Nerjas strender - Playa El Salón

Like nedenfor den berømte severdigheten i NerjaBalcón de Europa, ligger den bildeskjønne stranden Playa El Salón på høyre hånd.

Stranden er knapt 200 meter lang og 20 meter bred, og består hovedsakelig av områdets karakteristiske grove, mørke sand.

På Playa El Salón vil man alltid være i godt selskap - stranden frekventeres nemlig hovedsakelig av lokale spanske barnefamilier.

Playa El Salon, Nerja

Man kan kun komme ned til stranden til fots. Den nærmeste parkering er den underjordiske betalingsparkeringen nær rådhuset.

Den lille gaten som fører ned til stranden, Calle Salón, er svært lett å overse. Den går parallelt med Toboso-bygningen og går i sikksakk ned den bratte bakken hele veien ned til stranden.

Playa El Salon, Nerja

Fasiliteter

Det er ingen barer eller restauranter på Playa El Salón, men til gjengjeld har man Nerja by med dens rike utvalg av spisesteder like ovenfor. På stranden ligger det en liten kiosk som selger drikkevarer og andre forfriskninger.

Utover dette er det toaletter, dusj, solstoler og livredderservice.

Calle Salón som leder ned til Playa El Salon, Nerja

Scenariet er helt fantastisk omkring det gamle fiskerhuser på stranden, samt fra noen av de yndige husene på Calle Salón, som man går forbi langs veien ned til stranden.

Les mer om andre av Nerjas vakre strender her

Kart over Playa El Salon