Den store strandguiden for Costa del Sol

Costa del Sol er en velkjent feriedestinasjon som tar imot millioner av turister hvert år. Det er ikke overraskende at den sørlige delen av Spania er så populær, for navnet betyr som kjent ”Solkysten”. Med mer enn 325 solskinnsdager i året er Costa del Sol et fantastisk reisemål året rundt.Nerja-strand

I tillegg til lekker mat, vennlig spansk lokalbefolkning og rik kultur og historie er en annen viktig grunn til at Costa del Sol er så populær blant turister fra hele verden de vakre strendene og Middelhavet. Med mer enn 125 strender fordelt på en kystlinje som strekker seg over rundt 180 kilometer, kan det være utfordrende å velge den perfekte destinasjonen for Spania-ferien.

 

Denne omfattende guiden vil gi deg alt du trenger å vite om de beste strendene på Costa del Sol: Fra fasiliteter til beliggenhet. Uansett om du leter etter de sprøeste strandfestene eller en mer familievennlig ferie, har det sørlige Spania noe å tilby og for enhver smak. Vi har valgt ut de beste strendene på Costa del Sol for å hjelpe deg å velge.

 

Playa de Burriana, Nerja

 

Vi starter denne strandguiden med en av de mest populære og kjente strendene på Costa del Sol: Burriana-stranden i Nerja. Den fine, gylne sanden og det store utvalget av chiringuitos (små restauranter eller strandbarer) forklarer også noe av populariteten. Stranden er ca. 800 meter lang og 40 meter bred, og den ligger ved enden av Calle Filipinas. På strandpromenaden finner du et stort utvalg av butikker og restauranter, og på selve stranden er det dusjer og toaletter, lekeplasser og volleyballbaner. Dessuten kan du leie solstoler, jetski og kajakker.Burriana-stranden i Nerja

En meget populær aktivitet på denne strand er havkajakk som er en fantastisk måte å utforske strendene i området på, bl.a. Maro strand (nedenfor) som absolutt er et besøk verdt. Etter å ha drevet med vannsportsaktiviteter, er det deilig å ta en pause og spise litt mat. Paellaen på Restaurante Ayo er veldig populær og har svært rimelige priser. Du skal ikke være lei deg om du ikke liker denne typiske spanske retten, fordi det finnes mange andre muligheter på stranden. Dessuten, hvis du har lyst til å gå litt lenger bort, finnes det mer enn 300 restauranter i Nerja, så det er helt sikkert alltid én som kan oppfylle dine ønsker. 

Vi anbefaler å dra til stranden i en bil eller med taxi fordi adgang til stranden skjer via en bakke kjent som ”Hjertestansbakken”. Å gå ned her bør ikke være det store problemet, men å komme opp igjen er en helt annen sak.

 

Sjekk disse flotte ferieboligene i Burriana Beach-området.

 

Playa Malapesquera/Playa Torrebermeja, Benalmádena

 

Playa Malaspequera (også kalt Playa Torrebermeja) er en av de mest populære strendene i Benalmádena. Den får hvert år Blått flagg; Et verdensomspennende miljømerke som millioner over hele verden har tillit til og som representerer en forpliktelse i forhold til både de besøkende og til miljøet. Strandens sentrale beliggenhet og de store grøntområdene tiltrekker seg store mengder besøkende, særlig i sommermånedene. Her finnes også skyggefulle områder, om du trenger en pause fra den brennende spanske sola.Playa de Torrebermeja i Benalmadena

Stranden er ca. 700 meter lang og 50 meter bred og er populær blant alle aldersgrupper. Den tilbyr forskjellige områder for sportsaktiviteter som volleyball og fotball. Puerto Marina like i nærheten tilbyr fasiliteter som delfinturer og restauranter.

 

Playa Malapesquera er også aktuell om du liker (vann)sport. Det finnes sportsområder, og du kan leie utstyr som kajakker og padlebrett. På stranden kan du også leie solstoler og parasoller og selvfølgelig bruke toaletter og dusjer. Å komme til stranden er lett, særlig til fots, og fra Benalmádena sentrum er det 10 minutters gange.

