Nerjas strender - Playa Carabeillo

Om Playa Carabeillo

En av de vakreste strendene i Nerja (og dem er det mange av!) heter Playa Carabeillo. Den er uten tvil en av de mest billedskjønne strendene i området.

Playa de Carabeillo, Nerja

El Carabeillo ligger i en liten bukt - med klipper i ryggen, turkisblått vann så langt øyet rekker og en frodig vegetasjon som får stranden til å ligne på noe som egentlig hører hjemme på en tropisk øy. Meget bekvemt ligger stranden dog mer eller mindre midt i Nerja, og i gangavstand fra den berømte Balcón de Europa

Her er hva du kan forvente deg å finne på Carabeillo. 

Playa de Carabeillo, Nerja

Playa de Carabeillo er knapt 70 meter lang og 10 meter bred, og består av mørk, grov sand. Langs hele stranden ligger det flere store klippeblokker, blant annet stykker av den gamle strandpromenaden, Paseo de los Carabineros, som i dag er lukket.

Man kan enten klatre opp på klippene eller finne en rolig hjørne bak dem. Mange unge bruker dem til å springe i vannet fra, men husk alltid sjekke vannstanden først, da det dessverre har skjedd mange ulykker her.

Fasiliteter

Selv om stranden ligger forholdsvis svært tett på byen er det ikke mange fasiliteter til rådighet på Carabeillo.

Om sommeren er det imidlertid dusj, toaletter og livreddere. Det er likevel ikke langt til de nærmeste restaurantene og barene, eksempelvis i nærheten av den populære Playa de Burriana eller opp trappen til byen. 

Veien til Playa de Carabeillo

Man kan kun nå stranden til fots, og det letteste er å følge gaten Calle Carabeillo og deretter gå ned trinnene parallelt med utkikkspunktet Mirador del Bendito. Vær imidlertid oppmerksom på at trinnene er svært bratte og ikke særlig egnet for folk med nedsatt førlighet. Hvis tidevannet tillater det, kan man også gå til Carabeillo fra nabostranden Playa Burriana.

Parkering er mildest talt en utfordring. Hvis man er heldig kan man finne en plass i byen, men ellers er betalingsparkeringsplasser det beste bud, især i sommermånedene.

Les mer om Nerjas spektakulære strender i denne ultimative strandguide.

Kart over Playa de Carabeillo