Glutenfri-guide til Barcelona

Glutenfrie restauranter


Gluten. For mange et nyttig protein, for andre handler det om en sykdom og tilhørende plager. Sykdommen som kalles cøliaki har ingen landegrenser. Når du drar på ferie til en by som Barcelona, er imidlertid det siste du vil bruke tid på å lure på om du kan spise ute eller ikke. Heldigvis er Barcelona en svært cøliakivennlig by, og du kan finne mange glutenfrie restauranttilbud!

 

Ved å sjekke på internett, viser det seg at tallet på restauranter i Barcelona med glutenfrie retter overstiger flere enn 170. Imidlertid kommer ikke alle restaurantene etter nærmere undersøkelser gjennom vårt trange nåløye. Men de restaurantene som finnes på kartet nedenfor, vil alltid ha noe som passer for deg med cøliaki. Men husk uansett at til syvende og sist må du bruke ditt eget skjønn når du som kunde bestiller mat på restauranter og barer, selv om spisestedene står på vår oversikt.

 

Kart over glutenfrie restauranter i Barcelona

 

Ta en titt på kartet nedenfor! Som du kan se; uansett hvilken del av Barcelona du bor i, vil du alltid ha et sted i nærheten og mindre enn ca. 10 minutters gange unna der du som cøliaker kan gå å spise!


Restaurantene er kategorisert på følgende måte:

 

Lyseblå – Glutenfrie menyer spesielt for cøliakere

Oransje – Meny med glutenfrie alternativer som er merket

Lysegrønn – Tilpassede menyer på forespørsel

Gul – Fastfood

 

Klikk på symbolene på kartet der du finner en kort beskrivelse av hver restaurant og hva den tilbyr. Her bør du kunne finne noe som passer deg. Hvis du vite mer om våre utvalgte favorittspisesteder, så les videre!

 

Anbefalinger av gode glutenfrie restauranter

  

NOMO – Mest for parNomo restaurant


Denne anbefalte japanske restauranten henvender seg til de av oss som er intolerante mot gluten med tydelig symboler ved siden av rettene i menyen. Folk som har erfaring med glutenfrie restauranter i Barcelona, vil hevde at personalet her gir en klart bedre service, har god greie på cøliaki og gir god råd om de ulike rettene. I tillegg er stedet hyggelig med en moderne og trendy look er ideell for par. Sushi er hovedretten på menyen, men det finnes andre retter som du også kan gå for. Det er ikke spesielt billig her og regn med å måtte betale mellom € 20 - € 30 per person, avhengig av hvor sulten du er.

 

Addresse: Gran de Gràcia 13, 08012, Barcelona

Hvordan komme dit: Metrostasjon Diagonal (L3) –  gå nordover opp Passeig de Gràcia eller stasjonen Fontana (L3) – og gå ned Gran de Gràcia

Hjemmeside: http://www.gruponomo.com/en/restaurants/nomo/

Telefon for bordbestilling: 934 15 96 22

 

Macrobiotic Zen – God og rimelig kvalitetsmatMacrobiotic Zen


Du vil forlate denne restauranten god og mett.
Garantert. Macrobiotic Zen er en vegetarrestaurant som tilbyr mat basert på "Makrobiotisk filosofi". Det betyr at maten ikke er unaturlig tilberedt, men i samme form som den ble funnet i naturen. Det er utrolig sunn mat, og når man forlater stedet føler man seg mer energisk. Den eneste ulempen er at du bare kan besøke stedet for lunsj mellom kl. 13:00 og 16:00. Men så betaler du bare € 10 for tre retter med store porsjoner mat og ubegrenset tilgang med te. Menyen endres hver dag, og når du går fram til kjøkkenet med brettet ditt, treffer du kokken som du kan spørre ut om ting du måtte lure på og som forstår deg når du sier “Soy celiaco” (jeg er cøliaker) (uttalelse forklares senere).

 

Du kan se alt som foregår inne på kjøkkenet og dermed følge med på mulig kryssforurensing. Dette mener mange er bedre og sikrere enn at maten tilberedes bak stengte dører.

 

Addresse: Carrer de Muntaner 12, 08011, Barcelona

Hvordan komme dit: Metro Universitat (L1 and L2)

Telefon for bordbestilling: 934 54 32 14 – Bordbestilling er egentlig ikke nødvendig

 

En Ville – topp kjøkken til rimelige priserEn Ville restaurant


Atmosfæren i denne restauranten er virkelig god
. Myk jazz toner lett gjennom lokalene som preges av stilig og moderne setting og med mat som gjenspeiler følelsen av eleganse. Her merker de alltid menyene og ser alltid ut til å ha et utvalg av glutenfrie retter. Det er moderne fransk stil, men det er ikke noe pompøst sted, og prisene er rimelige. Stedet ligger utenfor turistløypa, men innenfor Raval-sonen og tiltrekker seg alltid lunsjgjester. Vel verdt et besøk! Det kan være lurt å reservere bord.

 

Addresse: Carrer Doctor Dou 14, 08001, Barcelona

Hvordan komme dit: Metro station Catalunya (L1 and L3)

Webside: http://www.envillebarcelona.es/

Telefon for bordbestilling: 933 02 84 67

 

Flax & Kale – nærende mat med  hipstervriFlax & Kale restaurant


Denne restauranten kan være en av de beste i Barcelona.
Det er sunn mat, det er vegetar (80%) og de eneste ikke-vegetarrettene er fisk (20%). De kaller det flexitarian, og alt er økologisk. Menyene er tydelig merket på engelsk, spansk og katalansk.

 

Bare to ting hindrer at stedet er perfekt. Den første er ganske subjektiv, nemlig at personalet preges av en ”hipsterlook”. Det betyr slett ikke at de er uvennlige, men servitørene syntes liksom ikke å bry seg noe særlig om gjestene. For det andre er de ferskpressede juicene priset til € 4,95 for 400 ml, og det eneste alternativet er vann. De kunne ha hatt 250 ml glass til € 3,10, men for øyeblikket er ikke dette noe alternativ.

 

Prisene er ikke så verst, for du kan spise lunsj her for mellom 13 - 15 € per person, hvis du bare hopper over juicen. Til tross for disse to innvendingene er maten svært velsmakende og sunn, innredningen er moderne, og de har en solrik uteservering når været er fint. Opplevelsen er vel verdt besøk, ikke bare én gang, men gang på gang!

 

Addresse: Carrer dels Tallers 74, 08001, Barcelona

Hvordan komme dit: Metro Universitat (L1 and L2)

Webside: http://www.teresacarles.com/fk/

Telefon for bordbestilling: 933 17 56 64

 

Hvordan si fra på en Barcelona-restaurant at du er cøliaker

Cøliaki kort på spansk

Det er veldig enkelt å fortelle at du har cøliaki. Du sier til servitøren "Soy celiaco" hvis du er mann og "Soy celiaca" hvis du er kvinne. Både Soy og celiaco/a uttales rett fram etter norsk måte. Hvis du er litt sjenert eller du føler deg misforstått, kan du printe ut den vedlagte illustrasjonen som størrelsen på et visittkort, klippe den ut, legge den i lommeboka eller vesken og gi den til servitøren din som vil forstå nøyaktig hva du ønsker å si fra om.

 

Om du har vært på en restaurant i Barcelona by som passer for personer med intoleranse mot gluten og gjerne vil anbefale stedet, så legg igjen en kommentar nedenfor!