De mest attraktive og minst kjente parkene i Barcelona (1/2)

Der er nok ikke mange med kjennskap til Barcelona, som vil våge å påstå at Barcelona ikke er en grønn by, og at det ikke er parker hvor man kan ligge og nyte den praktfulle solen som ofte skinner over byen. Men mange kjenner kun de mest berømte parkene som for eksempel det imponerende fjellet Montjuïc med utsikt over havet og Ciutadella-parken (Parque de la Ciutadella). Vi inviterer deg herved med på en tur til fem av byens mindre kjente men likevel praktfulle parker.

Parque del Laberinto de Guinardó

Laberinto del parque del Guinardó (Labyrinten i  Guinardó-parken)
Vi starter vår tur med en av ​​de eldste hagene i byen, Laberinto de Horta i Guinardó. (Havelabyrinten i Guinardó). Denne spesielle hagen ble oppført i neoklassisk stil i det attende århundre, hvor det så senere er tilført en del italienske detaljer, hvilket får hagen til å fremstå som meget romantisk. Det er vanskelig å ikke miste sitt hjerte til dette skjønne stedet.

Opprinnelig tilhørte parken Marquis av Llupia, Poal og Alfarras. Den ble imidlertid åpnet for publikum på 1970-tallet, og i 1994 ble den renovert og omdannet til den vakre museumshagen som vi kan besøke den dag i dag.

Utvilsomt er den største attraksjon i parken den imponerende labyrinten av ​​cypresser, som ligger et stykke inne i parken. Når man har beveget seg inn i labyrinten er det ikke helt enkelt å komme seg ut av den igjen da det er mange blindgater, så man kan hurtig komme til å bruke en del tid der. Et godt tips er å være tålmodig. Når man er kommet vel gjennom labyrinten kan man nyte parkens biodiversitet og lyden fra kildene og de små vannløpene.

Adresse: Passeig los Castaños, 1-17
Åpningstider: kl. 10:00 til solnedgang
Metro: Valldaura (Linje 3), Mundet (Linje 3)

Parque del Guinardó

Denne kjempestore parken er uten tvil et av ​​de viktigste grønne områdene i byen, og her har vannet en helt særlig betydning. Parken er oppdelt i tre forskjellige soner. En relativt tett på byen, en mer historisk sone med terrasser og vannkanaler plassert i forskjellige høyder og endelig en mye mer naturlig sone med høye furutrær, naturlige kilder og vannløp.
 
Gå ikke glipp av utsiktspunktet Mitja Lluna. Herfra har man en fantastisk utsikt over Barcelona og Middelhavet, som kun denne park tilbyr samtidig med at man føler seg langt vekk fra byen.
 
Parque del Guinardó (Guinardó-parken)
 
Foruten å nyte selve parken så husk også å besøke Carmel-bunkerne (Bunkers del Carmel) på toppen av parken. Bunkerne er tidligere anti-luftskyts-installasjoner fra borgerkrigen, som siden er blitt renovert, og kanonene er blitt fjernet. I dag er det et yndet sted for å legge en utflukt, da man her kan nyte en imponerende 360 ​​graders utsikt over hele Barcelona-provinsen.
 
Adresse: Calle de Garriga i Roca 1-13
Åpningstider: Alltid åpen
Metro: Alfons X (linje 4)

Jardines de la Tamarita

Denne lille parken er et godt eksempel på en privat hage som senere er blitt overdratt til byen, og som samtidig med at den er blitt åpnet for offentligheten også har bevart både sin sjel og sin private atmosfære. Parken er omgitt av høye murer av stein og jern og er en deilig oase av ro med fontener, vinranker, planter, skulpturer og benker hvor man kan sitte og hvile seg.
 
Parque de la Tamarita (Tamaritas-parken)
 
Parken er uten tvil en av byens mest stille og skjønne parker med en avslappende og intim atmosfære. De mange busker, fontener, skulpturer og benker gir den besøkende en mulighet for å holde en relativt privat pause i en av de av ​​de beste parkene i Barcelona  
 
Parque de la Tamarita (Tamaritas-parken)
 
Adresse: Passeig de Sant Gervasi, 47-49
Åpningstid: kl. 10:00 til solnedgang
Metro: Av. Tividabo Av.

Jardines del Palacio de Pedralbes

Jardines del Palacio de Pedralbes (Pedralbes Slottshager) ligger i hjertet av Barcelonas universitetsområde, godt beskyttet av en mur på 250 meter. Hagen er franskinspirert og har en utsøkt herskapelig karakter med mange dekorative elementer, dammer og blomster over alt i parken. Det er en praktfull park som i særdeleshet kan anbefales til romantikere.
 
Her ser man ofte par som spaserer par hånd i hånd, og naturligvis - grunnet havens tilknytning til universitetet, mange studerende, som benytter hagen til å studere i solen. 
 
Parque de Pedralbes (Pedralbes-parken)
 
Parken huser også det kongelige palass (el Real Palacio de Pedralbes), som var den kongelige families residens mellom 1919 og 1931, når de var på besøk i byen. I dag huser bygningen et museum for keramikk og dekorativ kunst (el Museo de Cerámica y el Museo de Artes Decorativas). Omkring bygningen er de fleste buskene klippet i ovale former. 
 
Parque de Pedralbes (Pedralbes-parken)
 
Adresse: C / Berlin 67, 5º A, 08029 Barcelona
Åpningstider: Tirsdag til søndag fra kl. 10:00 til solnedgang.
Metro: Palau Reial (Linje 3)

Parque de Joan Miró

Et minutt fra Plaza de España og skjult bak den tidligere tyrefekterarenaen, nå ombygget til innkjøpssenteret “Centre Comercial Arenas”, ligger en annen interessant park, som er dedikert til den katalanske maler, billedhugger og keramiker Joan Miró. I parken står skulpturen “Kvinnen og fuglen”(Mujer y Pájaro) som er designet av Miró selv. Den er lett gjenkjennelig på grunn av dens former og farger.
 
Skulpturen “Kvinnen og fuglen (”Mujer y Pájaro) av Joan Miró (Joan Miró-parken)
 
Spaser en tur mellom furutrærne og palmene. Om morgenen er det ofte grupper av lokale barcelonere, som benytter den gode plassen til å meditere og lage yogaøvelser.
 
Parque Joan Miró (Joan Miró-parken)
 
Adresse: Carrer Tarragona, 74
Åpningstider: kl. 10:00 til solnedgang
Metro: Tarragona (Linje 3)

Kort

 

Likte du vårt forslag til rute?  Vi er heldigvis kun halvveis! For Barcelona har nemlig en masse parker det er verd å besøke ... les videre på dette link og finn en park med drager, en annen med en kunstig sjø og en helt tredje med ruiner.. Hva foretrekker du best?