Nerjas strender - Playa de Calahonda

Om Playa Calahonda

Playa Calahonda er et stjerneeksempel på hvor storslåtte strendene omkring Nerja virkelig er. Det er også derfor det er den mest fotograferte stranden i området, og den pryder utallige postkort, kalendere og turistbrosjyrer om Nerja. 

Utsikt over Playa de Calahonda, Nerja

Den lille bukt-lignende stranden er omgitt av klipper og er hjemsted for et lite fiskerhus, som bidrar til den helt unike stemning på stranden.

På en solskinnsdag er utsikten over Calahonda og de nærliggende strendene et helt fantastisk syn! Den beste utsikten over stranden fås utvilsomt fra Nerjas mest berømte plass, Balcón de Europa.

Playa de Calahonda, Nerja

Veien til Calahonda

Det er ikke så vanskelig å nå stranden til fots som det umiddelbart kan se ut som. Fra Balcón de Europa finner man fontenen og de maurisk utseende vinduene (kommer man fra sentrum i Nerja ligger det helt i begynnelsen av plassen). Bak fontenen, ved siden av turistkontoret. er det en trapp som fører ned til stranden. Det er for øvrig den samme trappen som fører ned til Playa La Caletilla.

Fasiliteter

Restaurant El Papagayo er et populært sted å spise frokost eller kveldsmat. Prisene er rimelige og restauranten har en fin terrasse. Dessuten avholdes det ofte små konserter og flamencooppvisninger der.

Rett bak stranden ligger strandpromenaden Paseo de los Carabineros. Promenaden har tidligere forbundet Calahonda med Playa de Burriana, men er nå stengt på grunn av et jordskred. Det arbeides imidlertid på å restaurere og gjenåpne promenaden.

Hvis tidevannet og værforholdene tillater det, kan man gå langs kysten fra Calahonda og forbi noen hyggelige små bukter, hvorav tre av dem til sammen kjennes som Playa El Chorrillo.   

Calahonda tilbyr alle nødvendige fasiliteter, herunder toaletter, dusj, solsenger og livreddere i sommermånedene.

Få mer informasjon om områdets storslåtte strender i vår ultimate guide til Nerjas strender.

Kart over Playa Calahonda