Vær lokal i Barcelona

Turistene strømmer til Barcelona, men hovedstaden i Katalonia er ikke bare en turistdestinasjon, det er også en levende arbeiderby. La oss presentere noen av tingene man kan se og oppleve utenfor de vanlige turiststedene.

Fisherman's friend – Barceloneta

Barcelona - Barceloneta

Borte fra alt maset og kjaset og turistfellene i Barcelonas hovedgate, finner man dette historiske fiskerkvarteret hvor tiden går sin egen gang. Her finner man boliger og butikker om hverandre, tett i tett som perler på en snor i flere etasjer.

Med sin beliggenhet i Ciutat Vella distriktet er det enklest å komme til dette nabolaget enten med trikk eller undergrunnsbane fra Montjuïc. Før de Olympiske Leker kom til byen i 1992, var Barceloneta kun en by på kartet for alle andre enn sine egne innbyggere. Men til tross for gentrifisering som senere fulgte, har Barcelona likevel beholdt sin sjel.

Fotballidiot? – Camp Nou

Barcelona - Camp Nou 

Sett kursen mot Avenida Arístides Maillol med buss, t-bane eller trikk for å oppleve stemningen blant 90 000 + cules (FC Barcelona supportere) i en av de mange globalt berømte fotballfestene. Barça er et av de mest underholdende lagene i verden. Det eneste problemet er at du må betale for et sete du ikke trenger, da hjemmelagets fantastiske engasjerende spill gjør at du likevel bare kommer til å stå under hele kampen.

Som et symbol på den ekte katalanske glød, er FC Barcelonas motto "Més que un club", "Mer enn en klubb". På grunn av stadionens enorme kapasitet er det som regel mulig å kjøpe billetter til dagens kamper helt frem til kampstart, men ønsker man å være helt sikker på å få en plass, spesielt til kamper der det spilles mot enten Real Madrid eller Espanyol, bør man bestille noe tid i forveien.

Green, green grass of home – Parc de Collserola

Barcelona - Collserola 

Spørsmål: Hvor går en stresset Barcelona-beboer når han ønsker å unnslippe den store, stygge byen et par timer? Svar: Til den største metropolske parken i hele, vide verden - Collserola Park. Floraen omfatter 1000 over ulike typer planter mens fauna varierer fra salamander til villsvin.

En 20-minutters togtur fra Plaça Catalunya ligger den tungt skogkledde Collserola, et populært område blant både syklister og turgåere. Følg et nettverk av godt merkede Senderos, gangveier, for å utforske området fullt ut. Hvis du går ned i skogen i dag, er du garantert å få en hyggelig overraskelse.

Til den gamle bydel - El Born

Barcelona - El Born

Drøm deg bort i et nabolag med en reell følelse av historie. Rett rundt hjørnet fra Barceloneta, kun en 5-minutters spasertur unna, ligger Barcelonas gamleby. Lev deg inn i byens stolte fortid med en spasertur fra før lokalbefolkningen fikk øynene opp for et liv med hippe cocktailbarer. Som i en annen verden, langt vekk fra Barcelonas mest berømte gate Les Ramblas, ligger dette friske pustet fra Katalonias fortid og bare venter på deg.