Topp ting å gjøre i Benidorm

Som alle ekte sommerferieparadis, har Benidorm flotte strender og et deilig klima, men også mange ting du kan se og gjøre. Tilbudet på aktiviteter er stort. Her er noen forslag til ting du kan gjøre og steder å besøke i denne delen av Middelhavsområdet. Bestill din ferieleilighet i Benidorm og gjør deg klar til et uforglemmelig opphold.

Et besøk i sentrum av byen

Parroquia de San Jaime y Santa Ana i Benidorm

For ikke så lenge siden var Benidorm bare en liten fiskerlandsby. Det historiske sentrum som du fortsatt kan besøke, er ganske lite sammenlignet med størrelsen på de områdene som er bygget ut de senere år. De viktigste attraksjonene og severdighetene finnes i noen få utvalgte gater i den høyeste delen av byen. De ligger på klippen som skiller Levante-stranden og Poniente-stranden.

Dette er stedet med den beste panoramautsikten i sentrum. Rundt Plaza Santa Ana – hovedtorget i gamlebyen – er det flere steder du kan ta flotte bilder av kysten. Det mest spektakulære utsiktspunktet er Mirador del Castillo og Balcón del Mediterraneo som ligger rett ved kanten av klippen, bare noen skritt sør for Plaza Santa Ana.

Balcon del Mediterraneo i Benidorm

Plaza Santa Ana er også selv verdt et besøk. Her finnes det et lite håndverksmarked, gatekunstnere som opptrer nesten hver time på dagen og flere barer med uteservering der du kan nyte en cocktail mens du lar verden passere forbi. På høyre side av torget ligger kirken San Jaime og Santa Ana, byens hovedkirke som ble bygget i det 18. århundret.

Mirador del Castillo i Benidorm

Går du nedover de smale gatene bak Plaza Santa Ana, befinner du deg i hjertet av sentrum. Du vil bli overveldet av tallet på butikker, kjøpesentre, barer og restauranter  som ofte holder til i husene der fiskerne tidligere bodde og som finnes på dette lille området. Hvis du ønsker å handle eller prøve ut den lokale gastronomien, finner du de rette stedene her.

Ta en tur ut til Benidorm-øya

Der øya ligger, mindre enn tre kilometer fra byen, er den et glimrende reisemål for en dagstur. Denne steinete øya som reiser seg bratt fra havbunnen, er bare 400 meter lang og faktisk en del av Sierra Helada-fjellkjeden som løper langs Benidorms østlige kystlinje.

Øya er ubebodd i dag, men fram til 1700-tallet fantes det et lite samfunn av fiskere her som ville unnslippe urolighetene på fastlandet og samtidig utnytte de rike fiskeressursene. Den steinete og grunne havbunnen som omgir øya, rommer mange ulike fiske- og sjødyrarter (bl.a. blekksprut, barracuda, tannbrasme, amberjack, murene og flere andre arter). Dette gjør de fredede havområdene til et ekte paradis for lidenskapelige dykkere.

Familier med barn og folk som er opptatt av natur vil også ha stor glede av en tur ut til øya, takket være den gode merkingen av stiene på tvers av øya. Overalt vil du kunne se mange fuglearter som har slått seg til her fordi det knapt finnes rovdyr. Husk at selv om øya er dekket av vegetasjon, er det nesten bare busker og kratt, så her er det lite skygge. Hvis du besøker øya sammen med barn, er det lurt å unngå å dra på varme sommerdager.

En billett tur/retur til øya koster € 15 per person (€ 12 for barn) og inkluderer et kort cruise på en båt med glassbunn langs øyas strender. I høysesongen går det ferge hver time, fra kl. 10.00, og avgang skjer fra marinaen der du også finner et senter der du kan bestille dykketurer.

