Spanias strender høster flest Blå Flagg i 2014

Spania er nettopp tildelt et rekordhøyt antall Blå Flagg for sine strender og lystbåthavner, som ikke bare kan flotte seg med å være vakre, de er også svært rene og har gode fasiliteter.

Det Blå Flagg er en form for et internasjonalt miljømerke, som tildeles strender og havner som oppfyller spesielle krav til vannkvalitet, sikkerhet, service og miljøinformasjon. Det Blå Flagg ble startet i 1985, av franske miljøforkjempere, med tanke på å beskytte havmiljøet. Noen år senere begynte fenomenet å spre seg videre til hele Europa.

I alt ble Spania tildelt 681 Blå Flagg, under en pressekonferanse som fant sted i Madrid i World Tourism Organisations hovedkvarter. 

573 spanske strender og 108 lystbåthavner ble tildelt det prestisjefylte Blå Flagg i 2014.

Fuertventura Sotavento

Spania har fastholdt sin ledende posisjon hva Blå Flagg angår på den nordlige halvkule, og med 34 ekstra Blå Flagg - fordelt på 23 strender og 11 lystbåthavner - slo landet dermed alle tidligere rekorder.

Strender med Blå Flagg i Spania

Som nevnt ble i alt 573 spanske strender tildelt det Blå Flagg, og sikret Spanias fortsatte førsteplass. Hellas inntok andreplassen med 407 strender, fulgt av Tyrkia med 397, Frankrike med 379 og Portugal med 298 strender.

De største fremskritt internt i Spania har funnet sted på de Baleariske øyer, som fikk 85 flagg (23 flere enn i 2013) og i Murcia, som fikk 33 flagg (7 flere enn i 2013).

Det høyeste antall flagg finnes stadig i Galicia (4 færre enn i 2013), i Valencias region med 120 (6 flere enn i 2013), Katalonia med 89 (-1) og Andalusia med 81 flagg (+3). 

Bading ved Costa Tropical

Ifølge Isabel Borrego Cortés, Spanias Turistminister: "antallet av Blå Flagg bekrefter Spanias status som en av de absolutt beste turistdestinasjonene, og viser at landet fortsatt blir enda bedre", hvilket bidrar til å styrke landets image ytterligere. I 2013 dro rekordmange turister til Spania for å feriere, og langt de fleste besøkte landet nettopp på grunn av "strendenes fortreffelige kvalitet".

På så mange som hver femte spanske strand finnes det et blått flagg, hvilket betyr at hvert sjette av alle verdens Blå Flagg er plantet på spansk jord!

Hvilken av de spanske strendene er din favoritt?

La deg inspirere av våre mange lekre ferieboliger ved stranden. Du kan også lese om noen av de beste strendene på Costa del Sol og Topp 10 strender på Kanariøyene.

For en komplett liste over på hvilke av Spanias strender du kan finne de Blå Flagg, se denne liste over Spanias strender fra ABC.es.

Nerja strand Balcon Europa