Benalmadenas strender - Playa Tajo de la Soga / Playa Carvajal

Beboerne i Benalmádena og Fuengirola diskuterer ofte hvilken kommune disse strendene egentlig tilhører fordi de ligger midt mellom Benalmádena og Fuengirola. De er definitivt blant våre favorittstrender, med mange fine restauranter i nærheten og noen av de beste strandklubbene i området. Husk å ta en titt på vår guide til de beste strendene på Costa del Sol.

 

Playa Tajo de la Soga / Playa CarvajalPlaya Tajo de la Soga i Benalmádena

Playa Tajo de la Soga er en av de villeste strendene i Benalmádena og er direkte forbundet med Playa Carvajal. Selv om de to strendene ligger ved siden av hverandre, er de svært forskjellige. Den første stranden har ingen service eller fasiliteter i det hele tatt. Det er en ganske uberørt strand, noe som gjør den til et perfekt sted for de som ønsker å tilbringe en dag med mer intime omgivelser.

 

Den andre stranden er helt annerledes fordi den er full av liv, støy og strandgjester.

 

Begge strendene har karakteristisk mørk sand. Tajo de la Soga har renere vann og noen større klipper. Begge strendene er ca. 750 meter lange. Det er også verdt å nevne at bølgene er moderate, og derfor velger mange familier velger dette stedet for soling.Playa Tajo de la Soga i Benalmádena

Å komme til de to strendene er ganske vanskelig. Playa Tajo de la Soga kan bare nås ved å gå ned noen trapper, noe som gjør det vanskelig for personer med begrenset mobilitet. Playa Carvajal er ikke forbundet med strandpromenaden.

 

FasiliteterPlaya Tajo de la Soga - Carvajal i Benalmadena

Playa Tajo de la Soga har bare dusj, men heldigvis ligger Playa Carvajal bare noen få skritt unna. Playa Carvajal har alt du kan forvente av en velutstyrt bystrand, som utleie av forskjellig vannsportutstyr. Stranden har solsenger og parasoller som du kan leie og strandgjestene kan bruke dusjer og toaletter. Sikkerhet er sikret med livreddere som overvåker kontinuerlig stranden. Også renholdet er bra.

 

Du kan til og med nyte en avslappende massasje på Playa Carvajal for rundt 20-30 €. Du kan også velge å tilbringe dagen på El Rincón de María der du kan finne brettspill, leketøy til barn og solskjerm og håndkle om du skulle ha glemt det hjemme.

 

Den beste strandbaren på  Costa del Sol - La CubanaLa Cubana på Playa Carvajal

Hvis du tenker på Playa Carvajal, går tankene videre til La Cubana, en uvanlig strandbar som du bør besøke av flerre grunner. Denne chiringuito´en tiltrekker seg mange mennesker, derfor er det i helgene ofte ventelister for servering. Tre grunnleggende ting gjør denne restauranten til en du må besøke: Deilig mat, et utmerket stab og en svært god atmosfære.

 

Menyen til La Cubana er ganske liten. Rettene er tilberedt med ferske produkter, og det er noe for enhver smak. Vegetarianere vil ikke ha problemer med å velge en tallerken, mens veganer kan bestille hummus eller en quinoa-salat. Alle rettene kan deles slik at alle kan prøve litt av alt.

 

Du kan bestille en salat til 9-10 €, en wok-tallerken med tagliatelle og reker, biff eller kylling for 11-12 € eller kyllingkurry eller fiskerett (serveres med basmati-ris). I tillegg kan du få frisk grønnsaks-wrap til ca. 9-10 € (Purito-wrap med stuet kjøtt, Manchego-ost, løk og fikensyltetøy).

 

Når det gjelder servicen, finner du ikke noe bedre andre steder. Personalet på La Cubana er ungt, underholdende og veldig sympatisk. Selv når det er rundt 35 grader løper de fra bord til bord i den varme sanden og klarer å gi en god, nyttig og rask service. De gjør sitt til at kundene ønsker å komme tilbake. Chiringuito har også fargerike parasoller utleie for € 9. Når du nærmer deg selve chiringuito´en, vil du legge merke til den slående fargen på veggene og parasollene, kombinert med retro møbler uten like bord eller stoler. Nyt den avslappende atmosfæren i hippiestil på et sted der alle føler seg velkommen.

 

Hvordan komme seg dit?

 

Du kan komme til stranden med buss (M120 - Benalmádena - Fuengirola), med bil eller på forstadstoget (holdeplassen heter Carvajal). Hvis du kommer med bil fra Málaga, må du ta kystveien MA-21 som blir Avenida Antonio Machado og senere Carretera de Cádiz. Når du kjører i retning Fuengirola, vil du passere flere rundkjøringer. Fortsett rett fram til du kommer til den siste rundkjøringen med skiltet som forteller at du har kommet ''Fuengirola''. Her tar du til høyre og prøver å finne en parkeringsplass på Playa Carvajal. Vær oppmerksom på at finne parkeringsplass i helgen kan være ganske vanskelig. Du finner Playa Tajo de la Soga i samme rundkjøring. Du finner en parkeringsplass på høyre side.