Burriana Strand - Playa de Burriana, Nerja

Burriana er kronjuvelen av Nerjas strender. Når folk tenker på Nerja, tenker de først og fremst på Burriana. Ikke vanskelig å forstå hvorfor, når man ser hva denne vakre plassen har å tilby..

Burriana Strand

Burriana strand, sett fra havet

Burriana er en 800 meter lang, 40 meter bred deilig og gylden sandstrand. Den befinner seg i foten av Calle Filipinas, en vei så bratt at den har fått kallenavnet "Hjertestansbakken".

Stranden er en soleklar favoritt blant turismen, og kan tilby gode fasiliteter, i tillegg til butikker, restauranter og barer. 

Burriana strand i Nerja

Gågaten ved stranden har fått sitt navn Paseo Maritimo Antonio Mercero, etter produsenten av "Verano Azul" - Blå Sommer, en spansk TV-serie fra 1980-tallet. Den populære TV-serien foregikk i Nerja, og sies av mange spanjoler å ha satt Nerja på kartet over populære turistdestinasjoner. 

Fasiliteter

Burriana har alt. Solsenger, dusj, lekeplass for barna, volleyball-baner, tråbåter, vannski, kajakk, dykkesenter og paraseiling. Stranden har også toaletter og livvakt. 

En aktivitet vi anbefaler på det sterkeste er kajakking. Fra Burriana er det mulig å padle til andre nærtliggende strender i Nerja, som for eksempel Maro

Stranden kan også skryte med noen av de beste strandrestaurantene i Nerja, og spesiellt paellaene som serveres her tiltrekker seg mengder av folk.

Paella på Burriana strand, Nerja

Blant de beste restaurantene er  La Barca, Merendero Montemar, Merendero Playa, Merendero Moreno, Ayo’s og Merendero Rincon de Pico. Alle har store terasser utendørs og prisene er veldig fornuftige.  

Restaurante Ayo er antageligvis den mest kjente. Deres paella tilbredes over åpen ild, av Mr. Ayo i egen person. Han er, tross godt oppe i 80-årene, en energibunt velkjent og satt pris på i lokalsamfunnet. Et rykte sier at han er en av barna som først oppdaget dryppestensgrottene i Nerja - eller iallefall var en av de første på plass like etter oppdagelsen. 

Paellaen er fantastisk god, og koster kun 7 Euro per person - da kan du forsyne deg mer enn bare én gang! 

Rett bak strandpromenaden finner du enda flere restauranter, iskrembarer og souvernir-butikker. 

Hvordan komme seg til Burriana

Den beste måten å komme seg til Burriana strand er via bil eller taxi. I skrivende stund finnes det ingen buss mellom Nerja og Burriana.  

Å gå fra sentrum er helt greit, det er turen hjem igjen som er værre - husker du "hjertestansbakken".. Du kan dog gå langs stranden fra nabostranden Carabeillo. 

Burriana kan nås i bil fra Avenida de Pescia, hovedveien som fører deg vest ut av Nerja sentrum. Ta til høyre i rundkjøringen, da kommer du inn på Calle Filipinas, og følg denne veien helt ned til stranden. Parkering er vanskelig, men ikke umulig.  

Kart over Burriana