Vannaktiviteter

Vannscooter i Benidorm

Benidorm tilbyr mange muligheter for å ha det moro, både under og i vannet. Strendene på feriestedet og marinaen har mange maritime sentra som tilbyr all slags tilgjengelig utstyr for sportselskere, bl.a. seil- og motorbåter, kajakker, kanoer, SUP (Stand Up Padling), surfing og fiske- og dykkerutstyr.

Hvis du foretrekker andre fritidsaktiviteter, kan du for eksempel leie vannscooter eller bestille en morsom tur med en bananbåt eller en ”flyfish” (oppblåsbare gummibåter som slepes etter raske båter og som nesten letter) eller stå på vannski. Hvis du vil ha mer utfordrende opplevelser, bør du prøve paragliding (€ 70 for en 15 minutters flytur) eller vannski (€ 21 for en time). Hvis du reiser sammen med venner, bør dere ikke gå glipp av et båtparty (prisene starter fra rundt 65 € per person med fri bar og festing på en katamaran).

Fornøyelses- og vannparker

Delfin-show i MundoMar i Benidorm

Å reise med barn kan noen ganger være en stressende opplevelse for foreldrene, med stadig press for å finne nye aktiviteter til barna som lar dem få svi av litt energi. Costa Blanca er full av fornøyelsesparker og badeland, og Benidorm er ikke noe unntak. Byen og dens omgivelser er vertskap for noen av de største og mest populære vannparkene på Costa Blanca (og i Spania), og de fleste av dem appellerer sterkt til både barn og voksne.

Mundomar er en dyrepark nær naturparken Sierra Helada og ligger bare noen få minutter fra sentrum. Her kan du se mange dyr – delfiner, sjøløver, lemurer, papegøyer, flamingoer, oter, aper, tukaner og svaner – delta i show, ta bilder sammen med dyrene og svømme med sjøløver.

Terra Natura er også dedikert dyrene i form av en 320.000 m2 stor opplevelsespark, delt inn i fire hovedområder og viser ulike geografiske områder av verden. Parken ligger bare noen kilometer fra sentrum og har også et badeland – Aquanatura – med mange attraksjoner som bassenger, restauranter og forestillinger med sjødyr. Prisene varierer fra 25 € for barn og 31 € for voksne for en hel dagen. Med et tillegg på 13,50 € kan du få tilgang til begge deler, både dyre- og vannparken.

Terra Mitica er en fornøyelsespark som byr på mange spennende attraksjoner for alle aldre, fra barn til voksne, og er inspirert av gammel historie. Prisene varierer fra  28 € for barn til 39 € for voksne, men du får rabatt når du bestiller online.

Aqualandia er en av de mest populære vannparkene i området. Den ligger i Benidorm sentrum, bare noen få hundre meter fra Playa de Levante og ved siden av Mundomar. Den tilbyr 15 attraksjoner (bl.a. vannsklier, boblebad, fossefall, bølgebassenger), med mange tilbud til alle aldre. Parken er særlig stolt av å ha Europas høyeste vannsklie. Fra den 33 meter høye toppen, kommer du opp i en fart på 100 km/t under sklituren ned.

Utforsk Helada naturpark

Hvis du er glad i natur, bør du ikke gå glipp av en tur gjennom Sierra Helada naturpark. Parken ligger like nord for Levante-stranden og inkluderer både et maritimt- og et fjellområde som begge er fredet.

Parken omfatter en spektakulær og kystnær fjellkjede bestående av steinete klipper ut mot Middelhavet. Det er det perfekte stedet for dem som er glad i å gå. Parken tilbyr flere merkede stier, fra den "blå ruten" (den enkleste, også åpen for sykler og rullestoler), til den gule ruten som er den mest krevende.

Under spaserturen kommer du til flere utsiktspunkter (som Punta del Cavall eller Albir fyr) og du vil også passere restene av de mange vakttårnene som ble brukt gjennom flere hundre år for å beskytte byen mot angrep fra pirater.

En dagstur til Guadalest, Villajoyosa eller Algar-vannfallene

Hvis du vil ha en dags pause fra strendene og utforske områdene rundt Benidorm, er det flere skjulte perler som bare venter på å bli oppdaget.

