Nerjas strender - Playa El Playazo

Playa El Playazo er Nerjas lengste og mest vestlige beliggende strand. Den ligger like utenfor byen, men den er likevel en av Nerjas mest stille og minst "moderniserte" strender. 

El Playazo er spesielt populær blant spanske barnefamilier. Strandens størrelse og beliggenhet sikrer at den selv om sommeren ikke blir overfylt, og det er alltid mulig å finne seg et rolig hjørne.

Om Playa El Playazo

Stranden er 1,7 kilometer lang og cirka 30 meter bred og er dermed Nerjas største strand. Det er også på grunn av dette den har fått sitt navn - Playazo, hvilket betyr "stor strand". Sanden er typisk for Middelhavsområdet: grov og mørk.

Playa El Playazo, Nerja

Hvis man skulle beskrive El Playazo med ét enkelt ord, ville det være 'underutviklet'. Området har en slags forlatthet over seg, en nærmest landlig stemning, og den ligger da også omgitt av små gårder og sukkerrørsplantasjer.

Det forelå planer om å etablere en strandpromenade, men da den økonomiske krisen inntrådte, ble planene lagt på is inntil videre, og det blir formentlig heller ikke en realitet før om tidligst et par år. Inntil da kan Playa El Playazo flotte seg med å være en av områdets mest autentiske og minst utviklede strender.

En gruslagt sti går langs hele stranden, hvilket gjør den til et alle tiders sted å gå eller løpe en tur.

Playa El Playazo, Nerja

Fasiliteter

Parkering: det er flere steder man kan parkere langs stranden. Den offentlige parkering har plass til omtrent 100 biler, og prisen er cirka 1 euro. Flere av områdets chiringuitos (strandbarer) tilbyr også privat parkering, men det er ikke så veldig mange plasser.

I sommermånedene er det adgang til dusj, toaletter og solsenger, og det er i denne perioden også livreddere på stranden.

Der finnes fire chiringuitos på El Playazo. Chiringuito Mauri (tlf. 630 550511), Merendero Pepe Mesa (tlf. 600 513854), Oasis (tlf.692 611607) og El Varadero (tlf. 600 541304). De tilbyr alle både fisk og kjøttretter, og prisene deres er ikke fullt så høye som på noen av restaurantene på de mer populære nabostrendene. Fiskerettene koster omkring 6-8 euro, mens kjøtt koster fra 8 euro og oppover. På Oasis er det dessuten også pizza på menyen.

Veien til Playa El Playazo

Det er lett å komme til El Playazo. Man kan kjøre ned på og langs med stranden fra den ene enden til den andre. Hvis man kommer fra Nerja by, kjører man på N-340 mot Torrox. I utkanten av byen vil man komme inn i en rundkjøring, som man bare skal kjøre tvers igjennom og videre i retning mot Torrox.

Man passerer da snart en Repsol-bensinstasjon på høyre hånd. Hold øye etter en vei på venstre side med et skilt til Hotel Marinas de Nerja. I T-krysset dreier man skarpt til venstre og følger så denne veien videre ned til stranden.

Man kan også gå til El Playazo fra Nerja by. Det enkleste er da å følge strandpromenaden vestover fra Playa Torrecilla og forbi Playa El Chucho. Det tar omtrent 25 minutter fra Balcón de Europa.

Få mer informasjon om Nerjas skjønne strender i denne guide til Nerjas strender. 

Kart over Playa El Playazo