 

Sjekk våre utleieboliger i Benalmádenas Puerto Marina-område.

 

Playa de Cabopino (Cabopino strand), Marbella

 

Playa de Cabopinos har de siste årene blitt svært populær. Den fine og gylne sanden og det rolige og rene vannet gjør dette til den perfekte familiestranden. Stranden er 1.500 meter lang og 25 meter bred.

Cabopino-stranden i Marbella

Som på mange andre strender kan du leie solstoler, parasoller, jetski og også dra på delfintur. Det er også mange barer og restauranter langs stranden.

 

Å kommer fram til Playa Cabopino er veldig enkelt, for det er busstoppesteder nær stranden og gode parkeringsmuligheter om du kommer i bil. Det er et godt utvalg av barer og restauranter nær stranden der du kan nyte en god lunsj til en rimelig pris. Til tross for populariteten, kan du nokså enkelt finne et godt sted å slå deg ned på stranden. Deler av Cabopino strand er forbeholdt nudister, og den er også populær blant homoseksuelle.

 

Sjekk vårt utvalg av sommerhus i Cabopino-området.

 

Playa de la Carihuela, Torremolinos

 

Playa de la Carihuela er den største stranden i Torremolinos og absolutt en av de mest populære. Forholdene for bading og svømming er ideelle fordi vannet er klart og det er langgrunt. Stranden er ca. 2.100 meter, og bredden er 40 meter. Stranden er populær blant familier og par.Playa de la Carihuela i Torremolinos

Strandpromenaden er et bra sted å ta en forfriskning eller nyte litt mat, men den brukes også til sykling og jogging. Du kan leie solstoler, parasoller og vannsportutstyr, og det er også offentlige toaletter, dusjer, lekeplasser og tilrettelagt adgang for handikappede. 

 

Adgangen til stranden er enkel fra sentrum av Torremolinos. Du kan ankomme både til fots, i bil eller til og med buss. Parkering kan være en utfordring i sommermånedene.

 

Sjekk et utvalg av ferieboligene i La Carihuela-området.

 

La Malagueta, Málaga

 

Det er vanskelig å overse Playa de La Malagueta, fordi ”Malagueta-skulpturen” er lett å oppdage der stranden begynner. På grunn av den sentrale beliggenheten (bare et steinkast fra sentrum), er dette en populær strand blant mange turister som besøker Málaga by. 

Playa de la Malagueta i Málaga

Stranden er ca. 1200 meter lang og 45 meter bred. Det finnes forskjellige grøntområder med palmer, så hvis du vil ha en pause fra solen, er det enkelt. Solsenger og parasoller kan leies, og det finnes et stort utvalg av spisesteder. Bestill en fisk på en av de mange chiringuitos – strandbarene. En typisk rett fra Málaga er “espeto”, grillet fisk, ofte sardiner, på et spydd. Kikk etter en av grillene som gjerne er formet som en båt.

 

Fordi stranden ligger så sentralt, er det lett å komme dit både til fots og med offentlig transport med en av de mange bussene som stopper ved Paseo del Parque, som bare ligger få minutter fra La Malagueta. Du kan gå gjennom parken ved siden av Paseo del Parque eller ta en hyggelig spasertur langs havnen (Muelle Uno), og du vil være der før du vet av det. Å finne gratis parkeringsplass er praktisk talt umulig, særlig i sommermånedene.

 

Det fantastiske med Málaga er at byens sentrum er svært lett å komme til. Fra Málaga lufthavn kan du ta toget som tar deg til sentrum på 15 minutter. Du kan gjerne bruke momondo.no som verktøy for å finne de beste flyavgangene.

 

Ta en kikk på sommerhusene i Malagueta-området.

 

Playa de la Rada, Estepona

 

Playa de la Rada er den mest sentralt beliggende og populære stranden i Estepona. Med en lengde på 2.630 meter, tilbyr denne lange stranden masser av plass.

