedene i Altea

 

Frukt- og grønnsakmarkedet i Altea

 

Hver tirsdag blir Altea et levende midtpunkt for noen av de største gatemarkedene på hele Costa Blanca. Markedene er populære blant lokalbefolkningen, turister og de som bor i de omkringliggende byene. Her kjemper de om å få tak i den ferskeste frukten, grønnsakene, blomstene, plantene og andre tradisjonelle produkter fra regionen. Markedet ligger på Calle Filarmónica og er åpent mellom kl. 08.00 og 14.00.

 

Ved inngangen til byen, på Camino del Algar, finner du Alteas andre tirsdagsmarked. Her selges alt fra klær, kostymer, smykker, lærvarer, håndlagde produkter og mye mer. Dette markedet er også åpent mellom kl. 08:00 og 14:00, men du har nok av tid for deg å utforske begge deler samme dag.

 

Den magiske atmosfæren på disse markedene tiltrekker seg mange besøkende, så sørg for at du kommer tidlig, både for å finne et sted å parkere og for å gjøre de beste kjøpene.

 

Slapp av på strendene i Altea

 

Altea-strender

 

Her finnes alt fra livlige sandstrender til rolige bukter, alt etter hva som passer deg best i Altea. Sjøen her på Costa Blanca er kjent for å være rolig, krystallklar og glitrende turkis. Alteas nærmeste strender ligger bare et steinkast unna byen og er lett tilgjengelig via den lange bulevarden som er omgitt av butikker, barer og restauranter. Disse strendene har alle fasiliteter og er perfekte for en familiedag på stranden.

 

Noen av buktene – eller ”calas” som det heter her – kan være litt vanskeligere å komme til, men når du gjør det, får du lønn for innsatsen. Stedene er ideelle for rolige dager med avslapping og er perfekte hvis du foretrekker å holde deg unna folkemengdene og oppholde deg i naturskjønne omgivelser.

 

Familieaktiviteter i Altea

 

Padlebrett i Altea

 

Dra ut til det åpne havet sammen med familien din og besøk La Bocana vannsport- og eventyrsenter i Altea. Her tilbyr de alle typer vannsportaktiviteter for alt fra barn yngre enn seks år, fra dykking til kajakk. Ønsker du et alternativ, kan du styrke magemusklene ved å kombinere padlebrett og pilates. Dette stedet ligger i sentrum av bukten i Altea, mellom øya La Olla og Morro de Toix/Mascarat.

 

Noen av strendene i Altea tilbyr mange aktiviteter og fasiliteter for barn som Playa Cap de Blanc og Playa del Albir, med volleyballnett, fotballmål og klatreapparater. Hvis familien har lyst på et alternativ til stranden, kan du dra til Terra Natura, den lokale dyrehagen. Med over 200 forskjellige dyrearter, kan barna få nærkontakt med noen av disse dyrene.

 

Badeland er alltid en familiefavoritt. I dette området ligger det ikke i selve Altea, men like utenfor byen og heter Aqualandia. Med et bredt utvalg av aktiviteter og underholdning er dette et av de beste badelandene på Costa Blanca. Opplev en adrenalinfylt familiedag! Foreldrene kan sole seg, mens barna har det moro rundt om i parken.

 

Besøk den russiskortodoks kirken

 

På et tilsynelatende tilfeldig sted ligger den russiskortodokse kirken San Miguel Arcangel, oppe i Altea-åsene. Den ligger litt gjemt bak trærne like ved hovedveien, og mange kjører forbi dette spektakulære stykke arkitektur. Denne kirken var den første av sitt slag i Spania. Byggingen startet i 2002, men strukturen, ikonografien og arbeidene med gull har røtter tilbake til den russiskortodokse kirken i det 17. århundre.

 

Kirken kan besøkes hver morgen og tidlig på kvelden i helgene. Om du skulle kjøre forbi eller om kirken er stengt, kan du likevel få et glimt av portene og beundre gulldetaljene som skinner i solen.

 

Gå opp Sierra Helada

 

Sierra Helada er et fem kilometer langt fjell og en naturpark med fantastisk utsikt over Middelhavet. Med sine 439 meter over havnivå, er den ikke helt enkel å bestige. Litt avhengig av ruten du velger, kan enkelte deler være steinete og anstrengende. På veien opp kan du oppdage hemmelige bukter og beundre en flora og fauna som er unik for denne delen av kysten.

 

Hvis du bor i Altea, finnes det også en liten togstasjon. Ta en utflukt til de nærliggende byene som Denia, Benidorm eller Alicante og finn enda mere av hva Costa Blanca har å tilby.