15 fantastiske strender i Nerja

Nerja er en liten pueblo som består av små hvite hus og skrånende bakker og som tilbyr en mild gjennomsnittstemperatur hele året gjennom. Denne tradisjonelle  fiskerlandsbyen er i dag et populært turistmål, først og fremst takket være de flotte buktene og strendene.

 

Stedet er også kjent for sin berømte ”Balkong Europa”, tidligere en gammel muslimsk festning. Herfra har du fantastisk utsikt.

 

Acantillados de Maro

 

Spanias tredje største attraksjon finnes også her; de berømte Nerja-grottene som alle turister gjerne vil oppleve.

 

Ordet Nerja kommer fra det arabiske ”Narixa” som betyr "rikelig med vår". Særlig er det tilgangen til ferskvann som har spilt en viktig rolle i byens historie.

 

Folk i Málaga-provinsen elsker de fantastiske buktene og strendene i Nerja. Kystlandskapet er fullt av kontraster; de lange sandstrendene på El Playazo-stranden, de mer sentrumsnære strendene som Torrecilla- eller den majestetiske Burriana-stranden. Lei et feriehus i Nerja og nyt et uforglemmelig opphold i en av de vakreste byene i Andalucía.

 

 

Guide til de beste strendene i Nerja

 

Det finnes 12 strender i Nerja-kommune. Vi har lagt til tre til på listen; Alberquillas-, Las Calas del Pino- og El Cañuelo-stranden. Alle ligger nær Nerja og er verdt et besøk.

 

Rett etter Maro finner du naturreservatet til Acantilados de Maro, et flott naturlandskap her i Sør-Spania.

 

Playa de Burriana

 

Burriana-stranden

 

Dette er uten tvil den mest kjente stranden i Nerja. Et populært sted siden tv-serien ”Verano Azul” som ble filmet her, ble populær og elsket over hele Spania i 1979 og 1980.

 

Utforsk Burriana-stranden og tren vannsport, spis på restaurantene og barene. Det er nærmest obligatorisk når du besøker Nerja.

 

Playa de Maro

 

Vannfall nær Maro-stranden

 

Denne stranden er stemt fram som en av de beste i Spania. Maro-stranden er rett og slett et paradis. 

 

Her finnes skjulte fossefall, undervannsgrotter og noen av de beste stedene for snorkling, bare noen få kilometer fra Nerja, og med et stort utvalg av feriehus.

 

La Caleta de Maro

 

La Caleta de Maro

 

Denne stranden er Maros ”lillesøster”. Den ligger svært nær Maro-stranden, men er mindre kjent og roligere. La Caleta de Maro er et godt alternativ hvis du vil nyte det krystallklare vannet uten stress.

 

Playa de Alberquillas


Utsikt over Alberquillas-stranden

 

Alberquillas-stranden ligger bare ti kilometer fra bysentrum, men virker som den ligger et helt annet sted i verden. 

Dette eksepsjonelt urørte stedet ligger i naturreservatet ved klippene i Maro og er en av våre beste anbefalinger når det gjelder strender i Nerja.

Las Calas de Pinos

 

Snorkling i krystallklart vann

 

La Cala de Pinos-stranden ligger i hjertet av naturreservatet Los Acantilados de Maro. Det krystallklare vannet er ideelt for snorkling, men adgangen til stranden er ikke helt enkel.

 

Noen av disse bortgjemte buktene er verdt et besøk når du nyter ferien din i et herlig feriehus i Nerja.

 

Playa El Cañuelo

 

Playa el Canuelo 

Denne stranden ligger rett ved grensen mellom Málaga- og Granada-provinsen. El Cañuelo-stranden er en fantastisk familiestrand. De små, naturlige ”krikene og krokene” her er ideelle for dykking i det krystallklare vannet. De grønne omgivelser gjør denne lille stranden til en av de beste på kysten.

 

Playa Playazo

 

Playa El Playazo

 

Playazo-stranden er en av de største og den som ligger lengst vest i Nerja. Hvis du ønsker å komme deg vekk fra alt, er El Playazo det ideelle stedet.

 

Playa El Chucho

 

Playa El Chucho

 

Stranden i El Chucho ligger mellom munningen av elven Chíllar ved Playazo- og Torrecilla-stranden.

 

Det er den siste stranden på vestsiden med egen strandpromenade, og her finnes alle slags fasiliteter som kiosker, parkering og dusjer.

 

Playa de Torrecilla

 

Playa de Torrecilla

 

Stranden i Torrecilla er en av de mest populære strendene i Nerja, med barer, restauranter og all den servicen du ønsker.

 

På grunn av den korte avstanden fra Nerja sentrum, er Torrecilla-stranden en av de mest populære strendene i Nerja.

 

Playa El Salón

 

Playa El Salón

 

Denne lille stranden er ofte besøkt av familier. Den ligger til høyre for ”Balcón de Europa”. For å komme til El Salón-stranden er det bare å følge veien som gjør det umulig å gå seg bort.

 

Playa de la Caletilla

 

La Caletilla-stranden

 

Like under Balcón de Europa, ligger La Caletilla-stranden som mange feilaktig tror er en privat strand.

 

Dette er den minste stranden på vår liste. Det er kjent for å forsvinne helt når det er høyvann.

 

Playa de Calahonda

 

Utsikt over. Calahonda-stranden

 

Dette er en av de mest typiske strendene i Nerja, og om du kjøper et postkort eller en kalender, finner du ganske sikkertet foto av denne stranden.

 

Calahonda-stranden ligger rett ved siden av Balcón de Europa, du må ikke gå glipp av denne stranden mens du er på ferie i Nerja!

 

Playa El Chorrillo

 

El Chorrillo-stranden

 

Faktisk har El Chorrillo-stranden gitt navn til tre små bukter som du har adgang til fra Balcón de Europa. Et fantastisk sted å tilbringe dagen.

 

Playa de Carabeo

 

Carabeo-stranden

 

Til tross for at den ligger i sentrum av Nerja, er Carabeo-stranden en av de minst besøkte, trolig på grunn av trappene ned til stranden. Men dette betyr samtidig at stranden aldri er overfylt.

 

Playa Carabeillo

 

Playa de Carabeillo

 

Dette er en av de mest pittoreske strendene i Nerja. Carabeillo-stranden er en favoritt for mange feriegjester. Stedets eksotiske miljø skyldes en frodig vegetasjon, krystallklart vann og fin sand. Nydelig!