Her bør du bo på Lanzarote

Kanariøya Lanzarote ligger ca. 125 km utenfor kysten av Afrika og er et paradis for feriefolk. Øya kan skryte av et imponerende vulkansk landskap, samt vakre strender med varmt vann og et mildt klima.

 

Playa Famara på Lanzarote

Med et bredt spekter av aktiviteter og underholdningsalternativer i de mange ferie-resortene på øya, er beslutningen om hvor du vil bo på Lanzarote ikke enkel å ta. Les vår guide om de beste stedene å bo på Lanzarote og om de beste attraksjonene, aktivitetene og strendene som tilbyr en avslappende, aktiv eller solfylt ferie.

De beste stedene å bo på en familieferie

Playa Blanca ligger på sørsiden av øya. Fordi den er godt tilrettelagt for turisme, er dette også det perfekte familieferiestedet å leie et feriehus på Lanzarote. Her finnes tilbud for alle aldre. Med sine flotte strender, attraktive strandpromenade omgitt av restauranter som serverer deilig lokal mat og et badeland (Aqualava), er dette et godt utgangspunkt for hyggelige familieutflukter. Barna vil bli overrasket over la Montaña Roja (Det røde fjellet), Los Hervidores-klippene og Timanfaya nasjonalpark  med sine vulkaner.

Familier med yngre barn bør vurdere å feriere på Costa Teguise. Barna vil ganske sikkert elske å leke og padle i det varme vannet på de fire naturlige strendene med alle fasiliteter. Vil du helst slippe å få ferieboligen på Costa Teguise full av sand fra stranda? Ikke noe problem, fordi Costa Teguise har sitt eget badeland med mange vannsklier og andre attraksjoner for å underholde barna. Takket være den flotte beliggenheten, er alle attraksjonene lett tilgjengelige. Dette gjør denne delen av kysten til et av de beste stedene å bo på Lanzarote for familier.

De beste stedene å bo på en strandferie

Lanzarote byr på fantastiske og unike strender over hele øya, fra intime og steinete  små bukter til lange strekninger med gyllen sand. Føl den kanariske varmen og nyt ferien din i nærheten av en av de vakre strendene på Lanzarote.

Playa de Papagayo på Lanzarote

Hvis du har lyst på en strandferie på Lanzarote, men vil bort fra folkemengdene, kan du besøke Papagayo-strendene. Dette er en samling av vakre naturområder som er perfekte for total avslapping, og de ligger bare et steinkast fra ferieboligene i Playa Blanca. Nær sentrum av Playa Blanca finner du flere pittoreske strender, bl.a. Playa Blanca med Blått flagg (et kvalitetsmerke) og som dermed er perfekt for familier, Playa Dorada (med sine hvite sand) og Playa Flamingo. De byr alle på flere fasiliteter.

Arrecife som er øyas hovedstad, er selvfølgelig et mer utbygd område, men det tar ikke sjarmen bort fra de lokale strendene. Strender som den vakre Playa del Reducto og Playa del Cable er vel verdt et besøk om du bor i Arrecife. Reducto-stranden  er en sterk favoritt blant de besøkende takket være den fine hvite sanden og det brede utvalget av tjenester som restauranter, dusjer og garderober.

Den tidligere nevnte Costa Teguise er et flott mål på Lanzarote med sine naturlige og godt utstyrte og gylne strender. Besøk Playa Las Cucharas, Playa Los Charcos og Playa del Jabillo som alle tiltrekker seg turister fra hele verden.

 

Sist, men ikke minst er det å bo i Puerto del Carmen, det største feriestedet på øya, et annet utmerket alternativ for en strandferie på Lanzarote. Hvis du liker levende strandatmosfære, vil du elske Playa Grande og Playa de los Pocillos, begge med lange og gylne strekninger med sandstrender og alle fasiliteter du måtte ønske deg: dusjer, toaletter, garderober, hengekøyer, parasoller og vannsportutstyr. I tillegg til de største strendene, har Puerto del Carmen også mindre og mer intime strender og bukter som Playa de Fariones og Playa de Pila de la Barrilla.

De beste stedene å bo for sport & natur

Lanzarote er ikke bare en flott øy å slappe av på, det er også et paradis for sportsentusiaster som elsker naturen. Surfing, vindsurfing, vanlig sykling og terrengsykling er blant favorittene til lokalbefolkningen og de som søker en aktiv ferie på Lanzarote. Dessuten er øya også et populært treningssted for profesjonelle triatlon-atleter som forbereder seg på det årlige Lanzarote Ironman-konkurransen.

 

Lanzarote kalles ofte Europas Hawaii, ikke bare på grunn av det vulkanske landskapet, men også på grunn av bølgene. De store og konstante bølgene gjør Lanzarote til et av de beste surfestedene i Europa.

