De beste nudiststrendene på Costa del Sol - Las Calas del Pino

Las Calas del Pino-stranden ligger i Malaga-provinsen, og er derfor formelt en del av Costa del Sol. 

Men som med de fleste andre strendene i naturområdet Los Acantilados de Maro-Cerro Gordo, føles det som om man er i en ganske annen verden, sammenlignet med de mere populære og turistvennlige strendene lenger vest.   

Las Calas del Pino, Maro Nerja

Nudiststrand

Det er frivillig om man vil være påkledt eller ikke på stranden, og nudisme er helt akseptert. Selv om den ikke fullt så utbredt som på Cantarrijan.

Mange soler seg helt nakne, spesielt rundt den store klippen som deler stranden i to deler.

Det er enkelt å gå over eller rundt de store, nedfalne klippestykkene, eller man kan ta seg en svømmetur.

Snorkel Nerja - Maro

Som de fleste andre strendene i området består også Las Calas del Pino hovedsaklig av småstein, og vannet er eksepsjonelt rent.

Det er fantastiske muligheter for både snorkling og dykking, og de utallige klippestykker og grotter bare venter på å bli utforsket, og legger opp til et riktigt undervannseventyr.

Stranden er 350 meter lang og i gjennomsnitt omtrent 10 meter bred. Den er som oftest relativt ubefolket.

Fisk Playa las Calas del Pino

Om Las Calas del Pino

Las Calas del Pino ligger omtrent 6 kilometer øst for Nerja, i retning mot Motril.

Det særlig flotte ved denne stranden er dens spesielle avsides beliggenheten. 

Sammenlignet med andre mer populære strender, må adgangen til Las Calas del Pino dessverre betegnes som "vanskelig". Man kan ikke kjøre hele veien ned, og det er ingen shuttlebusser som frakter folk opp og ned fjellsiden som på for eksempel Playa del Cañuelo og Cantarrijan.

Man er nødt til selv å gå, og selv om det kun er omtrent 200 meter, er stiene svært bratte, og enkelte steder belagt med løs grus og småstein. Vær spesielt oppmerksom på dette dersom du reiser med små barn, eller har med deg en litt for stor oppakning.

Las Calas del Pino er imidlertid en fin familiestrand, så selve turen til fots bør ikke avskrekke noen. Bare vær litt ekstra forsiktig, og husk, nettopp den lille ekstrainnsatsen det er å komme dit, er en av grunnene til at stranden sjelden er overbefolket. Ikke en gang i høysesongen.

Stien ned til Las Calas del Pino, Nerja

Veien dit

Fra Nerja er det enkleste å kjøre mot Maro, hvoretter man følger kystvegen N340 i retning mot Almuñécar/Motril. 

Stranden ligger mot Playa las Alberquillas og Torre del Pino - se på kart

Fra kystveien holder man øye etter et skilt det står "299km" på, hvoretter man kan se det gamle vakttårnet, Torre del Pino. Finn deg en parkeringsplass, hvor det er mulig, på høyre side av veien. Herfra går det adskillige stier ned til stranden. De er alle bratte, men den letteste er formentlig den som er nærmest tårnet.

Vær oppmerksom på at det er ingen fasiliteter av noen art på stranden, og alt må medbringes hjemmefra. Solkrem, drikkevann og en parasol er essensielt, og selvfølgelig snorkel og en dykkermaske.