Costa del Sol's beste strender – Playa El Cañuelo

Video om snorkling i Playa El Cañuelo

 

Playa El Cañuelo

Mange omtaler El Cañuelo som Costa del Sol's beste strand. Den påstanden måtte selvfølgelig undersøkes!

Kjenner man til andre strender i det samme området omkring Nerja og naturreservatet Los Acantilados de Maro, kan det være vanskelig å tro at det faktisk finnes noe som er enda vakrere.

Det sier litt om hvor storslått naturen egentlig er på disse kanter, og at eksotiske strender med krystallklart vann er regelen snarere enn unntaket.

Playa el Canuelo, Costa del Sol

Med shuttlebus til Cañuelo

Ikke alle somre på den spanske sydkysten er like varme, men visse år, når Terral-vinden fra Afrika viser tenner, kan temperaturen med letthet komme opp i over 30 grader allerede fra klokken 9 om morgenen. En annen grunn til å stå tidlig opp når man har tenkt seg å besøke Playa El Cañuelo er at stranden selvsagt er svært populær og man skal være tidlig ute for å finne seg en plass.

Bus stop Canuelo beach

Ettersom El Cañuelo ligger i et beskyttet område har biler ikke adgang, og man må derfor ta en buss ned til stranden.

Allerede klokken 10, når shuttlebussene begynner å kjøre, kan det allerede være en betraktelig kø for å komme med bussen. Men all varmen og ventetiden er glemt, når man endelig trår ut i dette paradiset!

Krystallklart vann rikt på liv

Som mange av de andre strendene i området ligger El Cañuelo inne i en bukt og selve stranden består av småstein istedet for sand. Vannet har den flotteste turkise farve, er eksepsjonelt rent og fullt av fisk. Hvis man tar på en dykkermaske, er det rikelig å se på bare noen få meter fra strandkanten. Og ikke minnst for barna er det en stor opplevelse å merke fiskene som svømmer helt tett innpå.

Strand på Costa Tropical

Nå kan vi ha vært særdeles heldige med både vær- og vindforhold, men fiskelivet var minst like rikt som i de berømte vannene utenfor nasjonalparken Cabo de Gata. Er man klar for en svømmetur kan man besøke en av de nærliggende bukter hvor man kan utforske områdets helt uspolerte strender og grotter.

Er Cañuelo så Costa del Sol’s beste strand? Det avhenger nok av hvilke preferanser man legger til grunn, men der er så absolutt ingen tvil om at naturen i nettopp dette området er særdeles vakker, og ikke minst på høyde med Nerjas øvrige strender.

Veien til El Cañuelo

Naturreservatet Los Acantilados de Maro-Cerro Gordo er et beskyttet område som består av 1814 hektar med klipper, strender og bukter, like på grensen mellom de to provinsene Malaga og Granada. Man kommer lett gjennom området ved å følge den gamle hovedveien, N-340.

Playa El Cañuelo ligger 13 kilometer øst for Nerja by. Følg skiltene ved rundkjørselen og forlat N-340 like etter Kilometer 402-skiltet.

Fra den nye motorveien, i retning mot Almeria, velger man avkjørselen mot La Herradura. Følg veien videre ned mot kysten og kjør N-340 tilbake mot Malaga. Etter omtrent 5 kilometer svinger man av ved skiltet mot Cañuelo.

Parkér bilen ved toppen av klippen og ta shuttlebussen ned - prisen er cirka 2 euro per person.

Fasiliteter

Fisk til frokost på Playa El Canuelo

Det er ikke så mange fasiliteter på El Cañuelo. Det er to restauranter, hvorav den ene ofte er lukket. Den andre derimot er god, men litt dyr. Til gjengjeld er maten, utsikten og stemningen så absolutt verdt å betale litt for! 

Alle andre fornødenheter skal medbringes - vann, solkrem, snack med mer.

Vil man ligge på stranden litt tettere på byen kan man velge en av de andre av Nerjas 12 vakre strender!