324 steder med gratis WiFi i Barcelona

Enten du er i Barcelona på forretningsreise, eller du rett og slett ikke ønsker å betale for dyr dataroaming på mobiltelefonen; så hjelper det alltids å vite hvor og hvordan du billigst mulig, ja faktisk helt gratis, kan få koblet deg på internett i den katalanske hovedstaden. La oss innse det, hvis du har en presserende epost du skulle ha sendt, eller en nettside du trenger å se, er det siste du ønsker å skulle ut og lete etter en WiFi hotspot!

Til tross for at vi lever i en verden hvor alt til enhver tid er koblet opp mot internett, kan det til tider føles både tungvint og dyrt å gjøre selv de enkleste gjøremål, spesielt hvis man skal finne frem mobiltelefoner, passord, og ikke minst kredittkortet for å få tilgang for å gjøre selv de enkleste oppgaver. Da er det fint det finnes gratis alternativer, og vi har i denne artikkelen samlet en lang rekke såkalte "hotspots" du kan koble deg til. Både trådløst og gratis - hvor som helst i Barcelona.

Ja, det er helt riktig. Det spiller ingen rolle hvor i byen du befinner deg, og vi kan nesten garantere at uansett hvor du er, vil det være et trådløst nettverk like i nærheten, slik at du har tilgang til både web og epost hele tiden. Høres det sprøtt ut, synes du? Nei, slett ikke!

Barcelonas offentlige WiFi hotspots

Et offentlig WiFi Punkt i Barcelona

Den enkleste måten man kan få tilgang til trådløst internett på i Barcelona er gjennom det gratis offentlige WiFi nettverket. Det er ganske rett frem å både finne og koble seg til, for uansett hvor du ser W symbol i byen, betyr det at du befinner deg bare et par museklikk unna nettilgang. Det finnes to typer offentlige WiFi-punkter i Barcelona; de som du kan få tilgang til uten ytterligere informasjon og de som trenger mer informasjon for å slippe deg til. For eksempel, selv om et offentlig bibliotek vil ha denne typen internett tilgjengelig er de vanligvis pålagt en ekstra sjekk ved å be om bibliotekkortnummeret ditt. Noe som normalt ikke er et alternativ for den gjennomsnittlige besøkende.

Barcelona Public WiFi Portal Page

Det er ingen grunn til bekymring, for det å bruke WiFi punktene på gatene i Barcelona er rett og slett så enkelt som at du åpner den enheten du ønsker å koble til en hotspot, også kalt "Barcelona WiFi", når du ser W tegn, og deretter åpne nettleseren, hvoretter en side åpnes automatisk og ber deg om å godta deres vilkår og betingelser. Kryss deretter av i boksen for å bekrefte dette, og trykk "Internett-tilgang". Når du har gjort dette, er du tilkoblet. Disse offentlige hotspots er åpne fra klokken 8:00 om morgenen til klokken 22:00 om kvelden. De hotspotene som befinner seg inne i parker og hager slås av når portene lukkes for kvelden.

Se alle de offentlige WiFi Hotspots på kartet, avmerket med stjerner.

Taktiske WiFi tilkoblinger

Selv om det offentlige WiFi nettverket stort sett bare er en kort spasertur unna i de fleste deler av Barcelona, hender det likevel man kommer i situasjoner hvor det kan være praktisk å kunne sette seg ned et sted. Spesielt hvis man bruker en bærbar datamaskin, eller hvis man ønsker å kombinere en tur på internett med enten en matbit eller en annen forfriskning. Da er blant annet våre amerikanske venner gode å ha, for nesten samtlige franchisetakere av amerikanske kjeder er utstyrt med trådløs tilgang til internett, samt noen ikke-amerikanske også. Uansett, for alle praktiske formål, de eneste navnene du virkelig trenger å tenke på når du leter etter WiFi i Barcelona er:

  • Starbucks (åpent mellom klokken 08:00 og 22:00) - Her må man spørre, men det holder å si "Hay WiFi?". Som uttales "Ai Wee-Fee?".
  • Burger King (stenger normalt rundt klokken 01:00) - også her må man spørre etter WiFi.
  • McDonalds (stenger normalt rundt klokken 01:00) - her er det ikke nødvendig å be om tilgang, men den kan tidvis være ulidelig langsomt.
  • Il Caffè Di Roma - Kafèer med svært hurtig WiFi - men du må spørre om tilgang.
  • Buenas Migas - Restauranter / Kafèer med lokal, kortreist mat. God WiFi hastighet, men igjen, du er nødt til å be om tilgang.

Ta en kikk på kartet. Disse lokalene med WiFi i Barcelona er avmerket som firkanter.

Topp 5 kaféer med WiFi i Barcelona som er verdt et besøk

Det er vel og bra å besøke et av de taktiske WiFi spots hvis du likevel befinner deg i den delen av byen og trenger et sted å komme på nettet raskt, men hva hvis du ønsker å sette deg ned og bruke litt tid på å arbeide, og du gjerne vil ha et sted som er litt ekstra spesielt? Her er fem av de beste kafeene i Barcelona, hvor du kan sette deg ned og både koble av og bli koblet til (internett).

På kartet er disse kaféene med WiFi avmerket med hvite merker.