Plaza de las flores – Blomsterplassen – i Estepona

Denne stranden er også tildelt Blått flagg. Med de mange tingene som du kan gjøre her, vil du helt sikkert ikke kjede deg. Nyt et par av de typiske rettene med stekt fisk (pescaíto frito) eller ta en tur gjennom Esteponas hyggelige gater.

 

Fasiliteter som dusjer, toaletter, utleie av solstoler og enkel adgang for rullestolbrukere finnes her. Dessuten har stranden flere fritidsaktiviteter som lekeplasser og trampoliner til barn. Det finnes også utleie av pedalbåter.

 

Sjekk vårt tilbud på ferieboliger i Estepona-området.

 

Playa de Maro / Maro strand, Nerja

 

Playa de Maro, også kalt Maro strand, er en ekte perle på Costa del Sol. Mange mennesker ser på denne stranden som sin yndlingsstrand. Det utrolig klare vannet, det idylliske landskapet og det spennende livet under havoverflaten forklarer hvorfor denne stranden ble valgt som den beste stranden i Andalucía i 2013 av Antena 3 som er en stor spansk tv-kanal.

Snorkling ved Maro-stranden i La Cala de Maro

Stranden er ca. 500 meter lang og 20 meter bred, og der er adgang for rullestoler, utleie av solstoler og en kiosk.

 

Som nevnt tidligere i denne artikkelen er Maro strand fantastisk for havkajakkseilas. Ruten mellom Maro og Burriana er perfekt fordi den ikke er for hard, og den gir deg en fantastisk utsikt over kystområdet. På grunn av det klare vannet og overfloden av fisk, er stranden også perfekt for snorkling og dykking. Middelhavet er perfekt til disse typer aktiviteter fordi det er rolig og klart.

 

Vi anbefaler å dra til stranden i bil fordi det er parkeringsplasser til rådighet. I sommermånedene kan det være nødvendig å parkere litt lenger vekk fra stranden.

 

Se vårt utvalg av ferieboliger i Maro-området

 

Playa Las Viborillas, Benalmadena

 

Playa Las Viborillas i Benalmádena er ikke en særlig kjent strand, men det forringer ikke dens skjønnhet. Den er liten, avgrenset og minner mest av alt om en tropisk øy. Du vil få en overraskelse når du besøker denne delen av paradis.

Playa La Viborilla i Benalmádena

Den frodige vegetasjonen og de vakre klippene som skjuler denne stranden fra veien, bidrar til følelsen av at du er på en karibisk øy. Havet er stille, noe som gjør dette til et bra sted for en familietur.

 

Det finnes toaletter og dusjer og utleie av parasoller og solstoler. Det er dessverre ikke adgang for rullestoler på denne stranden fordi den eneste veien ned til stranden går via en trapp. Dette gjelder også nudiststranden ved siden av Playa Las Viborillas, Playa Benalnatura.

 

Se våre ferieboliger i Benalmádena-/Torrequebrada-området.

 

Playa Torreblanca / Carvajal, Fuengirola

 

Playa Torreblanca ligger på grensen mellom Fuengirola og Benalmádena og er en del av Benalmádenas Playa Carvajal. Det som er bra med denne stranden er at selv om den er svært populær, blir den ikke så overfylt at man ikke kan finne et bra sted. Fuengirola havn

Du finner restauranter ved siden av stranden med både nasjonale og internasjonale retter, så det vil alltid være noe som passer til akkurat din smak.

 

Strandpromenaden byr på mange muligheter for sportsaktiviteter som jogging og å stå på rulleskøyter. Her finner du også flere butikker. Playa Torreblanca er et bra sted å ha det moro med hele familien. Stranden ligger lenger vekk fra bysentrum enn de andre strendene, men det gjør den ikke til en mindre populær mulighet.

 

Dusjer og toaletter er tilgjengelige, og det er flere lekeplasser. Du kan også leie solstoler, kajakker og vannsykler.

 

Sjekk ut vårt utvalg av ferieboliger i Torreblanca-området.