 

Surfing på Lanzarote

Playa de Famara i Caleta de Famara er utvilsomt en av de beste strendene for surfere på Lanzarote og passer for alle nivåer. Lei en feriebolig i Famara, hopp ut av sengen om morgenen, ta på deg våtdrakten og sjekk ut bølgene med surfebrettet under armen. Stranden ligger rett ved og er lett tilgjengelig. Med sine lange strekninger med gyllen sand med vakre klipper rundt, er Playa Famara den perfekte stranden på Lanzarote for å lære å surfe under veiledning av en lokal surfeskole, som for eksempel Red Star Surf. Mer erfarne surfere kan dra til El Quemao (La Santa) som også kalles for Kanariøyenes ”pipeline” på grunn av sine raske ”tunnelrør”. Andre populære surfesteder er Orzola, Punta de las Mujeres, San Juan, Arrieta og El Centro. Vindsurfing-entusiaster kan også finne strender på Lanzarote med ideelle forhold. Blant de beste er Playa Las Cucharas, Playa Matagorda og Playa Famara.

Sykkelferie på Lanzarote har blitt populært på grunn av den vakre utsikten og de strålende veiene som har både flate og brattere strekninger slik at du kan jobbe med styrke og utholdenhet. Hele øya er en flott feriedestinasjon for syklister, men det er likevel noen spesielle steder som vil gi deg den mest spektakulære utsikten fra sykkelsetet.

Haría er et ideelt sted å bo når du vil sykle på Lanzarote. Dette er en av de mest pittoreske landsbyene på hele øya. Det vakre området rundt landsbyen er bedre kjent som ”Skogen med tusen palmer” og er en litt grønnere del av Lanzarote med bratte veier gjennom landskapet. Haría ligger i nord der du også kan besøke Mirador del Rio som har en spektakulær utsikt over den mindre øya La Graciosa, i tillegg til fantastiske Punta de las Mujeres med sine naturlige steinbassenger.

 

Vei- og terrengsyklister vil finne massevis av veier og stier rundt Haría. Ikke glem å ta med egen sykkel eller lei en sykkel på en av de største feriedestinasjonene. Små landsbyer som Haría har nemlig ikke egne sykkelutleiebutikker.

Et alternativ er å leie en feriebolig i Yaiza, et flott utgangspunkt for å utforske andre spektakulære deler av Lanzarote. Kommunen Yaiza ligger i nasjonalparken Timanfaya som er et vulkansk område på 51 kvadratkilometer med jevne og gode asfaltveier for syklister og stier og bratte løyper for terrengsyklister og andre adrenalin-junkier.

 

Hele Lanzarote er et flott reisemål for sykkelentusiaster. Klassiske feriesteder som Playa Blanca, Costa Teguise og Puerto del Carmen er også bra steder å bo for aktive feriegjester. Her er det sykkelutleiebutikker og muligheter for å bli med på guidede sykkel- eller terrengsykkelturer.

De beste stedene å bo på en luksusferie

De som er ute etter en luksusferie på Lanzarote, kan leie en villa i Puerto Calero. Puerto Calero ligger bare noen få kilometer fra det travle Puerto del Carmen og har en sjarmerende marina omgitt av attraktive palmer og restauranter. Føl på overklasse-stemningen når du tar en kveldsspasertur langs marinaen de de rike og berømte ankrer opp med sine luksusyachter. Eller dra på et kjøpesenter der du helt  sikkert vil finne luksusklær og -artikler som du kan pynte deg med på ferien.

En annen grunn til å satse på Puerto Calero for en luksusferie, er nærheten til vinområdet La Geria med dens mange bodegaer og vinprodusenter. Her kan du smake på lokale Lanzarote-viner som for eksempel søt Moscatel. Pass på å kikke nærmere på det unike landskapet her i La Geria som er preget av buede steinmurer for å beskytte vinstokkene mot de sterke vindene i området.

Playa Blanca blir av mange fortsatt ansett som mer eksklusivt enn Costa Teguise og Puerto del Carmen. På Playa Blanca kan de som ønsker det hengi seg til den eksklusive atmosfæren. Det er også mulighet for å leie jetski og utforske det varme vannet i Playa Blanca, – med stil.

De beste stedene å bo på en billigferie

For dem som ønsker ferie på Lanzarote uten å tømme bankkontoen, er Puerto del Carmen det beste valget av de tre største og rimelige feriestedene på Lanzarote.

 

Når du går ut til middag, prøv de typiske ”rynkede” potetene (bokstavelig talt: papas arrugadas) som tradisjonelt serveres med grønn eller rød mojo-saus. Dette er som oftest blant de billigste rettene på menyen og vil gjøre deg raskt mett. Det finnes også mange andre muligheter for å spise ute i Puerto del Carmen, bl.a. med asiatisk mat, tapas, britisk mat og mye mer, alt til rimelige priser.

Det er smart å bestille billig overnatting på Lanzarote et stykke unna attraksjonene du vil se, men husk å leie en bil. En bil gjør livet ditt lettere når du drar på sightseeing, og bensinen er rimeligere flere steder her enn på fastlandet i Spania. Billigere bensin hjelper deg med å holde feriebudsjettet når du utforsker øya med egen bil.