Babelia

Babelia Cafe/Bookshop inngangBokhylle med bøker inne i Babelia Cafe

Godt borte fra kjaset og maset i sentrum av byen (men likevel ikke så veldig langt unna) ligger Babelia, et lokale som i tillegg til å være en kafé også fungerer som en bokhandel. Hvis du trives best i et miljø som er både tilbakelent og avslappet, så er dette stedet for deg. Du trenger ikke å bekymre deg for å skulle briljere med dine spanskkunnskaper her, fordi den unge damen som driver stedet også snakker engelsk, slik at du trygt kan be om en sandwich, en plugg til å lade den bærbare datamaskinen og WiFi-tilgang uten å behøve å knote deg gjennom lommeparløren. Mens du er der kan du også benytte sjansen til å kjøpe deg en bok på enten engelsk, fransk, tysk, spansk eller katalansk.

Adresse: Villarroel, 27, 08011 Barcelona
Komme dit: Sant Antoni Metro (L2)

La Fourmi

La Fourmi Cafe EksteriørLa Fourmi Interiør - Importert øl og hund

Enten det er tid for lunsj eller kveldsmat, er det alltid passende å legge turen innom La Fourmi. Med en "Menu del Dia" (dagens lunsjmeny) for knappe €7.90, og et behagelig sitteområde, kan du slappe av og nyte et bedre måltid samtidig som du kan koble deg til det trådløse internettet og gjøre de tingene du trenger å få gjort. Spesielt lørdager er rolige, og man kan nyte god musikk som for eksempel David Bowie, Queen og REM. En av de lokale gjestene hadde til og med seg hunden sin, hvilket sier det meste om atmosfæren som er der. Om kvelden derimot livner stedet til og er et populært sted å gå med vennene sine for en drink i hyggelig selskap. Baren har et rikholdig utvalg av importert øl, gin og rom, for å nevne noen. Og med gratis internett kan du jo alltids tvitre hjem til vennene om hvor fint du har det på ferien din.

Adresse: Carrer de l'Alba, 58 (corner), 08012 Barcelona
Komme dit: Fontana Metro (L3), Joanic Metro (L4), Verdaguer Metro (L4 & L5)

Federal Café

Federal Cafe EksteriørDet stilfulle interiøret i Federal CaféFederal Café er en slags kombinasjon av kafé og restaurant, som ligger like utenfor Raval. Det er kanskje ikke det billigste stedet man kan gå, men det er et svært hyggelig sted, og de har noen fantastiske smoothies du simpelthen ikke finner makne til andre steder. Spesielt har de en god hyllebærmiks, men det finnes selvfølgelig også andre typer drikke, som for eksempel cola med vaniljeis, en smak verdt å prøve. Melken er fersk og terrassen behagelig, og ikke minst er det trådløse nettverket gratis. Alt du behøver å gjøre er å høflig spørre en av de ansatte, som sannsynligvis også snakker flere språk enn kun spansk eller engelsk.

Adresse: Carrer del Parlament, 39, 08015 Barcelona
Komme dit: Sant Antoni Metro (L2), Poble Sec Metro (L3)

Mama's Café

Mama's Cafe inngangInteriør i Mama's Cafe

Mamas Café er perfekt hvis du er en av dem som er bevisste om hvor maten du spiser kommer fra. De lover at alle deres ingredienser er av høy kvalitet, økologiske, og hentet lokalt. Den unge teamet av medarbeidere liker å prate om og med seg selv, men de er alltid vennlig og tilgjengelige. Det er også en fin terrasse på innsiden som er perfekt for de varme sommermånedene.

Adresse: Carrer de Torrijos, 26, 08012 Barcelona
Komme dit: Fontana Metro (L3), Joanic Metro (L4)

FabCafé

FabCafe inngangXKCD tegneserie risset inn i bordet på FabCafeIf

Hvis du arbeider med noe som er relatert til den kreative industrien (spesielt design og ingeniørkunst) så må du avlegge FabCafé et besøk, da det er europas første 3D-utskrevne kafé. Selv om det ikke er mye av en kafe (det er riktignok en fyr bak en bar som vil lage deg en kopp kaffe hvis du spør), men styrken til dette stedet er at det er også er et stort åpent kontor, tilgjengelig for de mest kreative hodene i Barcelona - og for ikke å glemme å nevne den 3D-skriver du kan bruke hvis du skulle ønske og trenge det (mot en liten avgift, selvfølgelig). Ja, du kan selvfølgelig også bare sette deg ned for en kopp kaffe, men du kan også ta en prat med dine arbeidskollegaer om deres prosjekter, bli inspirert, og kanskje til og med hjelpe noen selv. Kort sagt, for kreative individer er det det eneste stedet du bør gå.

Adresse: Carrer Bailen, 11, 08010 Barcelona
Komme dit: Arc de Triomf Metro (L1), Tetuan Metro (L2), Urquinaona Metro (L1 & L4)

Så uansett hvor du er i Barcelona er det en ting du aldri vil være uten, og det er tilgang til WiFi. Hvis du har noen andre tips til steder med WiFi eller spørsmål, er det bare å legge igjen en kommentar eller sende oss en melding. Du har jo internett ...