 

Playa Benajarafe, Vélez-Málaga

 

Playa Benajarafe ligger i Vélez-Málaga, cirka 29 km fra Málagas hovedstad. Stranden har en lengde på 1.600 meter og en bredde på 30 meter. 

Strand på Costa del Sol

Stranden ligger i et byområde og å finne parkering bør ikke være noen stor utfordring. Den er det perfekte stedet for en avslappende dag på stranden, særlig med familien. Det er noen hoteller til turister, men i forhold til andre områder på Costa del Sol er dette et ganske ukjent område.

 

Stranden tiltrekker seg hovedsakelig lokale familier om sommeren, men det blir aldri overfylt. Hvis du er på utkikk etter privatliv på stranden, er Playa Benajarafe en fantastisk mulighet.

 

Vannsportutstyr kan ikke leies, men flere andre fasiliteter er tilgjengelige. Det finnes toaletter, solstoler, restauranter og sportsområder.

 

Sjekk de beste feriehusene i Vélez-Málaga-området.

 

Playa del Padrón, Estepona

 

Playa del Padrón, eller El Padrón strand, er en populær strand i Estepona. Den frodige vegetasjonen og det maritime livet gjør dette til en velkjent destinasjon for fiskere. Den er også perfekt for en dag på stranden med familien.

Puerto Marina i Estepona

Stranden ligger utenfor Estepona, ca. 2 km fra bysentrum. Det er lett å komme hit i bil eller ved å gå fra sentrum. Det ligger både restauranter og et kjøpesenter i nærheten av stranden.

 

Playa El Padrón er cirka 1,5 km lang og har mange palmer. Det finnes sportsområder, toaletter, dusjer og vannsportutstyr som kan leies.

 

Se de beste feriehusene i Estepona-området.

 

La Cala de Mijas / Butibamba strand / Butiplaya, Mijas

 

Butiplaya, også kalt Butibamba strand, finnes i La Cala de Mijas. Det er en fantastisk strand for avslapping og et bra sted for de beste festene om natten.La Cala de Mijas

Stranden er ca. 1.300 meter lang og 20 meter bred, og det finnes noen steinfylte områder. I 2016 ble Butibamba-stranden tildelt Blått flagg, som tidligere er nevnt.

 

La Butiplaya er vanligvis ganske travel, hovedsakelig fordi den ligger i en bysone. Parasoller, solstoler og båter kan leies, og det er vanligvis mulig å få parkeringsplass. Du kan også ta litt mat på en av chiringuitos´ene ved siden av stranden.

 

Sjekk de beste ferieboligene i Butiplaya-området.

 

Bounty Beach, Marbella

 

Bounty Beach er en av de meget populære områdene på Costa del Sol for ungdom, og den har en svært avslappet atmosfære. Det finnes DJs som spiller chill-out-musikk, prisene på maten er rimelige og det finnes mange palmer. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor det er en populær strand.

Bounty Beach er offisielt kjent som Playa del Cable, mens Bounty Beach er navnet på strandbaren som ligger der. Men særlig blant den yngre generasjon er stranden bare kjent som Bounty Beach. Sanden er gyllen og fin, og stranden er 1.300 meter lang og 70 meter bred.

 

Særlig om sommeren er denne stranden et godt sted å oppholde seg. Det er ofte strandfester om natten der man kan blande seg med lokalbefolkningen. Bortsett fra festene er denne stranden også kjent for de mange (vann)sportsaktivitetene som kan utøves her.

 

Dusjer og toaletter er selvfølgelig tilgjengelige, og her er det mange restauranter og barer. Du kan også leie solstoler og kanoer.

 

Sjekk de beste ferieboligene og leilighetene i Marbella-området. 

 

Playa de la Calahonda, Nerja

 

Hvis du noensinne har sett en strand i Nerja på et bilde eller et postkort, er sjansene store for at det var Playa de la Calahonda. Dette er den mest kjente stranden i Nerja.Playa de Calahonda i Nerja

Playa de la Calahonda er svært lett å nå fra sentrum av Nerja. Den ligger rett ved siden av Balcon de Europa, en av Nerjas mest kjente steder. Den er svært lett å finne, og skulle du være i tvil, så vil alle i området være i stand til å hjelpe deg med veien.

