De mest attraktive og minst kjente parkene i Barcelona (2/2)

I vår første artikkel om Barcelonas mest attraktive og minst kjente parker besøkte vi 5 skjønne parker. I denne artikkelen tar vi deg med til enda fem praktfulle og mindre kjente parker i Barcelona, hvor du kan nyte solen, og kanskje finner du her din egen favoritt blant de mange parker i Barcelona.  

Parque Turó

Opprinnelig var Turó-parken designet av Nicolau M. Rubio i Tuturi, tenkt som en privat hage, men siden er den blitt åpnet for offentligheten. Den representerer en oase av ro i det indre av et av byens viktigste og travleste kommersielle områder, så det er som regel alltid folk der som enten bare slapper av eller nyter deres lunsj i parken. Den ligger fullstendig i ly fra byen utenfor og i den 2,88 hektar store parken er det en bemerkelsesverdig stor biodiversitet av både blomster og planter.  
 
Parque del Turó (Turó-parken)
 
På din tur i parken bør du ikke gå glipp av den lille kunstige sjøen, plassen med det lille teateret i parkens midte og de fine skulpturene som er dedikert til de forskjellige forfattere og katalanske kunstnere. Forskjellige steder i parken er det også gjemt små dikt av blant annet García Lorca, Walt Whitman og Fernanno Pessoa. Nyt parken og gå derfra med friske krefter i batteriene.
 
Den lille kunstige sjøen i Turó-parken 
Adresse: Avda. de Pau Casals, 19
Åpningstid: Kl. 8:00 til solnedgang
Metro: Hospital Clinic o Muntaner (Rodalies)

Parque del Turó del Puxet

Denne parken er ikke spesielt velegnet til dem som ikke holder av fysisk utfordringer, da parken ligger opp langs en skråning. Men tar man turen er belønningen likevel det hele verdt. For vi kommer til å bevege oss i en usedvanlig spennende og skjønn vegetasjon med blant annet vinranker, Johannesbrødstrær- og furutrær, mens man kan nyte den imponerende utsikten over både byen, Tibidabo-forlystelsesparken og oppleve kirken el Templo Expiatorio fra en helt annerledes og spesiell vinkel.
 
Parque del Turó del Puxet (Turó Putxet-parken)
 
På grunn av sin spesielle beliggenhet og litt utfordrende geografi er det som regel ikke så mange mennesker som velger nettopp denne parken å gå tur i. Så her kan du la tankene fly og fare vill helt uten noen til å forstyrre deg. Det perfekte sted til meditasjon.  
 
Turó Putxet-parken
 
Adresse: Calle Manacor, frente a c. Homer
Åpningstid: Kl. 10:00 til solnedgang
Metro: El Putxet (linje 7), Vallcarca (linje 3)

Creueta del Coll

Creueta del Coll-parken er mer enn kun en park med en meget god utsikt over byen. Den fungerer også som offentlig badebasseng for hele lokalbefolkningen, så den er godt besøkt i årets varme måneder.
 
Parc de la Creueta del Coll (Creueta del Coll-parken)
 
Parken ligger i et gammelt steinbrudd, hvilket i dag avspeiles både i parkens unike sirkulære form og i de høye klippene som omgir parken - samt i en betongskulptur kalt “Elogio del agua” (Ros til vannet). Den er laget av Eduardo Chillida, veier 54 tonn og henger i fire stålkabler som er satt fast i klippene rundt, hengende over baksiden av en sjø. Omkring sjøen er det forskjellige palmer som gir skygge til de oppstilte benkene og bordene hvor man kan holde en velfortjent pause og nyte sin medbrakte mat. 
Parc de la Creueta del Coll (Creueta del Coll-parken)
 
Dirección: Carrer Mare de Déu del Coll, 77
Horario: de 10h hasta el atardecer
Metro: El Coll/ La Teixonera (Línea 5)
Adresse: Carrer Mare de Déu del Coll, 77
Åpningstid: kl. 10:00 til solnedgang
Metro: El Coll / La Teixonera (linje 5)

Parque de la España innustrial

Vi fortsetter til en noe spesiell park, som slett ikke er kjent for hverken sine hager eller vegetasjon, men derimot for det motsatte. I denne parken ligger nemlig fokus på å fremheve bygninger fremfor naturen.  
 
Ved inngangen står en kjempestor drage med mange hoder og tunger, som en rutsjebane for barn. Vi går ned trappene hvor vi kommer til et lavere nivå i parken, hvor det ligger en kunstig skapt sjø. I denne står det en skulptur av Neptun. Sjøens bredd er omgitt av tårn, som også er årsaken til parkens navn. De er også en erindring om den første spanske bomullsmøllen som ble bygget i 1847, og som var viktig i utviklingen av katalanske tekstiler.
 
Parque de la España innustrial (Spanias industrielle park)
 
Ved siden av den kunstige sjøen står en skulptur av Venus omgitt av gressområder som innbyr til en hvil i solen. Det beste tidspunktet å besøke parken på er så avgjort om morgenen, hvor folk i alle aldre samles omkring et av ​​de mest tradisjonelle spillene i den spanske kulturen: Petanque. 
 
Drage i Parque de la España innustrial
 
Adresse: Calle Muntades, 37
Åpningstid: Kl. 10:00 til solnedgang
Metro: Sants Estació

Parque del Clot

Clot-parken er uten tvil en av ​​de mest skjulte og ofte glemte juveler i Barcelonas enorme tilbud av parker. Den ligger på et av togselskapet Renfes tidligere og nå nedlagte serviceområder. Det kan stadig ses en del spor fra den tidligere aktiviteten på området, og spesielt bør man legge merke til den gamle fasaden som i dag er en del av en 25 meter lang akvedukt som ender i en liten kunstig sjø.
 
Parque del Clot (Clot-parken)
 
Parken har adskillige spennende og interessante fontener og skulpturer. Og så er parken en fin blanding av de gamle elementer og fremtiden, som tydelig ses i parkens bakgrunn i form av det moderne  Agbar Tower.
 
Parque del Clot (Clot-parken)
 
Adresse: Calle Escultors Claperós, 36
Åpningstid: Kl. Alltid åpen
Metro: Glories (Linje 1)
 
 
Vi håper du har satt pris på vår tur rundt i disse deilige, men ikke så kjente parker i Barcelona. Hvis du overså den første delen kan du gå tilbake til begynnelsen av ​​vår tur i Barcelonas vakre parker via denne linken.
 
Vi har besøkt mange parker i Barcelona for å finne nettopp disse 10. Hvis du velger å besøke alle 10 vil du få en god fornemmelse av byens topologiske og geografiske forhold, foruten naturligvis en masse herlige naturopplevelser. Så det er bare om å komme ut og nyte den friske luften og de praktfulle parkene!