En praktisk guide til det barnevennlige Barcelona

Barn i Spania er ofte ute til etter klokken 21 om kvelden,  og de bruker stort sett all deres tid utendørs. Barn er derfor velkomne i hele Spania, og ikke minst i Barcelona, hvor de kan spise og leke stort sett over alt. Byen bugner av muligheter for barn på både museer og i parker, og på gatene underholder gatekunstnere i alle varianter. Her skjer det alltid noe for barn, hvilket gjør Barcelona til en spennende destinasjon for familier med barn.
 
Her er noen praktiske tips til å komme rundt i Barcelona og samtidig nyte byen med dine små. 

Interessante steder

 
1. Park Guell
 
Barna får en kjempeopplevelse rent visuelt når de kommer til Gaudís fargerike park, som ligger like nord for Gracia kvarteret. Snodde klippeformasjoner, mønstrede fliser, skjeve søyler, og alle former for spennende former og design gjør denne parken til noe helt spesielt. Fra den øverste terrassen kan du til og med nyte en fantastisk utsikt over Middelhavet.  
 
Barcelona - Parc Guell
  
2. Parc de La Ciutadella
 
Parc de La Ciutadella ligger bekvemt plassert i sentrum og har det hele: to lekeplasser, en sjø med robåter og Barcelona Zoo. Har du lyst til en piknik, så er det store flater med grønt gress man kan boltre seg på. I det nordlige hjørnet av parken, på den andre siden av sjøen, er det oppført et vakkert fossefall, som Gaudi til dels var med til å tegne mens han fortsatt bare var en ukjent arkitektstudent. 
Hvis timingen er riktig kan du nyte en av ​​de mange begivenhetene som finner sted her i parken i forbindelse med en av Barcelonas lokale fester, hvorav La Mercé i september nok er den mest kjente. 
 
Parc De la Ciutadella, Barcelona
 
3. Tibidabo Forlystelsespark
 
Denne forlystelsesparken er virkelig designet til barn! Den ligger på toppen av Tibidabofjellet, og turen opp dit er litt av en klatretur. Men det er det hele verdt. Her finner man 25 spennende forlystelser, et mystisk slott, et område med pirater og mye mer. Mens barna leker kan du nyte en spektakulær panoramautsikt over hele byen. 
 
Karuzela na wzgórzu Tibidabo, Barcelona
 
4. Las Ramblas
 
Denne berømte alléen er omkring 1,2 kilometer lang, og den enger seg godt til en spasertur hen over ettermiddagen, da trærne skygger behagelig for solen. 
Her er alt mellom himmel og jord. Det selges levende dyr ved siden av blomsterhandleren, her er souvenirkiosker og isboder, foruten en konstant summen og bevegelse fra de mange fotgjengerne. 
 
Er du til enda mer handel, så kan du også sjekke ut Barcelonas mest berømte marked, La Boqueria som ligger på veien ned mot Las Ramblas.
 
Barn tiltrekkes spesielt av de gatekunstnerne som kler seg ut som Dalí, en livlig flamencodanser eller et sci-fi-vesen med skjellete armer. Hvis du ønsker å ta et foto med dem, er det alminnelig og forventet at du gir dem litt penger som takk for underholdningen. Alternativt kan du bare stå litt på avstand og se på, akkurat som de fleste andre folk. Tips: vær forsiktig med din pung eller taske.
 
Las Ramblas
 
 
5. CosmoCaixa
 
Hvem sier at barna kan ikke bruke hjernene deres på ferie? CosmoCaixa er et enorm interaktivt vitenskapelig museum, som fokuserer på vitenskap, naturen, rommet og miljøet. Barna kan trykke på knapper og se hvordan orkaner oppstår, eller de kan beundre  konstellasjonene i Planetariet.
 
En av de svært interaktive utstillingene er “bosc inundat”, eller den oversvømmede skogen, hvor du befinner deg i en våt og tørr Amazonas skog. Du kan også komme tett på skilpadder, krokodiller, og kjøttetende pirayaer.
 