 

Alt er tilgjengelig på stranden, fra restauranter til livreddere om sommeren. Dusjer og toaletter er det naturligvis også, og du kan leie både solstoler og parasoller. Det er ikke den største stranden i området, så den kan bli overfylt. Sørg derfor for å komme tidlig for å få et bra sted.

 

Sjekk ferieboliger i Nerja sentrum.

 

Playa del Ejido/Playa del Castillo, Fuengirola

 

Når du kommer fra Marbella mot Fuengirola, er den første stranden som du støter på i Fuengirola Playa del Ejido, også kjent som ¨Playa del Castillo¨. Den fortjener sitt navn på grunn av den store festningen (Castillo Sohail) som ligger ved siden av stranden, fordi “castillo” betyr “festning”. Stranden er 800 meter lang og 50 meter bred.

Sohail-festningen i Fuengirola

Det spesielle ved denne stranden er at den er hundevennlig. I tillegg til hunder byr denne stranden mange familier velkommen. Du kan kombinere et kulturelt besøk på slottet med en avslappende dag på stranden. Vannet er rolig, og stranden er rullestolvennlig.

 

Det er restauranter, barer, dusjer og mulig å leie solstoler og paraplyer. Det er også adgang for handikappede, og parkering er mulig rett ved stranden.

 

Sjekk de flotteste ferieboligene i El Castillo-området.

 

Playa del Bajondillo, Torremolinos

 

Playa del Bajondillo ligger i Torremolinos og er en svært populær strand for alle, både lokale familier og turister. Stranden er ca. 1.100 meter lang, og sanden er ren og mørk.Playa El Bajondillo i Torremolinos

Stranden er et fremragende valg for familier fordi den er svært barnevennlig. Med gynger, lekeplasser og livreddere på vakt er barna i sikre hender. Du kan leie solstoler og parasoller, og det er også vannsportutstyr til rådighet.

 

Det finnes piknikområder og områder med skygge fra palmene, så du trenger ikke bekymre deg om å bli solbrent. Parkering kan være vanskelig i sommermånedene fordi  stranden tiltrekker seg mange mennesker. Den blir godt besøkt også etter solnedgang da det spilles musikk, og folk nyter gjerne en drink eller to på en av de mange chiringuitos.

 

Sjekk vårt utvalg av sommerhus i Bajondillo-området.

 

Playa Real de Zaragoza (Marbella)

 

Playa Real de Zaragoza er en av Marbellas beste og største strender. Den strekker seg over ikke mindre enn 1.700 meter og består av fin, gyllen sand. Den ligger 13 km fra Marbella sentrum.

Playa Real de Zaragoza

Mange mennesker betrakter denne stranden som den beste i Marbella, fordi den ikke blir for stressende om sommeren. Stranden rengjøres ofte og har livvakter på vakt i høysesongen. Hvis du vil være sikker på å finne et flott sted til håndkledet, selv når temperaturene stiger, er Playa Real de Zaragoza en fantastisk mulighet.

 

Du vil finne masser av barer, restauranter, dusjer og toaletter på denne stranden. Parasoller og solstoler kan leies.

 

Sjekk vårt utvalg av ferieboliger i Marbella-området.

 

Pedregalejo, Málaga

 

Litt lenger vekk fra sentrum av Málaga finner du Pedregalejo-stranden, ca. 1200 meter lang og 20 meter bred. Dette området og stranden her vil helt sikkert imponere deg!Playa de Pedregalejo i Málaga

Hvis du leter etter et bra sted å kombinere strand og gastronomi, så er Pedregalejo stedet du bør besøke. Dette deilige lille området har en vidunderlig strand og masser av restauranter. Stranden har en lekeplass og er perfekt for en solskinnsdag med hele familien. De små buktene og palmene bidrar til å skape en intim atmosfære som alle vil nyte.

