Topp 10-strender på Kanariøyene

Kanariøyene er blant de mest populære øyene for folk fra Nord-Europa som søker seg til sol og varme. For å finne ut hvor du bør ferie, vil vi hjelpe deg med å finne fram til de beste strendene på Kanariøyene.

1 - Corralejo

Corralejo-stranden på Fuerteventura

Mange forbinder Kanariøyene med overfylte strender der de må slåss om liggestoler og plass til å legge ned strandhåndklærne. Da har de trolig ikke vært på Fuerteventura, for dette er nemlig en øy med færre folk. Om du vil ha en stille stund ved vannkanten, er dette stedet for deg. 

Corralejo-stranden er en av de beste strendene på Fuerteventura og er hele 10 kilometer lang. På hver side er den omgitt av naturreservater med sanddyner. Det finnes også et feriested her med alle fasiliteter. 

2 - El Bollullo

El Bollullo-stranden på Tenerife

På Tenerife er sandstrendene ofte svarte på grunn av vulkanene. I dag importeres det faktisk sand fra Sahara-ørkenen for å gjøre strendene mer attraktive for turistene. Med sin litt lysere sand, er Bollullo-stranden på nordsiden av øya lett tilgjengelig fra Puerto de la Cruz. 

Dette er en helt annen verden enn den du opplever på strender som Las Americas og Los Cristianos, og chiringuito´en (strandbaren) som ligger på de nærliggende klippene serverer den ferskeste sjømat du kan tenke deg. Dette er også et flott sted å oppleve solnedgangen i selskap med en øl eller to. 

3 - El Inglés-stranden

Playa del Ingles på Gran Canaria

Feriestedene rundt Playa del Inglés fra 1970-tallet er ikke like vakre som selve stranden. Dette er en deilig 2,7 kilometer lang strand med gyllen sand som er svært populær blant barnefamilier. Her kan du også prøve bananbåter, vannscootere og jet-ski for de mer viderekomne. 

4 - Famara

Famara-stranden på Lanzarote

En annen av Lanzarotes beste sandstrender er Famara, en uberørt strand på nordvestsiden av øya. Den ligger godt beskyttet av 600 meter høye fjell i bakkant. Famara-stranden er populær blant surfere og paraglidere. 

5 - Hermigua

Playa de Hermigua på La Gomera

La Gomera er mest berømt for nasjonalparken Garajonay, et nesten 40 kvadratkilometer stort område som også rommer inntil 30 metere høye laurbærtrær. Men La Gomara er også et godt alternativ når du er på leting etter flotte strender, særlig er stranden Hermigua på den nordøstlige delen av øya verdt å nevne. Dersom vannet og vindforholdene er for urolige, kan du alltids hoppe ut i det naturlige havvannbassenget i stedet. 

6 - Las Canteras

Playa de Las Canteras på Gran Canaria

Områdene rundt Las Canteras er et slags ”mini-Havana”, og her er det tett i tett med leiligheter, barer og restauranter. Den 2,8 kilometer lange Las Cantereas-stranden er den lengste på Gran Canaria, og ligger rett ved byen Las Palmas. Paradiset blir ikke mer urbant enn dette! 

7 - Las Conchas

Playa de Las Conchas

Denne stranden ligger på den tropiske øya La Graciosa utenfor Lanzarotes nordlige kyst. Las Conchas (”skjellene”) er stedet å dra til hvis du virkelig ønsker å komme vekk fra alt. La Graciosa skal ha gitt forfatteren Robert Louis Stevenson inspirasjonen til romanen ”Skatten på sjørøverøya”.

Du skjønner fort hvorfor når du for første gang kikker ned i det turkise vannet. Å leie en feriebolig på Lanzarote er kanskje akkurat det du trenger å gjøre? 

8 - Las Teresitas

Las Teresitas på Tenerife

Palmetrærne på Las Teresitas-stranden er mer naturlige enn sanden som er transportert hit fra Afrika. Ta 910-bussen fra hovedstaden Santa Cruz på Tenerife dersom du vil ha en pause fra bilkjøringen. Denne nordlige stranden hører til San Andres, en tidligere fiskerlandsby som huser noen av de beste fiske- og sjømatrestaurantene på hele øya. 

9 - Maspalomas

Maspalomas på Gran Canaria

Med sine 2.710 meter er Maspalomas den nest lengste stranden på Gran Canaria. Den er bare 10 meter lengre enn nabostranden, Playa del Inglés, og er godt kjent for sine enorme sanddyner. Maspalomas er en av de beste nudiststrendene på Kanariøyene

10 - Papagayo

Solnedgang ved Papagayo-stranden på Lanzarote

Til tross for nærheten til feriestedet Playa Blanca sør på Lanzarote, ligger denne stranden ganske bortgjemt. Fra Playa Blanca tar kjøreturen hit rundt 15 minutter, alternativt kan du ta en vanntaxi. Stranden er en del av naturreservatet Los Ajaches, og de deilige strømmene i vannet her er en favoritt blant snorklere. Utforsk den spektakulære Papagayo-stranden og omgivelsene rundt. 

Enten du foretrekker en travel bystrand eller strender med svaberg og klipper, finnes det strender for enhver smak for din ferie på Kanariøyene.

Anbefalte artikler til deg:

Kart - Beste strendene på Kanariøyene