Nerjas Strender - La Caleta de Maro

Får vi presentere lillesøsteren til den berømte Playa de Maro! Playa de Maro, også kjent som La Cala de Maro, er kåret til å være den beste stranden i Andalusia og den nest beste i hele Spania.

Den spanske tv-stasjonen Antena 3 avholdt en avstemming sommeren 2013, hvor La Cala de Maro med sine 57.299 stemmer kun var 3000 stemmer etter førsteplassen, som endte med å gå til La Granadella i Javea (Alicante) for andre år i trekk.

Playa la Caleta de Maro

Dens popularitet og lett tilgjengelige plassering gjør imidlertid at den kan være overfylt i sommersesongen. Kanskje ikke i nær samme grad som i de riktig populære turistområdene, men det kan godt være temmelig vanskelig å finne et sted å parkere.

La Caleta de Maro strand, Nerja

La Cala de Maro's lillesøster: La Caleta de Maro

En langt roligere og mindre kjent mulighet er å besøke den tilstøtende bukten kjent som Playa de la Caleta eller bare La Caleta de Maro (Maros lille bukt). Stranden er minst like så vakker, og det er som regel langt færre mennesker der.

Adgangen til La Caleta er noe mer besværlig enn til Playa de Maro, men nettopp det er med på å gjøre at stranden er både mindre spolert og sjelden overbefolket.

La Caleta de Maro strand, Nerja

Veien til La Caleta

Fra landsbyen Maro kjører man ned til kysten og følger skiltene til stranden (playas). Det er den samme veien som fører ned til La Cala de Maro. Playa de la Caleta finner man her

Veien svinger nedover mot venstre. Hold øye med en liten sidevei på høyre hånd, mellom to drivhus. Der er det et skilt mot La Caleta de Maro, men det kan være litt vanskelig å få øye på.

Derimot er det enklere å holde øye med skiltet til et yogalokale, ‘Massage / Yoga Maro’. Det hvite spraymalte skiltet ses tydelig og er plassert på den veien man skal nedover (se bildet).

Turning for Playa de la Caleta MaroDet kan anbefales at man parkerer i dette området. Noen velger imidlertid å kjøre videre ned, men veien er ikke spesielt god og det kan være temmelig besværlig å komme opp igjen. Risikoen for at man kommer til å kjøre i hælene på  et landbrukskjøretøy eller en flokk geiter er overhengende i dette landbruksområdet - Maro er nemlig kjent for sitt økologiske landbruk.

Gå ned sideveien og forbi adskillige drivhus og åkrer. Hold til høyre første gang inn på en smalere vei. Den er lett å overse, og det ser ikke umiddelbart ut til at den fører noen steder heller.

Hvis man blir i tvil kan man spørre en av arbeiderne ved drivhusene. Går man for langt vil man hurtig oppdage det, da veien bare fører ut over en klippe.

Følg den lille jordveien rundt 200-300 meter inntil den svinger lett mot venstre nede i bunnen. Herfra kan man se vannet. Der er det en liten parkeringsplass og en rekke trinn ned til selve stranden. Det er flere elver i området, og på grunn av landbruket blir området jevnlig vannet, hvilket har medført et nesten tropisk planteliv langs stranden, med både bambus og sukkerrør.

Fasilititeter

La Caleta de Maro har ingen fasiliteter.

Derfor skal man selv huske å medbringe vann, mat og andre fornødenheter (toalettpapir, søppelposer med mer).

Til gjengjeld er det helt enestående muligheter for å snorkle, særlig i østlig retning. Svøm forbi klippefremspringet, hvor det også finnes et lite vannfall av ferskvann. Et idyllisk lite sted med en bitteliten sandstrand. Man kan også svømme til den større strand La Cala de Maro.

La Caleta de Maro, Nerja

Tilbageveien opp fra stranden kan være hard, spesielt på en varm sommerdag. Ikke langt fra toppen, cirka 100 meter fra hovedveien, ligger det en liten ferskvannsjø (se den her), hvor man kan kjøle seg ned og skylle av seg saltet fra havet. Vannet er rent og temmelig kaldt - en skjønn og forfriskende avslutning på dagen.

Få mer informasjon om strendene i dette området i vår guide til Nerjas strender. Les også om den meget populære stranden Las Calas del Pino, som dessuten også er åpen for nudister.