Nerjas strender - Playa de Torrecilla

Playa de Torrecilla er formentlig den mest kjente og elskede stranden i Nerja nest etter Playa Burriana.

Stranden blir år etter år tildelt det prestisjefylte Blå Flagg og det spanske ‘Q’ for Tourist Quality flag som de spanske myndighetene står for, så forventningene er helt i topp.

Om Playa de Torrecilla

Stranden er 300 meter lang og cirka 40 meter bred, og består av grov, mørk sand og småstein. Torrecillas praktiske beliggenhet gjør at stranden naturligvis ofte er tett befolket i sommersesongen.

Playa de Torrecilla, Nerja

Strandpromenaden går fra Playa El Chucho - med start ved det gamle mauriske vakttårnet - og hele veien til Plaza de los Cangrejos.

Det er ikke mindre en fem tilgangsveier til stranden. En i hver ende og ytterligere tre langs selve strandpromenaden.

Playa de Torrecilla, Nerja

Fasiliteter

Torrecilla har alt hva man kan ønske seg, og mere til: Barer, restauranter, kiosker og butikker. Toaletter, dusjer, solsenger, livreddere, gode handikapfasiliteter - og til og med et lite bibliotek, hvor man kan låne seg en bog til å lese på stranden, mot at man legger ID i depositum.

Det ligger også to restauranter - med forholdsvis rimelige priser - i hver sin ende av strandpromenaden:  Chiringuito Torrecilla 3 (tlf. 687 846092) og Merendero Cobos (tlf. 952 526965). Derutover finnes det et vell av restauranter i kort gangavstand fra stranden, spesielt omkring Plaza Fabrica de los Cangrejos og på Avenida Mediterraneo.

Parkering: Man kan ikke parkere helt nede ved siden av stranden, med mindre man er heldig å finne seg en plass i en av de omkringliggende sidegatene. Det kan derfor anbefales å bruke betalingsparkering eller  man kan parkere inne i Nerja og spasere ned til Torrecilla.

Få mer å vite om de vakreste og mest populære strender i Nerja.

Kart over Playa de Torrecilla