 

Vi vil anbefale å dra ut til stranden enten til fots (selv om det er en ganske lang spasertur fra sentrum av Málaga) eller ta en av bussene som går til El Palo. Den setter deg av nesten rett ved siden av stranden, og du sparer deg selv for å finne en parkeringsplass.

 

Sjekk ferieboliger i Pedregalejo-området.

 

Playa Bil Bil, Benalmádena

 

Playa Bil Bil, også kalt Bil Bil-stranden, starter ved Bil Bil-slottet (et kjent syn i Benalmádena). Det ble bygget i 1927 og har hatt mange eiere, inntil byrådet endelig kjøpte det i 1980. Slottet er et kultursenter som ligger rett ved siden av stranden. Det er designet med arabisk stil i tankene og brukes ofte til å arrangere brylluper og utstillinger.Castillo Bil-Bil i Benalmádena

Stranden har en lengde på 400 meter og en bredde på 20 meter. Den ligger mellom Santa Ana-stranden og Arroyo de Miel-stranden og ligger sentralt til ved siden av Paseo Marítimo, strandpromenaden. Det rolige vannet, den fine sanden og de mange fasilitetene gjør Playa Bil Bil til en fantastisk familiestrand. Du kan leie solstoler og parasoller og det er lagt til rette for handikappede.

 

Sjekk de beste ferieboligene på Benalmádena-kysten.

 

Playa Nagueles, Marbella

 

Klar for litt luksus? Da er Playa Nagueles i Marbella stedet, fordi det er en av de mest eksklusive strendene i området og lekeplass for de rike og berømte. Denne stranden er ikke bare populær blant vanlige turister, du kan også være heldig å se en berømthet her.Playa Nagueles i Marbella 

Stranden er rundt 800 meter lang og 40 meter bred, sanden er fin og gyllen. Stranden rengjøres hver eneste dag. Du kan leie en luksusyacht, men også solstoler og parasoller. Stranden er perfekt for barn, fordi vannet er rolig og rent, og livreddere er på vakt hele året rundt.

 

Vær forberedt på å grave dypt i lommene, fordi prisene på denne stranden er høye. Hvis du vil unngå høye priser for mat og drikke, anbefaler vi at du trekker litt vekk fra stranden.

 

Hvis du vil ha nærkontakt med de rike og berømte, er Puerto Banús også et godt sted å være. Denne berømte havnen ligger litt lenger mot vest.

 

Se de mest luksuriøse feriehusene i Golden Mile-området.

 

Playa del Cristo, Estepona

 

Playa del Cristo har en fantastisk beliggenhet. Den kan nås til fots fra Estepona sentrum. Det er ikke den største stranden i området og er bare ca. 700 meter lang.

Estepona

Denne stranden er svært familievennlig. Vannet er rolig, og livredderne sørger for at barna er sikre. Det finnes forskjellige restauranter, og du kan leie solstoler, parasoller og dra på seiltur. Mens de fleste sannsynligvis kommer til fots fordi sentrum ligger like ved, er parkering også en mulighet rett ved stranden.

 

Sjekk de deiligste feriehusene i Estepona rett ved stranden.

 

Torre del Mar

 

Playa de Torre del Mar ligger i byen med samme navn. Torre del Mar er et populært turistmål på Costa del Sol og ligger cirka 40 km fra Málaga.

Aquavelis – vannland i Torre del Mar

Du kan leie utstyr til vannsport, det finnes restauranter og barer der det spilles flamencomusikk. Byens sentrum ligger like, og der finner du enda flere restauranter. Stranden tiltrekker seg hovedsakelig familier med barn.

 

Sjekk de beste feriehusene i Torre del Mar-området.