De beste stedene å bo for å koble av

Lanzarote er et bra sted for dem som ønsker å koble fra hverdagsmaset hjemme. Landsbyen Punta Mujeres er perfekt for å slappe av og bare nyte de steinete buktene og de naturlige bassengene med varmt, krystallklart vann med en mengde ulike fiskearter. Nyt en drink i en av barene på Punta Mujeres med utsikt over havet og nyt den avslappet atmosfæren. Du kan også velge å bo i Arrieta, en liten og uberørt landsby på østkysten som huser den fantastiske stranden La Garita.

 

For en mer landlig ferie på Lanzarote, bør du velge en feriebolig på La Graciosa. Denne øya ligger bare to kilometer fra Lanzarote og er en del av naturparken Chinijo- øyriket. Med en befolkning på rundt 800 personer er dette det perfekte stedet å flykte fra alt. Sørg for å besøke Playa de Las Conchas på nordsiden av øya, en oase av gyllen sand og turkis vann der du ikke vil bli forstyrret når du soler på det som kan virke som din private øy.

Hvis du vil slappe av og koble ut, men fortsatt ønsker å kunne oppsøke et populært turistområde når du måtte føle for det, så velg en feriebolig i Tias. Tias er et sted der du kan slappe av og gjøre dine egne ting, men samtidig er Puerto del Carmen bare seks kilometer unna. Du kan lett dra dit for å ta en drink og en matbit eller nyte den kanariske solen på en av de travle strendene.

Andre gode alternativer ”avkoblingsalternativer” på Lanzarote er den stille, hvite landsbyen Yaiza, kåret til den vakreste landsbyen i Spania flere ganger, Teguise, Haría eller Caleta de Famara.

De beste stedene å bo for å oppleve kultur Places To Stay For Culture

Hvis du er opptatt av kulturen på Lanzarote, bør du merke deg ett navn: César Manrique, en maler, skulptør, arkitekt og allsidig kunstner som ble født i hovedstaden Arrecife i 1919. Gjennom årene har han hatt stor betydning for utbyggingen av Lanzarote mens han samtidig arbeidet for å utvikle turismen på øya. Bl.a. er bygningene tilpasset lokale tradisjoner. Manrique satte uten tvil sitt preg på Lanzarote, og hans arbeider finnes over hele øya, i museer, hager, bygninger og til og med rundkjøringer.

Jameos de Agua, den vakre utsikten Mirador del Río og kaktushagen er trolig de viktigste Manrique skapte på øya, og disse finnes innen rekkevidde hvis du bor på den nordlige delen av Lanzarote. Orzola er et flott sted å bo om du vil være i nærheten av de viktigste severdighetene som er designet og inspirert av Manrique. Haría er et annet flott alternativ, siden landsbyen også huser César Manrique hus og museum. Andre flotte steder å bo nord på Lanzarote er Arrieta, Punta Mujeres og – mer mot sør – Caleta de Famara.

Jameos del Agua

Et annet hotspot for kulturelskere er hovedstaden Arrecife der du kan finne det internasjonale museet for moderne kunst i San Jose-slottet. Videre ligger Arrecife bare et steinkast unna César Manrique-stiftelsen i Tahíche.

Teguise-markedet

Hvis du vil kikke nærmere på gatekulturen på Lanzarote, kan du besøke Teguise-markedet som arrangeres hver søndag fra kl. 09:00 til 14:00 rett utenfor dørstokken til ferieboligen du leier i Teguise. Teguise-markedet er det største markedet på Lanzarote og tilbyr alt fra klær, suvenirer og mat til poser, belter, solbriller og såpe. Det er et flott sted å jakte på gode kjøp.

 

Lanzarote er en ganske liten øy, så hvis du er ute etter kultur, kan du alltid kjøre til de tingene du vil se. Dette vil gi deg flere alternativer og destinasjoner å velge mellom.

De beste stedene å bo for å nyte nattelivet

 

Har du lyst til å feste under ferien din på Lanzarote? Da er Puerto del Carmen stedet for deg! Det kan skryte av et levende natteliv som er fullt av diskoteker og levende musikkbarer. Sett kursen mot Centro Atlantico på hovedgaten Avenida de las Playas og gamlebyen nær havnen. I Playa Blanca og Costa Teguise finnes det også natteliv, men Puerto del Carmen er kjent for å være den livligste feriestedet av de tre.

Natteliv på Lanzarote

For å oppleve autentisk spansk natteliv på Lanzarote, bør du dra til Arrecife, nærmere bestemt José Antonio Street eller Fred Olsen Avenue, nær Playa del Reducto.

 

Lanzarote er en vakker øy med et variert tilbud til folk i alle aldre og smaker. En interessant kultur, et fantastisk naturlandskap og utrolige strender! Lanzarote har alt og bør stå på din liste over steder du skal besøke!