Maro-stranden ved Nerja

La Playa de Maro, også kjent som La Cala de Maro, er en av de beste strendene i Spania og ligger i Nerja kommune. Det er en liten strand med krystallklart vann og med en fantastisk natur rundt. Merkelig nok er stranden fortsatt lite kjent der den ligger på østsiden av Málaga by. Hvorfor ikke sette den på listen over strender du vil utforske?

 

Denne stranden ligger lett tilgjengelig fra feriehus langs klippene ved Maro, om det er her du bor i ferien. Kommer du med bil, så husk at det er begrenset med p-plasser. Dessuten bør du ikke ha for mye å bære på, for det er et stykke å gå opp og ned til stranden.

 

Vídeo fra Playa de Maro

 

 

Om Maro-stranden

 

Stranden har en blanding av steiner og grov sand, er over 500 meter lang og har en bredde på ca. 20 meter. Denne pittoreske bukta er godt skjult av klippene og jordbruksområdene rundt, men kan lett sees fra restene av et gammelt arabisk vakttårn.

 

 

Maro-stranden eller La Cala de Maro som den også kalles

 

Du kan ikke finne et særlig mer idyllisk sted. Det naturlige landskapet Los Acantilados de Maro - Cerro Gordo-naturområde, er en kyststripe som blir nøye overvåket og som også omfatter et beskyttet naturområde som strekker seg ned mot havet. Å fiske i dette området er ikke tillatt, og i årenes løp har det ført til en enorm utvikling av det maritime livet.

 

Snorkling fra Maro-stranden

 

Mengden av fisk som finnes og som kan sees her har overrasket mange besøkende, og det eksepsjonelt klare vannet gjør dette til et av de beste områdene i Andalucía for å snorkle og dykke.

 

Dykking på stranden i Maro kan utføres av så godt som hele familien, både liten og stor. Du må bare ta på dykkemasken og pusterøret og dyppe hodet under vannet. Du vil ganske sikkert oppdage et rikt maritimt liv.

 

Fossefall på Maro-stranden

 

Snorkling ved Maro-stranden

 

Det er flere elver som renner ut i havet her, noe som har gitt opphav til spektakulære fossefall, slik som i Guaro-elven. De største er La Doncella-fossen og Maro Grande-fossen. Å padle kajakk ved siden av de imponerende fossene ved Maro-stranden, er en uforglemmelig opplevelse. Kajakkruten mellom Burriana og Maro er spesielt vakker og krever ikke at du er noen padleekspert.

 

Den porøse kalksteinen her er den samme steinen som har gitt opphav til Nerja-hulene og som også utvendig skaper et imponerende naturlandskap. Klipper, utspring, undervannsgrotter og interessante fjellformasjoner gjør kajakkturen til en uforglemmelig opplevelse.

 

Vannaktiviteter ved Maro-stranden

 

Fra Maros strand kan du leie kajakker gjennom Salamandra Multiaventura (http://www.malaga-experience.com/newaventura), et selskap som er autorisert av Nerja kommune og som har ekspertguider som følger med deg på kajakkutflukten. Prisen er € 7,60 per time. Firmaet tilbyr også padlesurfing og en mengde andre aktiviteter.

 

Når det gjelder fasiliteter og service, finner du alt her. Hvis du ikke tar med din egen mat, kan du ta en drink på strandbaren i Maro. Solsenger kan du leie, det er tilrettelagt adgang for funksjonshemmede, og det er dusjer, toaletter og badevakter i sommermånedene.

 

Slik kommer du til Maro-stranden

 

Hvis du kjører fra Nerja, skal du kjøre den gamle N-340 kystveien og ta av ved Maro-avkjøringen. Kjør gjennom landsbyen. Like før adkomstveien som tar deg tilbake til N-340, kommer du til en rundkjøring. Ta den første avkjøringen til høyre og følg stien nedover. Dette er den eneste veien til Maro-stranden. Når du kommer nedover bakken, vil du se noen spektakulære bukter. Normalt finner du biler parkert på veiskulderen.

 

Om du kommer i toppsesongen om sommeren eller i helgene, må du kanskje parkere på toppen og så spasere ned. Ikke ta med deg for mange ting til stranden fordi det er som nevnt et stykke å bære. Nyt en solrik dag på den beste stranden i Maro.

 

Les mer om strendene i området i vår guide til de beste strendene i Nerja.

 

Kart over Maro-stranden