Guadalest er en pittoresk landsby som ligger bare 20 km fra Benidorm. Den er kjent for sitt utrolige slott som ligger på en klippe med utsikt over en frodig dal av furu- og mandeltrær og et fascinerende vannreservoar. Slottet ble bygget under den mauriske perioden og utviklet videre under katolikkene fra midten av 1200-tallet.

Algar-vannfallene

Jordskjelv og uroligheter gjennom årene har gjort at slottet ble lagt i ruiner, men du kan fortsatt finne murene, tårnene og deler av hovedbygningene med sin fantastiske utsikt over fjellene og dalen nedenfor. Selve landsbyen er også verdt å besøke, med butikker full av håndverk og lokale produkter og restauranter der du kan smake på den lokale gastronomien.

Algar-fossefallene er en naturattraksjon som ligger mindre enn 20 km fra sentrum av Benidorm, like utenfor Callosa d'En Sarria - en nydelig middelalderlandsby med maurisk opprinnelse. De mange toppene i området skaper et fantastisk landskap, med naturlige vannpytter og større bassenger, omgitt av skoger, små fossefall og bekker, perfekt for en forfriskende dukkert etterfulgt av en avslappende piknik.

Villajoyosa er en liten fiskerlandsby som ligger 10 km sør for Benidorm. Denne vakre byen er kjent for sin typiske middelhavsatmosfære der du kan spasere gjennom de smale gatene med fargerike hus. Dette er det perfekte stedet for å oppdage den virkelige Middelhavsfølelsen, slappe av på den fantastiske stranden (kalt Playa Paraiso) og smake på det lokale kjøkkenet.

Turisttog og –busser

Benidorm kan også utforskes med turisttog og busser. Du kan hoppe på Trainvison-toget (€ 5 for en times kjøretur), eller på en dobbeltdekker-turistbuss (€ 6) og bli guidet tur rundt til strendene og byens største attraksjoner, med informasjonen som tilbys på fem språk.

Et annet flott alternativ er en tur ombord på Trenet de la Marina, en trikk som forbinder Alicante og Benidorm og som går langs kysten. Reisen varer omtrent en time og tilbyr flott utsikt (spesielt mellom Altea og Denia) og muligheten for å stoppe underveis for å besøke noen små kystbyer, som Villajoyosa. Det går tog hver time. Sjekk rutetidene på den offisielle nettsiden.

Utflukter på sykkel eller hest

Costa Blanca er et paradis for folk som elsker å sykle. Området tilbyr et variert landskap og fantastiske værforhold hele året. Derfor er det ingen overraskelse at mange profesjonelle (både på fjell- og vanlig landeveissykling) regelmessig besøker området for vintertrening.

Benidorm er et flott utgangspunkt for en sykkelferie. Herfra kan du utforske naturparken Sierra Helada og Montgó, sykle på de mange sykkelrutene som finnes like utenfor sentrum eller langs Paseo Maritimo for å nyte utsikten og oppleve solnedgangen. I byen finnes det flere sykkelutleier og lokale sykkelforeninger, arrangementer, turer og løp hele året.

Hvis du er ute etter en unik opplevelse, kan du prøve Downhill Bike Ride, en tur som lar deg nyte en fantastisk utsikt over fjellene og Benidormkysten mens du suser nedover bakkene på sykkel i 30 km! Opplevelsen kan nytes av sykkelryttere på alle nivåer (inkludert barn).

Benidorm har også mange tilbud for dem som vil ri. Hvis du ønsker å utforske naturen i området eller bare dra på en par timers tur, kan du dra til Sierra Helada Hipico Center - et hestesenter som ligger bare noen få minutter nord for sentrum. Selskapet organiserer guidede turer langs kysten og i Sierra Helada-naturpark. De tilbyr også kurs og leksjoner på alle nivåer. Kontakt dem for et tilbud og nyt turen!