Havkajakking fra Burriana til Maro

Krystallklart vann. Landskap fullstendig urørt og fossefall rundt hvert eneste hjørne. Bortgjemte viker og strender det kun er mulig å ta seg til med kajakk. Grotter som skjuler vann så klart at det reflekterer fargene i kalksteinen. 

Det er vanskelig å forstå at man befinner seg i det sydlige Spania, og naturen her ligger bare å venter på å bli oppdaget. Du vil føle at du har oppdaget en eksepsjonellt vakker, uspolert skatt.

Kajakk fra Burriana strand til Maro, Nerja

Velkommen til Nerjas uoppdagede kystlinje. En kystlinje som vil ta pusten fra deg.

"Acantilados de Maro-Cerro Gordo" Naturpark

Denne ruten oser av uspolert, jomfruelig land. Hvilket det definitivt er - da majoriteten finner plass innenfor det svært beskyttede naturområdet Acantilados de Maro-Cerro Gordo. Dette området er hjem til noen av kystens vakreste strender, inkludert Playa del Canuelo, La Caleta de Maro og Las Calas del Pino.

Ler mer om Nerjas skjulte strender.

“Paradis eksisterer - og det finnes her i Andalusia”

"Du trenger ikke fly mange tusen kilometer for å komme til paradis, det finnes nemlig her, i vår egen hage" - konkluderte de i et kanal SUR TV-program. 

Burriana - Maro i kajakk

Programmet gikk på luften i Juli 2013, og gjennom sommermånedene økte turismen her drastisk. 

Da vi dro var vi utenfor turistsesongen, og selv da var det ganske mange kajakker ute. Forholdene var dog perfekte - helt vindstille og sol på skyfri himmel.

Nerja, kajakktur

Barna storkoste seg i kjakk.

Vi utforsket forskjellige grotter og steinformasjoner, gle grasiøst gjennom fossefall - flere store bekker og elver fra Sierra de Almijara har utløp her, som resulterer i de vakreste fossefall. De største heter Cascada la Doncella og Cascada grande de Maro

En spesiell takk rettes til vår guide, Manuel, som underholdte barna med historier om havfruer, trollmenn og fikk dem til å se etter fjellgjeiter og hegrer. 

Vannet var så klart at vi faktisk kunne identifisere arten av fisk som svømte under oss.

Kajakking fra Burriana til Maro

Praktisk info

Ruten starter ved Burriana strand. Se kart

Firmaet som arrangerer kajakkturen heter Educare Aventura. Vi anbefaler å ringe dem på forhånd for å reservere plass (+34 600620054) - spesiellt i høysesongen. 

Educare Aventura finner du i enden av Burriana strand, rett ved siden av den populære Restaurante Ayo - et perfekt sted å nyte en av områdets beste paellaer etter turen. 

Et 25% reservasjonsgebyr kan kreves betalt på forhånd, selvom vi ikke måtte det, men all info du trenger finnes i denne pdf-filen.

Kajakk, Burriana - Maro, Nerja

I juli og august har de 4 turer daglig, klokken 10.00, 13.00, 16.00 og 18.00. Prisen kommer ann på gruppens størrelse, men som regel ca. 20€ per voksen, barn koster 10€ (8-15 år). Barn under 8 år eller som kan sitte komfortabelt mellom to voksne går gratis. Utenfor høysesongen får man 50% avslag i prisen. 

Alt sikkerhetsutstyr og en kort instruksjon medfølger. Firmaet leier også ut utstyr til snorkling, gratis når du betaler for turen. 

Turen tar ca. 3-5 timer å gjennomføre, avhengig av forhold og eksakt rute. Du bør være i ganske god form. 

Pass på å ha med deg vann og solkrem, hvis du har barn med er det lurt å pakke med seg en liten niste.

Alternative ruter

Det er flere variasjoner av ruten ovenfor. Du kan også velge aktiviteter som å snorkle inn i grottene, dette er dog forbeholdt mindre grupper. Hvis du er erfaren kan du leie kajakk og legge ut på din egen oppdagelsesferd. 

Denne kajakk-turen er ikke til å gå glipp av - paradis eksisterer faktisk i Andalusia!