De ti beste strendene på Lanzarote

Noen av de vakreste strendene på Kanariøyene finner du på Lanzarote. Strendene her spenner over alt fra bukter med svart og vulkansk sand til lange sandstrender med gyllen sand og turkist vann. Vi har snudd og vendt på alle sandkorn i vår søken etter de beste strendene på Lanzarote!

Sjekk ut i hvilke kommuner strendene ligger og legg dine planer for hvilke strender du vil besøke og hva du kan forvente når du leier en feriebolig på Lanzarote.

 

1.) Playa Francesa

Playa Francesca

Dersom det er stillhet du søker, så ta ferjen fra Órzola til naboøya La Graciosa, Kanariøyenes åttende og uoffisielle øy. Øya skal ha vært modell for romanen til Robert Louis Stevenson; ”Skatten på sjørøverøya”. I dag finner du flere private yachter enn gamle sjørøverskip her. Playa Francesa – Den franske stranda – ligger sør på La Graciosas, en 45 minutter lang spasertur fra hovedstaden Caleta de Sebo.

Lokalbefolkningen i Caleta de Sebo feier ”bonsai-hovedstaden” ren for sand hver morgen. Her er den eneste måten å komme seg rundt på å bruke en firehjultrekker, sykkel eller ponnier.

Kommune: Teguise

Lengde på stranda: 435 meter

Passer best for: Familier, grupper av venner og «snorkel-entusiaster».

 

2.) Playa de Papagayo

Playa de Papagayo

Tittelen gir et litt feil inntrykk, for det er ikke bare snakk om én Papagayo-strand, men en hel serie av strender. Imidlertid er den viktigste Papagayo-stranden den siste du kommer til før Punta del Papagayo når du reiser østover fra Playa Blanca. Til disse strendene utenfor allfarvei er det best å komme til fots, med 4x4-hjulinger eller med en vanntaxi.

Ta med din egen mat og drikke eller spis i chiringuito´en (strandbaren) ovenfor stranden. Her er prisene litt stivere og mer innrettet på tilreisende framfor lokalbefolkningen. Imidlertid er det et flott sted og de beste omgivelsene å se solen gå ned.

Kommune: Tías

Lengde på stranda: 120 meter

Passer best for: Familier med yngre badegjester og snorklere.

 

3.) Playa Chica

Playa Chica

Lei en villa i Puerto del Carmen for å bo på terskelen til en av Lanzarotes vakreste strender. Stranden er også kjent som Pila de la Barrilla, og er en skjermet strand preget av det rolige vannet. Dette gjør stranden populær blant dykkere som gjerne vil ha et glimt av en felix, en inntil 50 kg tung fisk.

Kommune: Tías

Lengde på stranda: 90 meter

Passer best for: Dykkere, par, familier.

 

4.) Playa de Famara

Playa de Famara

Det som ser ut til å være en uendelig lang strand, strekker seg faktisk kilometer av gårde. Vinden er en faktor du bør ta hensyn til hvis du planlegger å spise på stranden. Heldigvis finnes det barer som vender ut mot stranden der det er mindre sannsynlig at du ender med sand i sandwich´en.

Playa Famara er en av Lanzarotes beste strender for å oppleve bølger og blir ofte besøkt av surfere. Faktisk tilbyr Magic Seaweed en gratis 10-dagers «surfe-værmelding» hvis du planlegger å surfe på bølgene i løpet av ferien. Dette er også en av Lanzarotes beste naturiststrender.

Kommune: Teguise

Lengde på stranda: Seks kilometer

Passer best for: Surfere, naturister.

 

5.) Playa Flamingo

Playa Flamingo

Palmer og parasoller vil gi deg le og skygge fra sola og den intense varmen året rundt. Enda mer skygge får du på uteserveringene til barene og restaurantene på strandpromenaden ovenfor den populære Playa Blanca-stranden. Bruk imidlertid flipp- flopp´ere for å beskytte føttene dine mot den hvite og varme sanden.

Kommune: Yaiza

Lengde på stranda: 200 meter

Passer best for: Familier, grupper av venner.

 

6.) Playa de las Conchas

Playa de Las Conchas

På den lille øya La Graciosa finner du en samling av små bukter, kjent som Playas de las Conchas. En av disse er La Graciosa-stranden, stedet for å skaffe deg en komplett og heldekkende brunfarge, for her finner du også en av de beste nudiststrendene på Lanzarote. Hvis du aldri har prøvd naturisme før, er dette et så godt sted å starte.

Her gjør du best i bare å legge deg tilbake og kikke på naboøyene Montaña Clara, Roque del Oeste og Alegranza. Ta livet med ro og praktiser «slow living»!

Kommune: Teguise

Lengde på stranda: 610 meter

Passer best for: Naturister, folk som er glad i natur, par.

 

7.) Playa Blanca

Playa Blanca

Om du bor ved Playa Blanca kan du oppleve sjarmen til det som en gang var et gammelt fiskevær. I dag er det en av Lanzarotes mest populære strender og mest familievennlige feriested. I nærheten finnes det restauranter i massevis. Hva med å kjøle deg ned med en is fra en av barene? Bare en 10-minutters spasertur fra busstasjonen til stranden.

Kommune: Yaiza

Lengde på stranda: 40 meter

Passer best for: Familier, grupper av venner.

 

8.) Playa Caletón Blanco

Playa Caletón Blanco

Akkurat som på de andre Kanariøyene som Gran Canaria og Tenerife, utgjør Lanzarotes nordlige kyst en lang strandlinje som mange besøkende går glipp av fordi de raskt setter kursene mot ferieanleggene på den sørlige delen av øya. Men nord på øya finner du noen av de beste strendene i Lanzarote. Ikke gå glipp av Órzolas Caletón Blanco-stranden der de mørke og svarte lavaformasjonene står i sterk kontrast til den kritthvite sanden.

En del av disse vulkanske naturområdene – «malpais» – hører til vulkanen La Corona og er en urørt Lanzarote-strand. Det finnes ingen parkeringsplass, noe som betyr at du kan parkere rett på stranden. De naturlige svømmebassengene som er skapt av tidevannet, er flotte for unge padlere og familier på ferier på Lanzarote.

Kommune: Haría

Lengde på stranda: 500 meter

Passer best for: Folk som er glad i natur, familier.

 

9.) Playa de Mujeres

Playa de Mujeres

Papagayos største strand er også den travleste, noe som kan ha noe å gjøre med at det er den første i serien av Papagayos-strender du treffer på når du beveger deg bort fra Playa Blanca. I tillegg til å være et ideelt reisemål for strandelskere, vil historieinteresserte elske å utforske ruinene av et kalkbrudd og noen bunkerser som ble brukt under Andre verdenskrig. Playa de Mujeres er også en populær strand for naturister på Lanzarote.

Kommune: Yaiza

Lengde på stranda: 395 meter

Passer best for: Naturister, vennegrupper.

 

10.) Playa de la Cera

Playa de la Cera

Den tredje og siste Papagayo-stranden er også den siste på vår liste over de ti beste strendene på Lanzarote. Som de andre Papagayo-strendene, skyldes dens skjønnhet delvis at den er litt uframkommelig. Så lei en firehjuling eller finn fram de gamle turstøvlene for å komme fram til øyas naturlige underverk via en grusvei.

Kommune: Yaiza

Lengde på stranda: 105 meter

Passer best for: Par og folk som er opptatt av natur.

 

 

Anbefalte artikler for deg: