El Parque de la Paloma i Benalmádena – ideell for en dag med familien

I hjertet av Benalmádena skjuler det seg en av de største og mest sjarmerende parkene i hele Europa. Et flott sted å dra med hele familien! Paloma-parken er en pittoresk oase med et mer enn 200.000 kvadratmeter stort grøntområde, ikke langt fra stranden.

 

TripAdvisor har tatt parken med på sin liste over de 25 vakreste parkene i Europa, sammen med så utrolige steder som Parc Güell i Barcelona, Retiro-parken i Madrid og Hyde Park i London.

 

Vi anbefaler varmt et besøk!

 

Parque de la Paloma

 

Parque de la Paloma i Benalmádena

 

Siden åpningen i 1995 har denne parken blitt et av favorittstedene for mange i Málaga-provinsen. Å dra på ferie hit og leie en ferieleilighet i Banalmádena nær parken er blitt svært populært. I Paloma-parken møter du et variert miljø med mange slags dyr som geiter, kaniner, papegøyer, duer, hunder, kyllinger etc., samtidig som parken også er en av de mest romantiske stedene i hele Benalmádena.

 

De fem inngangene til parken gir deg tilgang til mange grønne områder, stiene er ideelle for lange turer, noen av dem passerer den store innsjøen som er full av ender, svaner og skilpadder.

 

De mange lekeplassene vil glede de minste. Her finnes også en mini-zoo, en kaktuspark, kafeteria og restauranter. For de som har med barn og søker aktiviteter for hele familien i Benalmádena, er et besøk i denne parken et must.

 

Samtidig er parken også et paradis for alle som er opptatt av flora, fauna og utendørsaktiviteter. Med hensyn til floraen finnes det et stort antall løvtrær som mister bladene sine om vinteren og eviggrønne eukalyptus, palmer, sypresser, etc. I tillegg har området en egen park for kaktus og sukkulenter.

 

For voksne er parken et flott sted å slappe av. Her avholdes konserter året gjennom og om sommerkveldene er det ofte opplesninger og filmfremvisninger for barn, særlig på fredager og lørdager. Du kan også kombinere parkbesøket med å se nærmere på den største stupaen – buddhisttempel – i Europa som ligger rett ved siden av parken.

 

Kaktusparken

 

Kaktus i Paloma-parken i Benalmádena

 

Denne hagen som rommer kaktus og sukkulenter, byr på en av de beste samlingene av slike planter i hele Europa. I tillegg huser det et monument, "el Monumento a la Lectura y el lago".

 

Et paradis for barn

 

Kanin i Parque de la Paloma i Benalmádena

 

Utvilsomt er en av de største attraksjonene i Parque de la Paloma dyrene, og særlig er det dette gjør parken til et paradis for de minste.

 

Ikke bli overrasket dersom du hviler ut under skyggen av noen trær og flokker av kyllinger eller kaniner plutselig dukker opp rundt deg.

 

Parque de la Paloma i Benalmádena

 

Rett ved siden av et av lekeområdene for barn, finner du en gård med fjellgeiter og en stor Emu (strutsefugl).

 

Sport i Paloma-parken

 

Treningsapparater i Parque de la Paloma Benalmádena

 

La Paloma er et av de beste stedene å jogge på Costa del Sol, og du kan også kombinere løpingen med å øke muskelmassen med de forskjellige treningsapparatene som finnes spredt rundt på området.

 

Og for dem som ønsker å prøve noe nytt, finnes det sykkelutleie rett ved innsjøen. Her kan dere prøve firehjulssykler for hele familien. Prisene er rimelige, og de tre tillatt rundene rundt innsjøen som leien omfatter, er mer enn nok, vil du nok oppleve.

 

Kafeer, restauranter og piknik

Piknik in Paloma-parken

 

De store grøntområdene byr på mulighetene for å nyte en piknik ute i det fri sammen med familien. Du kan ta med bord, stoler eller tepper hvis du foretrekker det og ellers nyte en slapp ettermiddag og tidlig kveld.

 

Om dere vil styre unna matlagingen, finnes det tre kafeer i parken der dere kan spise. Hvis det er frokost dere vil ha, anbefales kafeen som ligger øverst og ved siden av lekeplassen. Servicen er rask og hyggelig, og her får du kaffe, appelsinjuice og sandwich for bare € 3.

 

Auditorium Bar i Parque de la Paloma

 

Hvis du føler for å ta noe kaldt drikke og kanskje se en fotballkamp, er baren foran Marina Selwo Auditorium dit sted. Stemningen er god, rolig og hyggelig, et flott sted for en ettermiddag med rødvin og gin og tonic.

 

Slik kommer du til Parque de la Paloma

 

Å finne fram til parken er ikke vanskelig, og det er vanligvis rikelig med parkeringsplasser.

Med bil fra Málaga følger du A7-veien og tar av ved avkjørsel 222 Benalmádena - Arroyo de la Miel.

 

Offentlig transport:

RENFE: Stoppested Benalmádena - Arroyo de la Miel

Portillo-buss: Linje 110 (Málaga - Benalmádena)

Portillo-buss: Línea 120 (Torremolinos - Fuengirola)

Bybuss linje L2, stoppested Selwo Marina Delfinario eller Molinos de Viento

Bybuss linje L1: stoppested Parque de la Paloma

 

Åpningstider:

 

Åpningstidene i Parque de la Paloma avhenger av årstidene.

Sommer: Kl. 9:00-22:00

Vinter: Kl. 9:00-23:00