De vakreste landsbyene i Asturias

Asturias: en ukjent, men utrolig vakker region i Spania! Med en kombinasjon av strender, fjellkjeder , naturparker og grotter, er Asturias stedet man skal reise til hvis man ikke kan bestemme seg for om man skal dra på ferie i fjellet eller på stranden. da vil en ferie midt i dette fantastisk landskapet med den rene naturen være en drømmedestinasjon.

Ribasedella

Nå som sommeren er over, har høsten forvandlet de asturianske skoger og parker til et landskap som likner noe som kommer rett ut fra et eventyr. La oss ta deg med til de mest sjarmerende landsbyene i Asturias og opplev den flotte naturen, tradisjonene og gastronomien ...

1. Gijón

La oss starte i en av de viktigste byene i Asturias, en som har klart å bevare sine autentiske fiskerlandsbyrøtter. Gijón har en strandpromenade som er til å dø for, som går fra den sentrumsnære San Francisco stranden hele veien ut til den lille halvøya hvor det gamle sentrum ligger.

San Pedro kirken, Gijón

Takket være de mange parker, torg og museer, kan de reisende - og spesielt familier - få en flott tid i Gijón, og enda bedre blir det hvis du bestiller en av våre ferieboliger til leie i Gijon. Nattelivet i Cimadevilla, en av de hotteste nabolag i Gijón, er ganske spektakulært også. Ditt besøk ville ikke være komplett uten en tur til kulturhuset Laboral Ciudad de la Cultura, som huser utstillinger av alle slag og en enorm botanisk hage på mer enn 25 hektar.

Laboral Ciudad de la Cultura

2. Ribadesella 

Ribasedella er en skjult perle i Asturias, og den har alt alt du trenger for at den skal bli din spanske favorittlandsby. Beliggenheten er fantastisk: inne i bukta som dannes ved munningen av elven Sella, omkranset av høye fjell, strender og bratte klipper.

Utsikt over Ribadesella

Ribadesella er kjent for sine to huler, hulen i Tito Bustillo og Cuevona av Argüelles, en naturarv som vil gjøre deg målløs. Forhistoriske tegninger som er mer enn 14.000 år gamle er blitt funnet i disse hulene - noe av den eldste forhistoriske kunsten i verden. Ribadesella ligger også svært nær en annen bemerkelsesverdig hule: Cuevona of Cuevas del Agua, som gir tilgang til den lille byen med samme navn, og kan krysses enten til fots eller med bil.

Ribadesella Caves, Asturias

Den beste måten å oppleve Ribadesella på er ved å gå langs den lange strandpromenaden . Den starter ved et dinosaurspor gjemt i klippene ved Santa Marina stranden, og går deretter videre parallelt med stranden og tar deg forbi de indiske husene (villaer bygget av spanjolene som dro til Amerika og returnerte rike). Når den når havnen svinger den av mot Monte Corberu, fjellet som beskytter landsbyen mot de nedbrytende kreftene fra havet. Trapper fører hele veien opp til toppen, hvor du kan nyte en storslått panoramautsikt ut over byen og det omkringliggende landskapet. Hvis du er ute etter et ferieopphold i selve Ribadesella, ta en titt på våre ferieboliger til leie i Ribadesella, spesielt utvalgte for sin komfort, utsikt og beliggenhet.

Promenaden i Ribadesella

Inne i sentrum er det mange restauranter, butikker og konditorier som tilbyr et bredt utvalg av lokale gastronomiske produkter som blant annet "Leticias", et bakverk som er typisk for Ribadesella og de omkringliggende landsbyene.

3. Llanes

I den vestlige delen av Asturias finner man en av de mest besøkte landsbyene i regionen. Llanes, som ligger i nærheten av forskjellige fantastiske strender, som Cuevas del Mar eller Playa de Gulpiyuri, stranden uten et hav.

Llanes

Men det er mye mer ved Llanes enn enn kun dens omgivelser. Kystbyen har mange flotte utsiktspunkter og et liten historisk senter med restene etter en middelaldersk vegg, et tårn fra det 13. århundre og Gastañaga Palasset fra det 15. århundre.

Havnen i Llanes

Uten tvil er et av de mest ikoniske bildene fra Llanes av Cubos de la Memoria (Minnenes Kuber), en serie med fargerike kuber laget av den baskiske kunstneren Agustín Ibarrola. De representerer den kulturelle, kunstneriske og historiske arven i Asturias.

4. Oviedo

Woody Allen beskrev en gang Oviedo som en by som ser ut som om den er hentet fra et eventyr. Den Asturiske hovedstaden har da også et svært vakkert historisk sentrum fylt med fantastiske bygninger som appellerer til deg om å vandre gjennom gatene.

Katedralen i Oviedo

Man kan nyte mange arkitektoniske gullkorn som huser museer, teatre og andre ting, men sentrums sanne hovedperson er den gotiske katedralen, bygget i det 15. århundre. Like utenfor byen kan man klatre opp på Monte Naranco, som har en spektakulær utsikt over byen, de omkringliggende dalene og på en klar dag kan man også se både Biscayabukten og kysten av Gijón.

Conjunto Prerrománico Asturias

Et annet obligatorisk stoppested i Monte Naranco er ved bygningene på Conjunto Prerrománico Asturiano, og viktigst, kirken San Miguel de Lillo og Santa María de Naranco. De er tusenvis av år gamle og har blitt erklært som en del av verdens kulturarv av UNESCO.

Ciderservering på Calle de la Gascona

Et sted å være om natten er Calle de la Gascona, der lokalbefolkningen samles for å nyte typiske Asturiske retter og noen glass med cider.

