48 timer i Barcelona

Barcelona er et fantastisk reisemål kun for en helgetur. Hvordan vil du tilbringe 48 timer i den sjarmerende hovedstaden i Katalonia? Du vet ikke riktig? Vel, vi har samlet syv gode forslag til deg.

Gå gotisk – Barri Gotic

Barcelona - Det Gotiske Kvarter 

Nei, vi anbefaler deg ikke å farge håret sort og ansiktet hvitt, men simpelthen oppfordrer deg til å besøke Barcelonas gotiske kvarter, Barri Gotic. Her finner du en fasinerende labyrint av romerske og middelalderske gater som strekker seg fra La Rambla til Via Laietana, midt i byen.

Det stolte hus – Casa Milá 

Barcelona - La Pedrera

Du kommer til å ville undersøke denne eiendom nærmere. Også kjent som La Pedrera, The Quarry, Passeig de Gràcia, i Eixample. Bygget av den legendariske katalanske arkitekten Antonio Gaudí, er det et monument til kunstnerisk frihet med Gaudís revolusjonerende, snarere enn konservative stil. Utformet som en boligblokk, hvilket gjorde at UNESCO utpekte det til en World Heritage Site i 1984.

Det Gamle Marked– Mercat de la Boqueria

Mercado de la Boqueria - Barcelona 

Inngangen til Barcelonas eldste og mest populære marked har en svært en sentral beliggenhet, nær operahuset Liceu. Opprinnelig et utendørsmarked i middelalderen, men kom under tak i 1914. I dag er det verdensberømt, ikke minst fordi  Worlds Market Kongressen i 2005 erklærte La Boqueria for å være det beste markedet i verden.

Attraktive parker – Parc Güell

Barcelona - Parc Guell 

Attraksjonene man finner i Parc Güell er ikke av tema- eller forlystelsespark varianten, men en av Gaudis skapelser, beliggende i det som en gang var ment å huse et boligfelt, eid av grev Güell. Imidlertid ble det en kommunal hage og inneholder nå også et Gaudí museum som ligger i arkitektens tidligere hjem.

Port of Call – Port Olímpic

Barcelona - Port Olimpic 

Bygget som en del av et urbant regenereringsprosjekt som falt sammen med Barcelonas vertskap av de Olympiske Leker i 1992, dominerer Frank Gehry El Peix d'Or dette marine landskapet. Arkitekten bag denne Gullfisken har også designet Bilbaos Guggenheim-museum. Et spesielt populært reisemål etter mørkets frembrudd, da Port Olimpic huser mange av Barcelonas mest fasjonable klubber.

Gateliv – Les Rambles

La Rambla - Barcelona 

La oss ta det første først. La Rambla er en 1,2 kilometer lang allé, kun for fotgjengere. Den forbinder Plaça de Catalunya med Port Vell's Christopher Columbus monumentet. Las Ramblas er hovedgaten og dens sammenhengende nettverk av kortere gjennomfartsårer. Les Ramblas er imidlertid den katalanske betegnelsen for området.

Uferdig mesterverk – La Sagrada Familía

Sagrada Familia - Barcelona 

Gaudí designet denne kirken som mange feilaktig tror er en katedral. Faktisk jobbet han selv med kirkebygget helt fram til sin død i 1926. Den står fortsatt uferdig selv om det har pågått jevnlig byggearbeider siden den gang. Nå har imidlertid byen planer om å fullføre prosjektet i 2026, for på den måte å minnes hundreårsjubileet for Gaudís død.