Costa del Sol's beste strender - Playa de las Alberquillas

Playa de las Alberquillas  ligger bare 10 kilometer fra Nerja by. Men det føles som om man er i en helt annen verden hvis man sammenligner med de mer populære strendene tettere på byen.

Her er en av de strender som aldri blir helt overfylt, selv ikke i sommersesongen.

Hvis man trenger til å slappe av en hel dag i fred og ro, kan Playa de las Alberquillas varmt anbefales.

Alberquillas-stranden, Nerja

La Cala de las Alberquillas

Stranden ligger inne i bukten La Cala de las Alberquillas, så når man leser skilt eller spør om vei, er bukten det beste referansepunktet.

Nedenfor ses stranden fra oven, i østlig retning mot naturreservatet Acantilados de Maro og nabostranden Las Calas del Pino

Utsigt fra Alberquillas-stranden, Nerja

Nettopp fordi stranden ligger inne i det beskyttede naturområdet Acantilados de Maro-Cerro Gordo, er vannet både svært rent og rikt på fisk. Det er derfor et alle tiders sted å snorkle! Det er dessuten rikelig med grotter og klippeformasjoner man kan utforske under vannflaten.

Stranden er omtrent 400 meter lang og 20 meter bred. Den består primært av småsten og grov mørk sand.

Og så er Playa de las Alberquillas åpen for - men ikke forbeholdt - nudister.

Fasiliteter

Ettersom området er beskyttet finnes det ingen fasiliteter på stranden, så man skal selv ta med seg vann, mat og andre ting man kunne tenkes å få bruk for.

Shower on Alberquillas beach, NerjaDet er imidlertid en slags primitiv dusj der, dannet av en naturlig kilde som kommer fra oppe i fjellene.

Vannet er eksepsjonelt rent - og tilsvarende eksepsjonelt kaldt!

Men på en varm sommerdag er det en herlig måte å kjøle seg ned på.

 

Veien til Alberquillas

Kommer man fra Malaga tar man av ved avkjørsel 295 mot N-340a/Costa/Nerja/Maro og kjører langs den gamle kystveien N-340a mot Almeria.

Hold øye med 299 kilometer-skiltet og drei av inn til siden rett etter skiltet. På høyre hånd finnes det et parkeringsområde. Skiltet er lett å overse, så hold øynene åpne.

Fra parkeringsplassen kan man gå ned til stranden.

Vil man gjerne på strandtur litt tettere på Nerja by, kan man velge fritt blant de 12 andre fantastiske strendene i Nerja.

Kart over Playa de Alberquillas