Blant de mest usedvanlige utstillingene er “bosc inundat”, eller den oversvømmede skogen, som gjenskaper Amazonas økosystem i et drivhus på 1.000 kvadratmeter. Her kan du komme (relativt) tett på piratfisk, krokodiller og andre dyre- og plantearter, som er typiske for  Amazonas' jungel 
 
CosmoCaixa Barcelona

Spisesteder for og med barn

Med mindre du går på en 4-stjerners Michelinrestaurant, kan du stort sett ta med barna på enhver restaurant og kafe i Barcelona. Leter du etter steder som gjør det lille ekstra for barna, så prøv en av disse.

1. Els Pollos de Llull
 
Els Pollos er kjent for sin lekre ovnsbakte kylling med poteter, og er et svært populært sted for familier, spesielt om søndagene. Her er et mindre aktivitetsbord hvor barna kan lese bøker, tegne og male. Tips: Hvis du har med deg en klappvogn, og det er travelt, kan det skje at du blir bedt om å slå den sammen.
 
2.  Papas & the Mamas
 
En innbydende kombinert sandwich- og kaffebar for både foreldre og barn med masser av lys, masser av bord og et mindre lekeområde, som barna kan benytte hvis de skulle bli rastløse. Det er også muligheter for å låne en høy stol, og på toalettet er det en skifteplass til de minste, hvilket er en sjeldenhet i Barcelona. Har du lyst til å handle økologiske matvarer har stedet et mindre utvalg å velge blant.
 
Cafe in Barcelona
 
3. Bar del Convent
 
Tett på klosterområdet i Born ligger Bar del Convent, som er en deilig, romslig kafé med en liten plass til småbarn. Stedet har både bøker og leketøy til utlån til barna, men på travle dager kan det bli litt masete. Det utendørs spiseområdet er avslappende og spennende med sine svært vakre gotiske tak. Pluss, barna dine kan vandre rundt i det store området hvor du hele tiden kan holde øye med det mens du selv nyter en varm kopp kaffe.
 
4. Chocolatería La Nena
 
I Graciakvarteret ligger denne lille kaféen, som er et stamsted for lokalbefolkningen. La Nena serverer lekre melindros, som er bløte kaker som dyppes i varm sjokolade. Stedet kan bli helt overfylt, spesielt på de vinterkalde ettermiddagene - så kom tidlig.

2. Kom rundt i Barcelona

 
Gå rundt.
 
Det er morsomt å gå rundt i Barcelona. Den postmoderne arkitekturen, de store torgene og de spennende statuene gjør byen til et stort "open-air" museum. Beveger du deg inn i Garciakvarteret med en klappvogn eller barnevogn så vær oppmerksom på at fortauene er smale,og biltrafikken kan være tung, spesielt om formiddagen.
 
Når man beveger seg rundt i Barcelona bør man være oppmerksom på sine verdigjenstander da lommetyvene er dyktige i byen. Ut over dette er det ganske trygt å bevege seg til fots i Barcelona. 
 
Botero cat
 
Metro og bus
 
Noen av stoppestedene på de eldre metrolinjene har ikke elevatorer, hvilket kan være viktig for dem som har en eller annen form for vogn med. Disse strekningene er L1, L3, L4 og L5. For mer informasjon, besøk TMB. I verste fall kan du alltid spørre en vennlig fremmed om å hjelpe deg med å bære klappvognen opp eller ned trappen.
 
Bussene er lette å komme til og fra. I den midterste delen er det et rom forbeholdt barnevogner.
 
Barn på 4 år og under reiser gratis med offentlig transport.
 
Drosje
 
Hvis du noensinne ønsker å ta en drosje med barn er det mest sannsynlig at de ikke har noen barnestol. De er virkelig sjeldne i byens drosjer.
 
Spesielle biler, som for eksempel Seat Alhambra har imidlertid en spesiell sitteplass til barn, hvor noen av setene er litt forhøyet, så barna kan sitte tilpass stramt under sikkerhetsselen. Du vil sannsynligvis se disse bilene i lufthavnen eller ved togstasjonene. Hvis du ikke kan finne denne typen drosjer, kan du velge å selv ha med ditt eget barnesete.