Finn stillheten og roen i Andalucías vakre parker og hager

Andalucía, stedet du finner Costa del Sol og noen av Spanias mest kjente feriesteder, er grønnere enn du tror. Noe du hurtig vil oppdage hvis du tar en omvisning en av de mange sjarmerende parkene og hagene. Mine damer og herrer, la oss presentere et Andalucía i full blomst.

Kanaldrømmer – Carmen de los Mártires

Granada - Carmen de Los Martires 

Kanalen er et samlingspunkt i det 19. århundres mange hus og hager i Granada. Designet i maurisk design omfatter denne eiendommen, som for øvrig ligger på eiendommen til byens berømte Alhambra, også en grotte. Martyrenes Hus er en av de tingene man ikke må gå glipp av hvis man besøker Granada.

Åpent fra klokken 10:00 til klokken 14:00 og fra klokken 16:00 til klokken 18:00 hver dag fra og med mandag til og med fredag, og fra klokken 10:00 til 18:00 på lørdag og søndag samt offisielle spanske helligdager. Det er gratis adgang, og noe av det du kan se er Carmen de los Mártires at Paseo de los Mártires s/n, Granada 18009 (34 958 248 140).

Columbus Park – Parque Genovés

Cadiz - Parque Genoves 

Det "Genovesiske" i overskriften er ingen ringere enn vår gode venn Christopher Columbus. Denne parken i Cádiz er et minne over det faktum at Columbus seilte fra denne byen på sin andre og fjerde seilas. Og i tråd med et ekte maritimt tema, inneholder parken selvfølgelig flere fosser og fontener.

Du kan besøke parken hver ukedag mellom klokken 10:00 og 18:00. Den ligger i nærheten av La Caleta strand og den botaniske hage Cádiz Parador, som blant annet inneholder planter Columbus bragte med seg hjem fra de mange reisene sine. Der i blant den frygtinngytende Monterey Cypress.

Det Grønne Granada – Palacio de Generalife

Granada - Generalife gardens 

En annen av Alhambras skatter er dette smakfullt plasserte huset hvor kongene av Nasid oppholdt seg i sommermånedene før gjenerobringen og den etterfølgende uvisningen av alle maurere og jøder fra spansk jord. Bygget under regjeringstiden til Muhammad III (1302-1309), og palasset og hagene gjennomgikk senere en større makeover da Abu I-Walid regjerte mellom 1313 og 1324. Stedet er nå registrert som et Unesco World Heritage Site, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor folk ønsker å bevare denne helligdommen i hjertet av Granada for Spanias fremtidige generasjoner.

Den offisielle adressen til Patronato de la Alhambra y Generalife er Calle Real de la Alhambra s/n, Granada 18009 (34 958 02 79 71). Åpningstidene i dette komplekset varierer en del mellom sommer- og vintermånedene, og det finnes flere forskjellige typer billetter man kan velge blant. Man kan for eksempel velge adgang til alt,til Alcazaba og Generalife Palasset med hager, eller man kan besøke stedet om kvelden, enten i Nasrids palass, eller i hagene.

Hail Mary – Parque de María Luisa

Sevilla - Parque de Maria Luisa

Sevillas største park ble bygget på grunnlag av den opprinnelige hagen som tilhørte Palacio de Telmo. Donert til folket i Sevilla i 1893 av Infanta Luisa Fernanda, hertuginnen av Montpensier. Hagen inneholder kong Alfonso XII av Spanias paviljong sammen med en Mudejar paviljong som senere er blitt til Museo de Artes y Costumbres Populares (Museet for kunst og tradisjon).

Etter Guadalquivir-elven, har parken mange fontener og dammer. Det mest bemerkelsesverdige er Fuente de Los Leones (Løvefontenen). Hold også et øye åpent etter den fortryllende Estanque de los Lotos (Vannliljedammen).

Appelsinoasen – Patio de los Naranjos

Sevilla - Patio de los Naranjos 

Appelsiner er den eneste frukten på denne berømte gårdsplassen foran katedralen i Sevilla. Oppført samme sted den gamle moskeen pleide å stå, og man kan fortsatt se to av de gamle ytterveggene som tilhørte den tidligere bygningen. Den store fontenen i midten av Patio har et basseng som kan dateres tilbake til de vestgotiske tider.

Inngangsbillettene kan inndeles i tre kategorier, vanlig, honnør, og barnebillett. Barn slipper for øvrig inn gratis. Vil du besøke Patio de los Naranjos, skal du finne veien til Avenida de la Constitución s/n, Seville 41001 (34 954 214 971).

Fra september til juni er det åpent mellom klokken 11:00 og 15:30 fra mandag til lørdag, mens det i månedene juli og august er åpent fra klokken 09:30 til 16:30 fra mandag til lørdag, mens det på søndag og på offisielle spanske helligdager er åpent mellom klokken 14:30 og klokken 18:30 hele året.

Palatial Córdoba – Palacio de Viana

Palacio de Viana gardens - Cordoba 

Datert tilbake til det 17. århundre, Córdoba Viana er også kjent som Museo de los Patios, da den inneholder 12 indre terrasser hvor alle er forskjellige.

Hestevogner brukes til å frakte turister langs stiene, og man kan betale for å enten se kun terrassene eller både terrasser og palass. Ligger på Plaza Don Gomé 2, Córdoba 14002 (34 957 496 741). Dette museet er åpent fra tirsdag til fredag ​​fra klokken 10:00 til klokken 19:00 og fra klokken 10:00 til klokken 15:00 i helgene.