 

Playa Los Boliches, Fuengirola

 

Playa Los Boliches er en av de mest populære strendene i Fuengirola. Som de andre strendene på denne lista, har Los Boliches også fått sitt Blått flagg flere ganger.Los Boliches i Fuengirola

I tillegg til soling og det å nyte utsikten, er det nok å gjøre på denne brede stranden. Lei en pedalbåt eller vannski eller bruk ferdighetene dine på beachvolleyball. Skulle du bli sulten, kan du spise lunsj på en av de mange chiringuitos langs stranden.

 

Butikkene ligger også rett ved stranden på den andre siden av bulevarden. Stranden har adgang for handikappede, og den enkleste måten å komme til stranden er til fots. Det er også en togstasjon rett ved stranden, Los Boliches.

 

Se på noen av de flotte ferieboligene i Los Boliches-området.

 

El Cañuelo/Los Álamos, Torremolinos

 

Hvis du leter etter en strand som ikke er for overfylt, er Playa El Cañuelo/Playa Los Álamos i Torremolinos et bra alternativ. Stranden ligger litt lenger fra bysentrum enn andre strender i området, noe som betyr at det vanligvis er mindre støy her.Los Alamos i Torremolinos  

Stranden er ca. 1 km lang og sanden grå. Den ligger på grensen mellom Málaga by og Torremolinos som ligger ved siden av lufthavnen. Mange fly flyver over stranden hver time, så hvis du ikke liker støyen, kan det være bedre å velge en annen strand.

 

Los Álamos er først og fremst et populært sted for unge. Med grillplasser (kom tidlig for å få et piknikbord!), god atmosfære og mange sportsmuligheter er ikke det noen overraskelse.

 

På promenaden som løper langs stranden, finner du alle fasiliteter; fra restauranter til chiringuitos. Om natten er denne stranden også et populært sted når de unge samles for å ta en drink.

 

Sjekk ferieboliger i Torremolinos-området.

 

Playa del Faro/El Faro strand, Marbella

 

Playa del Faro, også kalt El Faro strand, er en av de mest sentrale og travleste strendene i Marbella. Stranden er oppkalt etter fyret (”el faro” på spansk).Marbella-strand

Faro-stranden er ikke bare populær om sommeren, her finner du folk hele året. Med bare 200 meters lengde og 30 meter i bredden er dette ikke den største stranden. Men på grunn av den sentrale beliggenheten er den ganske populær likevel.

 

Denne stranden er perfekt for dem som ønsker å kombinere en dag på stranden med sightseeing eller shopping. De mest luksuriøse butikkene ligger bare et steinkast unna, og det lokale grønne området Constitution Park ligger også rett ved. Det er gratis parkering, men det kan være vanskelig i høysesongen å finne en plass.

 

Sjekk ferieboliger i Marbellas byområde.

 

Playa de la Caleta, Málaga

 

Playa de la Caleta ligger ved siden av den berømte Malagueta-stranden som også er nevnt i denne strandguiden. Det er ingen klar overgang mellom disse to strendene, men fordi Malagueta ligger tettere på bysentrum, går de fleste turister hit. Playa de la Caleta er cirka 1 km lang og 20 meter bred.Playa de la Malagueta i Málaga

Akkurat på den nærliggende stranden er det forskjellige grøntområder der du kan finne litt skygge. Det som er bra med disse strendene som grenser opp til strandpromenaden, er at det finnes mange chiringuitos der du kan ta litt mat eller nyte en cocktail til en god pris.

 

Hvis du har mulighet for å parkere bilen på et annet sted, anbefaler vi det. Det er utrolig vanskelig å finne en parkeringsplass rett ved stranden, så det beste er å gå eller ta bussen til denne stranden.

 

Sjekk de vidunderlige ferieboligene i strandområdet ved Malagueta.

 

Dermed avslutter vi vår omfattende guide til de beste strendene på Costa del Sol. Forhåpentligvis har du funnet den perfekte stranden på Costa del Sol til din neste ferie. Fortsatt ikke sikker på hvor du vil? Sjekk alle våre ferieboliger på Costa del Sol.

 

Hvis du har forslag til andre strender på Costa del Sol som du absolutt ikke vil at andre skal gå glipp av, så skriv gjerne en kommentar under.

 

Kart