5. Cudillero

En av de mest sjarmerende landsbyene på Costa Verde i Asturias er den vakre Cudillero. Med sine fargerike hus som klatrer opp en skråning rett ved siden av havet, er det et perfekt sted å tilbringe et par dager. Ta en pause og prøv både fersk fisk og annen sjømat på en av de mange terrassene .

Cudillero

Ta deg tid til å vandre rundt i denne byen og oppdag den fantastiske utsikten du får der du klatrer opp den bratte bakken. Den lille, fargede landsbyen omgis av en aura av den tradisjonelle asturiske livsstil. På enkelte hus kan du selv se fisk som henger tørk i solen på klessnorer .

Cudillero

Cudillero ligger også i nærheten av en av de mest berømte strendene i Asturias: Playa del Silencio. Navnet (Stillhetens strand) kommer fra de bratte klipper som omgir den, som også gir den en fred og ro som fortryller alle besøkende. Cudillero er bare ett av mange fiskevær i Asturias, så det å ta en biltur gjennom det vakre landskapet er en utmerket ferie idé!

6. Cangas de Onís

Cangas de Onís er den offisielle inngangen til Picos de Europa nasjonalpark og i midten ligger en av de viktigste monumentene i Spanias historie. Det pleide å være hovedstaden i Asturias kongerike inntil 774 e.Kr., og det var i denne lille byen Kong Don Pelayo begynte sin Reconquista, å gjenerobre Spania fra maurerne .

Romersk bro i Cangas de Onís

Den mest fotograferte monument i Cangas de Onís er den såkalte romerske broen, selv om det faktisk bare er en middelaldersk bro bygd på restene etter en romersk en. Under den høyeste buen på brua henger en kopi av Cruz de la Victoria (Seierskorset), til minne om Kong Pelayos seier over maurerne . Brua er tilgjengelig for publikum, og byr på en vakker utsikt over landsbyen og fjellene rundt den.

En del av landsbyen tilhører Picos de Europa Park, som for eksempel det monumentale komplekset av Covadonga som med sitt lille kapell ligger i en liten hule noen meter fra bakken ved en foss som stammer fra en liten, naturlig kilde.

Kapellet i Covadonga

En annen imponerende bygning er basilikaen Santa Maria la Real de Covadonga, laget av rosa kalkstein og passer perfekt inn med det omkringliggende landskapet. Fra Covadonga kan du få tilgang til innsjøene i Picos de Europa (som ligger cirka 12 kilometer fra landsbyen), et vakkert område med mange flotte turer og det perfekte stedet å tilbringe en dag med familien.

Landsbyen Arriondas, som ligger ikke langt fra Cangas de Onís, er et reisemål for sportselskere og her tilbys det ulike aktiviteter som kajakkpadling, kanopadling, klatring og ridning for å nevne noen. Det er et flott sted å tilbringe et par dager omgitt av natur på.

Motiv fra Asturias

Fra Arriondas er det ikke langt til det berømte utsiktspunktet Fitu, som byr på en spektakulær panoramautsikt over Biscayabukten og Picos de Europa Park. Hvis du ønsker å nyte denne fantastiske parken til det fulle, hvorfor ikke leie en feriebolig i Arrondias? Du vil få all den komfort og privatliv du trenger for et avslappet opphold.

7. Taramundi

Sist, men ikke minst, går turen til Biosfera Oscos Reserve, hvor man kan finne Taramundi. Denne fortryllende landsbyen har bevart de mest tradisjonelle levemåter av asturianske mennesker.

Taramundi

Den er kjent for sine håndverksprodukter - spesielt sine lommekniver og dets stoff av meget høy kvalitet. Det er mulig å besøke ulike museer og verksteder hvor du kan oppdage hemmelighetene bak disse tradisjonelle håndverkene som er så viktige for den lokale økonomien.

Det er ingenting som å vandre Ruta del Agua for å oppleve Taramundi og skogene som omgir den. Ruta del Agua er en vandrerute som forbinder flere små grender og krysser et paradislignende landskap med fosser og bekker. Det finnes ulike museer på ruten også, som for eksempel Mill Museum eller  Vever Museet.

Vevmuseet i Taramundi

Det beste i Taramundi venter i form av den nylig renovert landsbyen Os Teixois, hvor man kan oppleve de utrolige tingene som menneskene her har vært i stand til å oppnå ved hjelp av vannkraft, slik som å smi verktøy, produsere energi og bevegelse. Opplev hvordan folkene her levde i denne regionen for 300 år siden, i en makeløs naturlig setting sammen med en guide som gir enkle og barnevennlige forklaringer.

Den beste måten å nyte naturen i Taramundi på er selvfølgelig ved å bo i et hus på landet hvor du fullt ut kan kaste deg ut i naturen uten å gi avkall på noen moderne bekvemmeligheter. Siden Taramundi er svært nær Galicia, dra nytte av dette og lei et feriehus i Galicia som ikke bare lar deg besøke Asturias, men tilbring gjerne en del av ferien i Galicia også! Foretrekker du en luksuriøs ferie? Lei en av våre luksus feriehus i Galicia og stress ned i et komfortabelt hus, omgitt av natur.

Smed i Os Teixois

Med Picos de Europa som stiger opp over landskapet og Biscaya kysten som byr på en nydelig rute med fiskevær og utrolige strender, tilbyr Asturias deg en mengde magiske steder å oppleve sammen med familien eller gode venner. Så hvorfor ikke avlegge dem et besøk på din neste ferie?

Map