Benalmádenas strender; Playa La Viborilla

Denne stranden vil overraske deg positivt. Der den ligger skjult mellom palmer og ved en liten skog, er den uten tvil den vakreste stranden ved kysten av Benalmádena.

  

Om La Viborilla-strandenPlaya La Viborilla i Benaladena

De små forholdene på stranden gjør at den virker ganske liten, men samtidig enda mer sjarmerende. Den er 100 meter lang og 10-15 meter bred, litt avhengig av hvor du er på stranden. Dersom du liker lange og avslappende spaserturer på stranden, vil vi i stedet anbefale deg å dra til Playa Santa Ana. Playa La Viborilla vil imidlertid absolutt appellere til folk som elsker å utforske sjøbunnen, så glem ikke  dykkerutstyret, for her kommer det til nytte!Playa La Viborilla i Benaladena

Stranden er omgitt av klipper på den andre siden. De leder tankene hen mot en paradisøy i Karibia. Den eneste som minner om andalusisk natur er steinene. Stranden er nesten usynlig fra veien takket være frodig vegetasjon.

 

Det rolige havet gjør dette til en favorittstrand for familier med barn som tilbringer ferien i Benalmádena og som ellers ønsker seg fred og ro under ferieoppholdet.

 

Like ved stranden, skjult mellom klippene, finner du små bukter. Disse er praktisk talt utilgjengelige fra landsiden.

 

FasiliteterPlaya La Viborilla i Benaladena

Som alle andre strender i Benalmádena, har La Viborilla praktisk talt alle mulige fasiliteter. Her finner du dusjer, toaletter, solsenger og parasoller til leie. Dessuten blir stranden regelmessig rengjort.

 

Mellom palmetrærne finner du den eneste restauranten på stranden, Restaurante La Viborilla. Her kan du nyte en fantastisk utsikt og solnedganger. Restauranten har spesialisert seg på fisk og paella. Prisene er litt høyere enn i andre restauranter langs kysten. Du kan prøve grillede sardiner til 6 € og paella til 12,5 €.

 

Hvis du er veldig sulten, kan du alltid prøve dagens meny – Meny del día. Menyen omfatter salat, tomat, løk, biff med chips, brød, drikke og en kaffe. Betaling med kredittkort er akseptert fra 6 €. Hvis du har med barn, så la dem ta en titt inn i det største rommet i restauranten. De vil utvilsomt bli fascinert av den enorme mengden leirepotter som henger ned fra taket.

 

Når du bor i en feriebolig i Benalmádena, kan du også lage din egen mat og ta den med deg til stranden.

 

Hvordan komme seg dit?

 

Vi må også ta med at stranden ikke er godt tilrettelagt for funksjonshemmede, fordi det er bratte trinn ned til stranden. Dette gjør det vanskelig å komme ned på stranden med rullestoler.

 

Stranden er tilgjengelig når du kommer med buss (M120 som går i rute mellom Benalmádena og Fuengirola), eller med egen bil. Parkering er aldri et problem, siden stranden har en stor parkeringsplass. Hvis du kommer fra Torremolinos-/Málaga- siden, så ta den gamle kystveien, MA - 21, som går over i Avenida Antonio Machado, akkurat når du kommer inn i Benalmádena. Følg skiltene til Fuengirola gjennom flere rundkjøringer. Like etter Torrequebrada Casino (til venstre), ser du et skiltet med teksten "Nueva Torrequebrada" og en rundkjøring. Her tar du til venstre og parkerer. Stranden ligger rett under deg.

 

Playa La Viborilla - kart